Az 5 legfinomabb tavaszi parfüm

Szerintünk

A téli, nehéz illatok után a legtöbb nő lecseréli parfümjét valami üdébbre és virágosabbra. Mi sem teszünk másként.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz a megújulás ideje, ilyenkor nem csak a ruhatár cserélődik le, hanem a legtöbb nő parfümje is.

A tél megkívánja a nehezebb, súlyos és titokzatos illatokat. A kikelet azonban új érzéseket és új aromákat hoz magával, játékosságot, romantikát, felszabadultságot, melyeket akár egy új parfümmel is ki lehet fejezni.

Nincsenek ezzel másképp a Femina szerkesztőségének tagjai sem. Ha már az időjárásnak nem akaródzik tavaszba váltania, akkor legalább megteremtjük az illúzióját az alábbi illatokkal.

Eszter

Kedvenc tavaszi illatom a Moschino Funny névre hallgató parfümje. Kellemes, virágos-gyümölcsös aromáival feldobja akármilyen morcos reggel hangulatát, amiből sajnos most akad éppen elég.

Legfőbb összetevője a narancs, a zöld tea és a jázmin, mindhárom frissítő hatású, legalábbis én ezt tapasztaltam. Mivel nem kell belőle sok, és egyszerre mindig csak keveset fújok magamra, ha tavasszal beszerzek egy 50 ml-es üveggel, az általában kitart a nyár végéig.

A parfüm vidámsága és huncutsága ugyanis a nyárhoz is tökéletesen illik.

Ági

Két nagy divatház illatait használom már évek óta, mégpedig a Lolita Lempickáét és a Moschinoét. Mindkettőben megtalálható a játékosság és a romantika. Talán a hosszú tél után rögtön a nyárba vágyódom, ezért választottam a Lolita Lempicka tenger ihlette parfümjét, az L-t. Bevallom, nem utolsósorban a gyönyörű üvegek miatt vonzódom a márkához - az L is csodálatos, óceán által partra sodort kincsnek tűnik inkább, mint parfümnek. A külcsín persze nem megy a belbecs rovására. Édes illat, mely óráról órára változik, keserű narancs, bergamott, vanília és pézsma keveredik benne. Kevés kell belőle, illatát sokáig megőrzi a bőrön és a hajon.

Erna

Az élet minden területén az állandóságot és a bevált dolgokat részesítem előnyben, nincs ez másképp a parfümökkel sem, ezért használom legalább hat éve az Escada-kollekció tavaszi-nyári parfümjeit, melyek alapvetően nagyon hasonló, friss-üde-gyümölcsös illatúak, mégis mindig másképp hatnak a bőrömön, így nem válnak unalmassá. Jelenlegi kedvencem a Pacific Paradise, aminek már a nevében benne rejlik a vízcseppek frissessége - ezt a lime aromája is erősíti. Pikánssá és különlegessé az ananász-vattacukor kombináció teszi, ezt édesíti még a cseresznye is, ami igazán jókedvre derít a még kicsit felhős, szomorkás, hűvös tavaszi reggeleken.

Melinda

Az illatok nagyon fontosak számomra, ezért kedvenc parfümjeimet nagy becsben tartom, és mindig ügyelek rá, hogy ne csak finom, de az adott évszakhoz illő aromával permetezzem be magam. Kedvenc parfümjeim azonban nemcsak az évszakok hangulatát erősítik fel bennem, de legtöbbjük illata sokszor felidéz egy régi, kedves korszakot is, amit már majdnem elfelejtettem. A kedvenc tavaszi illatom az egyik legkedvesebb parfümöm, amihez különösen sok emlékem kötődik. Ez a Body Shop Cherry Blossom nevű illata, ami édeskés aromájával a rózsaszínbe borult japán cseresznyefák tavaszát idézi. Egyszerre romantikus és érzékien friss ez az illat, ami számomra egyet jelent a tavasszal, ezzel az egyre rövidebb, de nagyon intenzív évszakkal.

Noémi

Amikor végre új ruhát ölt a természet, és a nap is többször bújik elő, nekem is nagyobb kedvem van a megújuláshoz. Új ruhák, új frizura, és természetesen új parfüm. A téli nehézkes, sűrűbb és édesebb illatok után tavasszal a sokkal könnyedebb, frissebb illatú parfümöket kedvelem. Az én kedvencem a világoslila csomagolású Puma Woman.
Citrusos összetevői is a tavaszi frissességet keltik életre. A zöld tea nagyon üdítő hatású, a jázmin gyengéd virágillatot kölcsönöz neki, a grépfrút tovább frissíti, és tökéletesen kiegészíti az édesebb, keleties hangulatú szantálfa illatát. Azért szeretem nagyon ezt az illatot, mert diszkrét, mégis finom határozottsággal jelen van akár késő éjszakáig akkor is, ha reggel tettem éppen csak néhány cseppet a nyakszirtemre.

Ezt is szeretjük