A 80'-as évek legmenőbb cuccai: emlékszel még a Limarára és a Mystic rúzsra?
Ezek a retró kozmetikumok felidézik a legszebb emlékeket.

5-impulse-pinterest
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt mondják, hogy az illatok képesek a legintenzívebben felidézni a múlt jelentős eseményeit. Ha a '80-as években voltál tinédzser, és igaz a fenti állítás, akkor a következő termékekkel volt tele a fürdőszoba polca nálatok is.

Ha végignézed a képeket, biztos eszedbe jutnak a Fabulon naptej-szagú nyarak, a Limara dezodor-illatú diszkók, vagy a barackízű golyós szájfény ragacsos csókjainak aromája.

Van, ami ma megújult formában kapható

A szerencsések, akik háromévente mentek külföldre, tucatszám hozták haza a családnak az illatszereket nyugatról, főleg Ausztriából és az NSZK-ból. A Fa, Atlantik vagy Kamill szappanok kincsként lapultak a fiókokban, illatosítva a ruhákat. Az arcápolásban a Nívea és a Creme21 volt a nyerő, még ha gyerekként néha bálnazsírnak is éreztük dús állagukat. A Limara és Impulse dezodorok minden illatát végigpróbáltuk, és kiválasztottuk az egyéniségünkhöz leginkább passzolót. Impulse-ból az Incognito volt a legnépszerűbb, az émelyítően édes virágillatával. A hétvégi diszkókra a lengyel piacon vett csiricsáré sminkkészletekkel pingáltuk ki magunkat, és a szájunkra vagy a kiszámíthatatlanul színváltós Mystic rúzst kentük, vagy a különféle gyümölcsízű görgős szájfényeket, melyeket utána módszeresen le is nyaltunk, mert jó ízük volt. Nagyon trendinek számított minden, ami a vasfüggönyön túlról érkezett, de a magyar termékeket is szerettük, és felsorakoztattuk a tükör elé. Caola habfürdőben pancsoltunk, WU2-vel mostunk hajat, Velmetina zselével és hajlakkal formáztuk meg a tincseinket, és a Fabulon volt a bőrünk őre. A '70-80-as évek generációja megszépítő nosztalgiával tekint vissza ezekre az illatszerekre és dekorkozmetikumokra. 

Ezt is szeretjük