Az 5 legjobb szájbalzsam
Szerintünk
Ha kiszárad a szád, esetleg ki is cserepesedik, akkor jó, ha kéznél van egy szőlőzsír, amit vészhelyzetben bevethetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ajkak bőre különösen érzékeny, mert szinte nincs is benne faggyúmirigy, így nem tudja újrazsírozni a kiszáradt felhámot.

A legtöbb nő táskájának alaptartozéka a szőlőzsír, ősszel azonban mindenki gyakrabban forgatja, hiszen a szél és a hideg kicsípi a szájat, így könnyen kicserepesedhet.

A legjobb megelőzni a problémát, éppen ezért egy puha fogkefével óvatosan dörzsöld át az ajkad, majd kend be hidratálókrémmel.

Melinda - 100% természetesség

A hidegtől sokszor fájdalmasan kirepedezik az ajkam, ezért mindig tartok magamnál valamilyen ajakápolót. Bár nagyon szeretem az illatos és színes termékeket is, eddig a leghasznosabbnak a L'Occitane 100%-os Shea vaja bizonyult.

Az ízesített ápolóktól ugyanis sokszor csak szárazabb lett a szám, és, bár ez nem a klasszikus ajakbalzsam, a természetes anyagból készült ápoló megbízhatóan puhán tartja ajkaim. Tény, hogy az ára egy átlagos szőlőzsírhoz képest sok, hiszen a 8 ml-es kiszerelés 1650 forintba kerül.

Ez a kis tégely azonban sokáig elég, és számomra garancia, hogy az összetevők listáján egyetlen dolog áll: shea vaj.


Pálma - jól bevált termék

Bármennyire igyekszem ügyelni a megfelelő mértékű folyadékfogyasztásra, sosem sikerül eleget innom napközben. Ezáltal nem csak ősszel és télen, a hideg és a szél miatt cserepesedik ki az ajkam, hanem nyáron is. A táskám szerves részét képezi hát az ajakír, mégpedig évek óta a kizárólag patikákban kapható Primus kamillás változata. Más ajakírekkel ellentétben nem áztatja fel a bőrt, hanem ápolja azt, a kamillakivonatnak köszönhetően pedig nyugtatja az ajkakat. Mivel a krém elég zsíros és sűrű, csak nagyon kevés kell belőle, így egy ajakír - melynek ára kevesebb mint 200 forint - hónapokig elég.


Lilla - illatosan

Mivel a szám hajlamos a kicserepesedésre, egész évben használok ajakbalzsamot, az őszi szeleknek köszönhetően azonban ez szinte elengedhetetlenné válik. Sok ajakápoló kapcsán tapasztaltam már, hogy a bőröm túlságosan hozzászokott, és használata mellett még inkább kiszáradt, azonban a Labello Star Fruits Cherryje esetében ez a probléma nem áll fenn. Nem szeretem különösebben a színezett, ízesített ajakápolókat, azonban ez a termék kimondottan kellemes, és nem túl intenzív. Amellett pedig, hogy tökéletesen ápol, enyhe, természetes színt és fényt is ad az ajkaknak az 500 forint körül kapható termék.

Ági - körömvirággal

Kis túlzással azt is mondhatom, hogy szőlőzsír nélkül félembernek érzem magam. Napjában többször használom, évszaktól függetlenül. Körülbelül másfél éve találtam meg a számomra tökéletes terméket, mégpedig az alverde körömvirágos ajakápolójában. A kis sárga rudacska nem tartalmaz szárító hatású kőolajszármazékot, se színező- és konzerváló anyagot. Van benne viszont méhviasz és körömvirág-kivonat. Nem áztatja el a számat, és nem is kopik le hamar, így ritkábban használom, mint az előzőeket. Kellemes, krémes illatát is nagyon kedvelem. Natúrkozmetikumhoz képest kifejezetten olcsónak számít 400 forintért.

Noémi - diszkrét csillogás

Az ősz beköszöntével a szőlőzsír elengedhetetlen kellékévé válik a női táskáknak. Nemrég kezdtem el használni a nagyon kellemes illatú, Labello Dragon Fruit nevű, sötétrózsaszín szőlőzsírt. Általában nem szeretem a színezett ajakápolókat, de ez csupán diszkrét rózsaszín fényt ad a szájnak. A puha ajkakért a mandulaolaj, a jojobaolaj és a sheavaj felel. Én ezt nagyon hatékonynak találtam, mert - ha nem a szabadban töltjük a nap nagy részét - elég naponta kétszer-háromszor bekenni az ajkamat, és hosszútávon védelmet nyújt.

Ezt is szeretjük