Így tüntesd el végleg a korpát - Korpásodás elleni sampon házilag
Lehet, hogy egy egyszerű háziszer jobban beválik, mint a drága bolti samponok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A korpásodás sokak életét megkeseríti, van, akiknél hosszú távon. Érthető, ha az ember mindent elkövet, hogy megszüntesse az állapotot, amit sokszor a személyes higiéné hiányával magyaráznak, pedig semmi köze ahhoz, ki hányszor mos hajat.

A korpásodást sok dolog okozhatja, és ahhoz, hogy kezelni lehessen, érdemes utánajárni, hogy mi váltotta ki.

Állhat a háttérben pikkelysömör, enyhe gombás fertőzés, allergia is. Azért fontos kideríteni, hogy mi okozza a kellemetlen tünetet, hogy megfelelő termékkel lehessen kezelni.

Az általános korpásodás elleni samponok sokszor nagyon agresszívak, összetevőik közt rákkeltőnek minősített formadelhid-származék is előfordulhat. Éppen ezért jobban teszed, ha magad kevered ki a sampont, ami egyszerű, hatékony, és legalább tudod, mi van benne.

Házi sampon korpa ellen

A házi sampon állaga nem hasonlít nagyon a valódi samponéra, de gyorsan elkészíthető. Nem lesz másra szükséged, mint szódabikarbónára, almaecetre vagy citromlére, valamint illóolajokra.

A módszer a következő: készíts szódabikarbónából, vízből krémes masszát, majd ebbe csepegtess illóolajat. Ezt alaposan masszírozd be a nedves hajba és fejbőrbe, majd almaecetes víz egy-öt arányú keverékével öblítsd le. Ha fested a hajad, akkor elképzelhető, hogy az ecet fakítja, ezért nem árt előtte kipróbálni.

A módszer tökéletesen tisztán tartja a fejbőrt, az illóolajok pedig segítenek a korpásodáson. A bőrnek elsősorban fertőtlenítésre van ilyenkor szüksége, a teafaolaj és a levendulaolaj a legalkalmasabb erre. Maximum négy cseppet tegyél a keverékbe.

Az illóolajokat külön is használhatod olajos bedörzsölőnek, ekkor bázisolajba csepegtess néhány cseppet, és alaposan masszírozd át vele a fejbőrt, de ne dörzsöld nagyon, majd használd a szódabikarbónás öblítést. Bázisolaj lehet mandula-, de akár olívaolaj is.

A korpa sajnos nem szűnik meg egyik pillanatról a másikra, de egy hónap után már tapasztalhatod a változást.

Ezt is szeretjük