Puha, illatos bőr a lábfejeken - Mit kell tenni érte?
Cseréld le a bőrkeményedést és a száraz, repedezett sarkakat, illatos, csókolnivalóan puha lábakra.

Lassan előkerülnek a cipősszekrény mélyéről a nyitott a szandálok - és ezzel a lábfejek is láthatóvá válnak. Ugyanakkor a lábápolást télen sem szabad elhanyagolni, hiszen, ha nem foglalkozol a bőrkeményedéssel, a sarkak könnyen berepedeznek, ami már nemcsak esztétikai, de egészségügyi problémához is vezethet.

A lábfejünk rengeteg igénybevételnek van kitéve a nap folyamán, hiszen az egész testsúlyunk rá nehezedik, ráadásul a divatos cipők sem a legkényelmesebb viseletet jelentik. Ezért érdemes heti rendszerességgel ápolnod a lábfejed és a talpad, különös tekintettel a sarkakra.

A sarok bőre ugyanis 20-szor vastagabb, mint a többi testfelületé, mivel állandó nyomásnak van kitéve, és ha a test úgy érzékeli, hogy további védelemre van szüksége, akkor bőrkeményedések keletkezhetnek rajta.

Kényeztető, puhító lábfürdő

A lábápolást érdemes mindig lábfürdővel kezdeni, melybe szórhatsz nyugtató gyógynövényekből - például levendulából és kamillából - álló keveréket, de felturbózhatod a vizet finom illóolajokkal is. 15-20 perc áztatás után kellően felpuhul a bőröd, és könnyebb dolgod lesz a bőrkeményedésekkel is.

A legmegfelelőbb eszköz erre a célra a habkő, mellyel alaposan dörzsöld át a sarkakat és a talp elülső részét. Ezután öblítsd le a lábfejedet, és következhet a radírozás. Választhatsz hámlasztót tartalmazó bőrradírt is, így még puhább lesz a végeredmény, és a bőrkeményedés is lassabb alakul ki.

Lábápolási egyszeregy

  • Hetente két-három alkalommal végezhetsz radírozást, ezzel megakadályozhatod a bőrkeményedés kialakulását.
  • Viselj kényelmes, jól szellőző lábbelit, vagy ha mégis magassarkúban járnál, esténként polcold fel a lábaidat, majd masszírozd át őket.
  • A lábkörmödet is reszelheted ugyanúgy, mint a kéz körmeit.
  • A lábujjak körmét soha ne vágd kerekre, hiszen így könnyedén benőhet a bőr alá, ami fájdalmas gyulladással járhat.

Ha bizonytalan vagy, érdemes szakemberhez fordulni, aki steril körülmények között nemcsak gyönyörű körmöket varázsol, de személyre szabott tanácsokkal is ellát.

Tipp: A Douglas Parfümériákban igénybe veheted a pedikűr szolgáltatást, ahol egy 30 perces kényeztető lábmasszázs 2000 forintba kerül, mely kényeztető lábfürdőt és bőrradíros masszázst is tartalmaz.

A klasszikus pedikűrön túl - ami a bőrkeményedések eltávolítását, illetve a köröm formázását jelenti - időnként megajándékozhatod a lábaidat spa pedikűrrel is. Ez a kezelés általában a masszázsra fókuszál, így a fájós talpaknak igazi felüdülést nyújthat. Egy mentás, hűsítő lábmaszkkal például nagyszerűen kárpótolhatod sajgó lábaidat. A vérkeringés felfrissül, és sokkal puhább lesz a bőr.

A lábmasszázst főként tápláló olajokkal végzik, így két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a relaxáló érzés közben az értékes hatóanyagok is eljutnak a megfelelő helyre.

Ezt is szeretjük