A legszebb divat-kiegészítők
Szerintünk
Van, aki nem tud elindulni fülbevaló nélkül, és olyan is akad, aki csak táskát visel kiegészítőként. Nekünk ezek a kedvenceink.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Juli - Sokfélét

Imádom a kiegészítőket. Mindig magamra veszek valami plusz apróságot. A legapróbbak és legegyszerűbbek, melyekkel tulajdonképpen elég hetente vagy kéthetente foglalkozni, azok a lábkörmeimen lévő strasszkövek. Lehet, hogy más észre sem veszi, de nekem jó érzés tudni, hogy ott vannak.

Lazább napokon, amikor inkább a kényelem a mérvadó, akkor nagyon szeretem a megszokott farmerjaimat kényelmes cipellővel hordani. Viszont ez így önmagában unalmas, így igyekszem az öv helyére a felsőrészemmel megegyező színű vékony sálat húzni, amit aztán kicsit oldalvást megkötök, és hagyom, hogy a végei utánam kígyózzanak.

Nyáron, sportos öltözékekhez - leginkább atléta-trikóhoz - imádom a legexkluzívabb ékszereimet felvenni, mint a vállig lelógó strasszfülbevaló és a melltartóban végződő ezüstnyaklánc. A hatás nem marad el.

Melinda - Különlegeset

Nyakláncot kötelező jelleggel hordok, minden nap. Ha észreveszem, hogy aznap elfelejtettem felvenni, utána egész estig nagyon kényelmetlenül érzem magam. Hasonlóan vagyok a fülbevalóval is, bár ez inkább akkor kötelező kellék, ha szórakozni megyek valahová. És hogy milyet szeretek? Nyakláncból jöhet bármi, ami megtetszik, főleg a színes és hosszú. Szeretem, ha van benne valami feltűnő. Egyedül a rövid, nyakörvszerű portékákat kedvelem kevésbé. Fülbevalóból válogatósabb vagyok. Egyrészt, mert a bizsura allergiás a fülem, ezért fontos, hogy a kampója ezüstből legyen. Másrészt pedig nagy kedvenceim Paál Sándor tűzzománc-ékszerész gyönyörű, egyedi munkái. Kínálatából különösen a szecessziós darabokat szeretem, melyek annyira jellegzetesek, hogy a világ bármely pontján rájuk lehet ismerni.

Gabi - Nyaklánchegyek

Személy szerint imádom a hosszú, egyszínű gyöngysorokat, mert ezeket lehet legjobban párosítani a ruháimmal. Már van belőlük több színben, de egy fehéret és egy sárgát még mindenképpen beszerzek az őszi-téli sötétebb felsőrészekhez. Hogy miért hordom őket, amikor csak lehet? Egyrészt jó érzés, hogy van valami a nyakam körül - a garbót és a sálat viszont ki nem állhatom -, másrészt a felsőtestemre tereli a szemet, így nem feltűnő, hogy széles csípővel áldott meg a természet.
A nyakláncaim mellett hajráfokat is előszeretettel hordok, ezekből szintén van több színben, így többnyire olyat választok, mint a nyakláncom.
Ami a táskákat illeti, kétgyerekes anyukaként mondhatom, hogy nincs túl nagy táska. Általában nyáron, mivel ilyenkor nincs rajtam kabát, a fekete mellett teszem le a voksom, hogy ne legyen rajtam túl sok szín. Télen viszont, a sötétbarna és fekete kabátokhoz van egy tuti napsárga válltáskám, amitől mindig jókedvre derülök.

Pálma - Egyszerűen

Sokáig nem kedveltem az ékszereket és a különböző csecsebecséket, az arany és az ezüst ékszereket pedig a mai napig ki nem állhatom.
Mivel a laza, kissé sportos, ugyanakkor nőies öltözködés híve vagyok, sosem éreztem szükségét ezeknek a kiegészítőknek. Egyedül fülbevalót vagyok hajlandó hordani, de azok közül is csak a kis kerek, színes, csillogó darabokat kedvelem, amelyek mintegy „pöttyként” vannak jelen a fülemben – mindig a ruhám színéhez illő árnyalatban.
Egy ideje néhány nem túl feltűnő, egyszerű karkötőt is beszereztem, leginkább szalmagyöngyből, és természetesen néhány szintén nem túl kihívó nyakláncot is, ezeket azonban többnyire csak akkor viselem, ha egy-egy különlegesebb alkalom megkívánja.

Ági - Karikák

Régebben szinte egyáltalán nem viseltem ékszert, de a fülbevalóláz engem is elkapott. Szinte csak nagy és kerek fülbevalóim vannak, de abból jó sok. Kedvelem a kagylóból készült gyöngyházas darabokat. Ha fémről van szó, akkor csak az ezüst, illetve ezüstszín jöhet szóba. Van egy-két tollas darabom is, de a hosszúkás fülbevalókat annyira nem kedvelem. Van ezenkívül pár vidám műanyag karikám a nyolcvanas évek stílusában. Szinte semmilyen más ékszert nem viselek, két gyűrű kivételével, amik ezüstből készültek, és állandóan hordom őket. A karpereceket öt percnél tovább nem bírom, a nyaklánc pedig "kívül esik az érdeklődési körömön".
Kedvenceim még a táskák, bár nincs sok belőlük, szerintem néhány jól megválasztott darab "lefedi" a ruhásszekrényemet. Szinte mindenhez fel tudom venni a H&M-ben vásárolt fekete, nagyméretű retikülömet, amiben rengeteg minden elfér. Másik kedvenc táskám egy Spanyolországban vásárolt türkiz, bőr tarisznyaszerűség, ami leírva elég botrányosan hangzik, de nagyon szép.

Ezt is szeretjük