Tényleg káros a körmökre a zselélakk?
Most megtudhatod
Heteken át tartó csodás színek és csillogás, bosszantó lepattogzás nélkül. Ugye, jól hangzik?

Ha a kezekről van szó, nem lehetsz elég alapos, ami az ápolást és a szépítkezést illeti. Ha a bőröd megfelelően hidratált, már csak a körmeidre kell időt szánnod. A manikűr elengedhetetlen része az igényes megjelenésnek, amit szakemberre bízhatsz, de otthon is elvégezheted.

Ezután következhet a lakkozás. A megszokott körömlakkok általában csak a felkenés napján mutatkoznak teljes pompájukban, nagyon gyorsan elkezdenek lepattogni, és a felületük is rövid időn belül mattá válik.

Így, ha nem szeretnéd a körmeidet kétnaponta kitenni a lemosás és a felkenés procedúrájának - ami nem mellesleg időigényes is -, akkor próbáld ki a zselélakkot.

Ez a nagyszerű találmány csupán néhány éve van a piacon, de máris hatalmas változásokon ment keresztül. Mára a lakk tökéletes fedőképességét és a gél tartósságát és rugalmasságát ötvöző termékké nőtte ki magát.

Hogyan készül?

Ha a körmeid töredeznek és vékonyak, inkább koncentrálj a megerősítésükre, és próbáld ki a japán manikűrt, ápold jojoba- vagy mandulaolajjal, és esténként alaposan krémezd be a kezed zsíros krémmel. Erre azért van szükség, mert a szakemberek csak azoknak ajánlják jó szívvel a zselélakkot, akiknek egészséges, erős körmeik vannak - akárcsak műköröm viselése esetén.

A szakszerű zselélakkozás során először felborzolják a köröm felületét, hátratolják a körömbőrt és zsírtalanítják a felületet. Majd következhet az alapréteg felkenése, ami biztosítja a megfelelő tapadást. Ezután jön a zselélakk, amit két rétegben visznek fel, és UV-lámpa alatt szárítják néhány percig. Utolsó lépésként egy fedőlakk is felkerül a körmökre, ami csillogást és védelmet biztosít.

Ezzel az eljárással - ha nem nőnek túl gyorsan - akár két-három hétig is tökéletesek maradhatnak a körmeid.

Rugalmas, tartós és tükörfényes felületek. Ha te is ilyet szeretnél, már 2990 forintért válogathatsz a Douglas Parfümériák folyamatosan bővülő színpalettájáról, és el is készítik neked ennyiért.

Tényleg káros?

Az aggodalmat az okozza, hogy a zselélakkot általában tíz perc acetonban való áztatással távolítják el, a kevésbé gyengéd megoldás pedig a műkörömhöz hasonlóan a lereszelés lehet, de ezt a szakemberek sem ajánlják.

A Shellack márka szóvivője, Samantha Sweet szerint, ha szakszerűen teszik fel a lakkot, akkor nem okozhat problémát, ráadásul a porózus felületén bejutnak a tápanyagok is. Amennyiben tehát az ápolásra nagyon odafigyelsz, a tartós és csodás színek alatt körmeid épek és egészségesek maradhatnak.

Ha szalonban csináltatod, körülbelül 2-4 ezer forinttal kell kalkulálnod, de mindenképpen informálódj a bejelentkezés előtt, hogy milyen anyagokkal dolgoznak, és milyen módszerrel történik majd az eltávolítás.

Hogy körmeid épségét megőrizd, masszírozd a körömágyadat rendszeresen mandulaolajjal, ezzel táplálod és erősíted őket. Ha puhák és töredeznek, mindenképpen figyelj a megfelelő mennyiségű A-vitamin és kalcium bevitelére. Fogyassz sok friss zöldséget, gyümölcsöt, és persze semmiképpen ne rágd a körmeid.

Te kipróbálnád a zselélakkozást?

Ezt is szeretjük