14 öltözködési tipp, ha 10 centivel magasabbnak akarsz látszani
Nem vagy égimeszelő, és szeretnéd megtoldani pár centivel azt, amit a természet adott? Kövesd tippjeinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A modellek nemcsak vékonyak, hanem bizony magasak is. Míg a körméret, ha nem is könnyen, de változtatható, addig a magasság örök adomány. Van, akit zavarhat, ha alacsonyabb az átlagnál, pedig erre semmi oka nincs. Egy angol mondás szerint a pici szép.

Ha mégis úgy érzed, hogy vertikálisan kihívásokkal küzdesz, ahogy Amerikában mondanák, és hozzátoldanál néhány centit a valós magasságodhoz, nem kell mást tenned, mint jól megválasztani a ruhatáradat.

A jó öreg magassarkú

Talán nem árulunk el nagy titkot, de a legegyszerűbben úgy tűnhetsz magasabbnak, ha a testedet megtoldod pár centivel. Ez egy tűsarkú cipővel könnyen sikerülhet. Míg a magas lányok sokszor azon dilemmáznak, hogy még nagyobbnak tűnnek majd egy szép cipőben, addig neked kötelező elem a szekrényedben egy minimum hét centis darab.

A most nagyon divatos platformos cipők még inkább segíthetnek, hiszen tíz centivel is megemelhetnek, és kialakításuknak köszönhetően orra sem buksz bennük. Válassz mindig kecses lábbelit.

A csizmák is jó szolgálatot tehetnek, természetesen magas sarokkal. Ha pici vagy, akkor számodra a vádli fölé érő fazon az ideális. Ez megnyújtja a lábaidat. Kerülendőek azonban a lábszárközépig érő darabok, melyek kettévágják a láb körvonalát. Viselheted ruhával, szoknyával, de a nadrágodat is beletűrheted.

Monokróm öltözködés

A hasonló színek használata nemcsak akkor segíthet, ha karcsúbbnak akarsz tűnni. A monokróm öltözék vékonyabbnak is mutat, ugyanakkor meg is nyújtja az alakot. A lényeg, hogy egy szín árnyalataiból állítsd össze a ruháidat. A lila, a fekete és a sötétebb kék karcsúsít, ha azonban nincs probléma a súlyoddal, akkor élénkebb színeket is választhatsz.

Fontos, hogy ne tobzódj, hanem finoman alkalmazd ezt a trükköt. Válassz az arcbőrödhöz és hajszínedhez illő színeket, és kombinálj. Ha valamelyik testrészedet ki szeretnéd emelni, akkor oda kerüljön a világosabb árnyalat, a rejteni valóra pedig a sötétebb. Nemcsak a színekkel, de az anyagokkal is variálhatsz, fényes szövésűt a kiemelendőre tegyél, tompát pedig oda, ahol inkább takarnál.

A minták is fontosak lehetnek. A hosszanti vonalak, akár redőzésből adódnak, akár az anyag mintáját adják, mindig nyújtanak. Ugyanakkor a keresztben futó csíkok nem nyomnak össze, tehát ezeket is bátran viselheted, bár az is igaz, hogy nem tűnsz majd tőlük magasabbnak.

Ha összenyom a szabás

Néhány fazon és ruhahossz kifejezetten összenyomó hatású. Jó, ha mindig megtalálod a helyes méretet minden ruhadarabból. Vedd figyelembe tested arányait, és eszerint válassz.

  • A szoknya soha ne érjen lábszárközépig. Jó választás a mini vagy az éppen térd fölé érő fazon.
  • Ruhából is részesítsd előnyben a miniket vagy a térded fölött végződőeket. Szerencsésebbek a szűkebb fazonúak.
  • A pulóver épphogy takarja a csípődet, semmiképpen ne érjen a feneked közepéig.
  • Ha leggings-szel viselsz hosszabb pulóvert, akkor a popsid alá érjen. Alacsony lányoknak mással nem érdemes viselniük a tunikákat.
  • A nadrágok érjenek majdnem a földig, de semmi esetre se lebegjenek a boka körül. Erre akkor is figyelj, ha magassarkúval viseled őket. A trapézfazon kifejezetten előnytelen, ha pici vagy, ahogyan a skinny farmer is. Az egyenes szárú, nem túl szűk nadrágok a legjobbak.
  • Ha alacsony vagy, akkor nagyon fontos, hogy a ruháid tökéletesen passzoljanak az alakodra. Ha kell, alakíttasd át őket, de ne viselj egy számmal nagyobbat, csak azért, mert nem volt rád való a boltban.
  • Szoknya és nadrág esetében is hozzáad a testméretedhez pár centit, ha a felsődet - például egy szűkebb blúzt - betűrve viseled. Persze az is fontos, hogy a nadrág se legyen sátorszerű.

Kiegészítőkkel a magasságért

A cipőkről már szóltunk, de nem baj, ha még egyszer megemlítjük, hogy minél magasabb, annál jobb.
A táskák tekintetében, bár most divatosak, ha nagyobbnak szeretnél látszódni, akkor kerüld a zsákméretűeket. Ezek csak kihangsúlyozzák, hogy milyen pici vagy.Ha szereted a nyakláncokat, akkor válassz olyat, ami hosszú, a szemet vezetve ugyanis megnyújtja az alakot.
 
Sokan nem is gondolják, de a hajviselet is összenyomhatja az embert. Pici lányoknak előnytelen a nagyon hosszú haj. Egy vállig, maximum hátközépig nyírt frizura vagy a rövid haj viszont előnyös.

Az öv most nagy divat, és, bár megtöri az alakot, ha okosan használod, nem kell lemondanod róla. Viseld a derekadon, így meghosszabbíthatod alsótestedet.

Ezt is szeretjük