A 19 legszebb kék téli ruhadarab

A kék a téli divatszínek egyike. Ha szeretnél nyugalmat árasztani, vagy egyszerűen csak divatosan akarsz öltözködni, viselj kéket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kék ereje abban rejlik, hogy, bár határozott, egy cseppet sem agresszív. Mélységes nyugalom árad belőle, gondolj csak a tenger lágyan ringatózó, azúrkék hullámaira, illetve az ég világoskékjére, amikor feltekintesz. Egyszerre titokzatos, megfoghatatlan és időtlen.

Éppen ezért a kéket körülveszi valamiféle misztikum. Ugyanakkor ez a szín szimbolizálja a biztonságot, a stabilitást, a reményt, a bölcsességet, a becsületet, a bizalmat, az intelligenciát és az igazságot. Tisztaságot és erőt sugall, de mindezt nem tolakodóan teszi, mégis figyelemfelkeltő hatással bír.

A kék a piros ellentétpárja, de valamiben mégis egyetértenek: mindkettő szorosan kötődik a céltudatossághoz, csak a piros nagyobb hévvel és szenvedéllyel érvényesíti önmagát, míg a kék szelídséggel és előkelő finomsággal tudatja a világgal üzenetét.

A kékről olykor a távolságtartás és a hűvösség juthat eszedbe, nem hiába született meg a kékharisnya kifejezés, mely a tudálékos, száraz, rideg és sznob nők jellemzésére szolgál.

A mai felfogásban azonban a kék színt teljesen átértelmezte a divat, ezáltal a modern, erős, talpraesett és sokoldalú nők árnyalata lett. Így akár még szexissé is teheted egy kis rafinériával!

A kék szín viselése akkor is ajánlatos, ha magabiztosságot és precízséget szeretnél sugallni magadról, mondjuk egy állásinterjún, egy céges prezentáció vagy egy vizsga során.

A régi iskolai egyenruhák és iskolai köpenyek sem véletlenül kapták ezt az árnyalatot, hiszen a kék határozottsága fegyelemre szólít fel.

Finom elegancia kék hangulatban

A sötétkék mély tónusai láttán legtöbben az előkelőségre, nemességre asszociálnak.

Kiváltképp, ha fényes anyaggal párosulnak - ekkor még jobban fokozzák a kék befelé forduló, kiismerhetetlen világát. Az a nő, aki sötétkék, elegáns ruhában jelenik meg egy partin, tiszteletet ébreszt a férfiakban. Úgy mérik majd fel, hogy valószínűleg nem az a típus, akit egy bárgyú csajozós dumával be lehet cserkészni, inkább olyan, akiért meg kell küzdeni, vagyis udvarolni kell a kegyeiért.

Ha azonban vidám, vibráló színekkel párosítod, egész más jelentést kap a kék. A mélykéket feketével kombinálva te lehetsz az éjkirálynő, de ellentétszínekkel társítva a kék is mosolyra fakad, és bohém lelkedről tesz tanúbizonyságot. Az a nőszemély ugyanis, aki ily módon kedveli az éles kontrasztokat, valószínűleg legbelül is csupa ellentét és meglepetés, pont ettől olyan bájos és izgalmas egyéniség.

A New Yorker fényes anyagú inge sötétkék övvel együtt 6490 forintért lehet a tiéd. Szintén a New Yorker üzleteiben elegáns mélykék szövetkabátra tehetsz szert, 16 990 forintért.

A Mango két elragadó partidarabot kínál számodra: a sálgalléros szaténblúz 6495 forintért kapható, és szintén 6495 forintért vásárolhatod meg a mell alatt szabott bájos ruhácskát is. Az Orsay fehér szegélyes, kifinomultan nőies kardigánja 7995 forintba kerül, a H&M flitteres blézerét pedig 28 800 forintért viheted haza.

Trendi stílus a modernkor kékjével

A divat szinte saját gyermekének tekinti a királykéket, valamint a nála is vibrálóbb neonkéket. Mindkettőt különös zsizsegés veszi körül, szinte érezni, hogy majd kicsattannak az energiától. A modern, trendi nő színei lettek ezek, a divat sajátos megfogalmazásában. Szürkével és feketével tompítva az erőteljes kék árnyalatok visszafogott letisztultságot hirdetnek, vagyis a minimalizmust helyezik előtérbe, anélkül, hogy a semlegességbe vesznének.


A divat csavaros észjárása szerint a puritánság nem beszűkült látókörre utal, hanem épp ellenkezőleg, nyíltságot mutat a nagyvilág felé. Erőt és hatalmat sugall, illetve azt próbálja érzékeltetni, hogy a modern nő minden cicomától megfosztva is a középpontban áll, egyszerre érzéki, gyengéd és csábító, ugyanakkor határozott, öntudatos és okos. A vibráló királykéket vidám naranccsal vagy okkersárgával párosítva az időtlen fiatalság energiáit szabadíthatod fel magadból. A világoskékkel azonban óvatosan bánj, mert könnyen sápaszt, és beteges külsőt kölcsönözhet, ha nem pezsdíted fel erőtlenségét más színárnyalatokkal, akár a kék különböző tónusait használva.

A H&M hosszított fazonú tunikáját akár ruhaként is viselheted, ha 4485 forintot áldozol rá. A Mango türkizkék garbója 4995 forintba kerül. Szintén a Mango üzleteiben bukkanhatsz rá a tyúklábmintás, királykék szövetkabátra, 26 995 forintért. A New Yorker passzrészes, derékban szűkített, steppelt kabátja 18 990 forintért lehet a tiéd.

A New Yorker kollekciójában keresd a legdivatosabb trendeket magába foglaló kockás, szegecses miniszoknyát is, 4690 forintért. A Tally Weijl pasztellkék, megkötős bolerója 4290 forint ellenében gazdagíthatja a ruhatárad, a Tezenis pedig farmerhatású leggings-szel lephet meg, 3590 forintért. A H&M életteli árnyalatú maxipólója 2085 forintért kapható. A Calzedonia kínálatában sötétkék leggings is fellelhető, mégpedig 3590 forintért.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sportosan, szexisen, kékben

A nagyobb sportmárkák nem véletlenül alkalmazzák ruháiknál a kék színt. A benne rejlő erő ugyanis nagyobb teljesítményekre sarkall, a tisztasága pedig a friss lélegzetet és az egészséget juttatja az eszedbe. Ez nem tudatosan történik, egyszerűen csak buzgóbbnak, fittebbnek és frissebbnek érzed majd magad kékben. A sportos stílus utcai változata sem feledkezik meg a kék árnyalatairól, hiszen a szín vagányabbnak, bátrabbnak, energikusabbnak tünteti fel viselőjét.

Az Adidas nőies szabásvonalú mackófelsője 14 990 forintért hozhat lendületbe. A Diesel sportos fazonú téli dzsekije 39 ezer forintba kerül. A New Yorker kék kockás inge már-már férfias erőt sugároz, de nőies vonalai valamelyest enyhítik ezt a benyomást. Az ára 4690 forint. Szintén a New Yorker-ben pimaszul vagány, grafikus mintával dekorált, bő tunikát foghatsz ki magadnak, 3690 forintért.

Ezt is szeretjük