Egy rejtett testrész, amiért a legtöbb pasi odavan
Így ápold a lábfejed
Hamarosan itt a szandálos időszak, törődj kicsit a lábaddal.

Most még hihetetlen, de eljön az idő, amikor szandálban járkálunk a melegben, ezért nem árt időben hozzálátni a futóművek rendberakásának.

A nyitott cipők ugyanis csak akkor lesznek szexisek, ha a bennük lévő lábfej is illatos és ápolt. Ezt szerencsére otthon is nagyon egyszerű kivitelezni.

Profi házi pedikűr

A lábápolás otthon is könnyen megoldható, csupán rendszeresíteni kell. A tökéletes eredményhez szükséged lesz egy habkőre, testradírra vagy sóra és olívaolajra, valamint egy zsíros krémre, és persze jó minőségű ollóra.

A pedikűr mindig kezdődjön lábáztatással, a vízbe tegyél egy kis sót, ami nemcsak jobban felpuhítja a bőrt, de fertőtlenít is a lábfejeket. Ez különösen nyáron fontos. Legalább 20 percig legyen vízben a lábad, majd jöhet a habköves sarokápolás.

A sarkak a leginkább megterhelt szerveink közé tartoznak, és nem jó, ha túl vékony rajtuk a bőr, éppen ezért elegendő egy héten egyszer használni a habkövet. A régebben alkalmazott borotvás módszert felejtsd el, még beszélni is borzalmas róla. A peelingek és radírok viszont valószínűleg nem elég erősek a sarok bőrének.

Ha megvagy a habkövezéssel, akkor kicsit szárítsd meg a lábad, majd jöhet a radírozás. Vehetsz készterméket is, de a só és az olaj keveréke tökéletesen megteszi. Alaposan masszírozd át a lábfejet a keverékkel, majd mosd le.

Töröld meg a lábad. Mivel a bőr felázott, a körömágy bőrét dörzsöléssel is eltávolíthatod a törölközővel. Ha a bőr száraz, akkor jöhet a körömvágás. Sose vágd le a lábkörmök sarkát, mert könnyen a bőr alá fordulhatnak. Ha nem nőnek gyorsan, akkor akár reszelővel is karbantarthatod őket. Ha mindezzel készen vagy, akkor zsíros krémmel masszírozd át a lábad, és hagyd beszívódni alaposan, esetleg húzz rá zoknit éjszakára.

Időről- őre szükséged lehet profi kezekre, különösen, ha a körmökkel van problémád. A Douglas Parfümériákban igénybe vehetsz pedikűrt kedvező áron, de magában csak lábmasszázst is kérhetsz.

Tippek lábizzadás ellen

A jó idő beköszöntével figyelni kell arra, hogy a láb megfelelően szellőzzön, és ne okozzon problémát az izzadás. A jó minőségű, természetes anyagú cipő lenne a legjobb megoldás, de valljuk be, nem minden darab van valódi bőrből a cipősszekrényben. Tarts magadnál törlőkendőt, hogy ha megizzad a lábad, akkor felfrissíthesd. A zsálya jó lábizzadásra, nyáron érdemes heti kétszer ilyen lábfürdőt venni, hogy mindig friss legyél.

Ezt is szeretjük