Így szabadulj meg természetesen az ősz hajszálaktól

Hajfestés hennával

Lépésről lépésre megismerheted a hennás hajfestés folyamatát.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az ősz hajszálak megjelenésekor sokan esnek pánikba, és ha addig nem is festették a hajukat, szinte biztos, hogy elgondolkodnak rajta. A hajfestés nem nehéz, viszont akár fodrász csinálja, akár magad végezd el otthon, tudnod kell, hogy még a rendkívül kímélőnek és ammóniamentesnek nevezett festékek használata sem éppen egészséges, rengeteg veszélyes vegyi anyagot tartalmaznak.

A hajfestésnek szerencsére van természetes alternatívája, amit Indiában már évezredek óta használnak. A hennás hajfestésben az a jó, hogy nemcsak színez, de ápolja is a hajat, így megéri azt a kis pluszfáradtságot, ha tartasz a vegyi anyagoktól.

Mit kell tudni a hennáról?

A henna - Lawsonia inermis - Afrika északi részén, Dél-Ázsiában őshonos cserje, melyet festékanyagai miatt termesztenek. A henna a bőrt és a hajat vörösre festi, de különböző növényi színezőkkel más árnyalatokat is el lehet vele érni.

A hennafestés soha nem drasztikus, ezért nem lehet barnából szőkét varázsolni, világosításra nem alkalmas, így érdemes elgondolkodni azon, hogy a hennát is tartalmazó szőkítők mennyire természetesek.

A hennapasztát, amit a hajfestéshez használsz, magad is elkészítheted, de tömbben készen is megveheted, úgy kényelmesebb, a Lush például árul ilyeneket. Utóbbiak általában több árnyalatban kaphatóak, barna, vörös és fekete színekben, és már bennük van a pluszfesték.

14 módszer hajhullás ellen

Nézegess képeket!

Elolvasom

A színező hatás attól függ, hogy a hajadban mennyi pigment van. Így például nem lehet 100%-osan eltüntetni az ősz hajszálakat, inkább úgy fog kinézni, mint a melír.

A fekete henna általában indigót tartalmaz, de elképzelhető, hogy vegyi anyagnak köszönheti sötét színét, éppen ezért mindig ellenőrizd az összetevőket a csomagoláson.

Így használd!

Ha porból készíted a masszát, akkor a hennán kívül szükséged lesz vízre vagy fekete teára, cukorra vagy mézre, pár csepp citromlére. 30 gramm porra számolj egy evőkanál cukrot. Forrásban lévő vízzel öntsd le a port és a többi hozzávalót, majd keverd el, fogkrémsűrűségűnek kell lennie, nem jó, ha hígabb, épp ezért inkább apránként adagold hozzá a vizet. Ne használj fémedényeket és -keverőt. Mikróban nem szabad melegíteni.

A festés előtt nem árt egy-két óvintézkedés, így például a bőrt érdemes vazelinnel bekenni a hajtöveknél a homlokon és a nyakon. Javasolt régi ruhában végezni a festést, törülközővel a vállakon, hiszen a festék gyorsan megfogja a bőrt is. A gumikesztyű használata kötelező.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A pasztát még melegen kell felvinni a megmosott hajra, majd fóliával betakarni, és fent hagyni legalább egy órát. Mivel hajápoló is, akár négy órát is fent lehet a hajon. Ezután mosd le samponnal a hajról. Elképzelhető, hogy akár háromszor is meg kell ismételni a samponozást. A haj nemcsak gyönyörű színű, de fényes is lesz.

Ezt is szeretjük