Képgaléria! Gyönyörű, színes télikabátok körképe, árakkal
Ne olvadj bele a téli szürkeségbe! Egy színes kabáttal vidámságot csenhetsz a szezon tompa tónusaiba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tél folyamán nem csupán a hideg teszi próbára az embert, hanem a tónustalan, hűvös és ingerszegény színvilág is, mely összemosódik a beszűkült fényviszonyokban. Minderre olykor még a divatszínek is rátesznek egy lapáttal, hiszen gyakran sötét árnyalatokkal alkalmazkodnak a szezonhoz.

Bár a finom nőiesség és a természetesség jegyében született idei trendek sem zúzzák teljesen porrá ezt a hagyományt, azért a szürke, fekete és barna ismétlődésében is rátalálhatsz olyan renitens télikabátokra, melyek makacsul ellenszegülnek a divattörvényeknek, és élénkségükkel kilógnak a sorból.

Ám, ha egyszerre szeretnéd követni a trendek által diktált tendenciát, ugyanakkor betompulni sem akarsz a fakó és semleges árnyalatoktól, az aktuális divatszínek skálája tartogat számodra néhány kiskaput, melyek mögött a visszafogott, lágy tónusok telített árnyalataira bukkanhatsz. Nézd meg, milyen darabok közül válogathatsz, ha szeretnél kitűnni a tömegből!

Játékos színek, nőies fazonok

A bájosan nőies kabátfazonokhoz jól passzolnak a kissé pimaszabb, életteli színek. Bár ezzel némileg eltérnek az idei naturális elképzelésektől, még megőrizhetik kifinomultságukat, ha színteltségüket halványabb, esetleg sötétebb tónusokkal párosítod, melyekkel együttvéve elegáns, illetve nőiesen vagány összhatást keltenek. Ám bátrabban is játszhatsz a hangulatukkal, amennyiben bohém, retro stílusra törekszel.

A kék ugyan hideg színnek mondható, de vibráló királykék árnyalatával vidámabbá teheted az öltözékedet, különösképpen, ha a kabátod uralmát megosztod a hasonlóan domináns okkersárgával, mustárbarnával vagy rezes naranccsal. Ha azonban tompítani szeretnéd az erejét, rendelj mellé bársonyos bordót, olajzöldet, méregzöldet vagy feketét. A pirossal mindenképp csínján kell bánnod, hiszen még kis felületen is képes uralkodó szerepet betölteni, nemhogy egy télikabátnyi tartományon, mely az egész megjelenésedet merőben meghatározza. Így érdemes olyan kiegészítőket és ruhákat választanod hozzá, melyek picit visszafogják féktelen vibrálását.

A Zara méregzöld, military stílusú kabátját sötétebb tónusa miatt sok idei divatszínnel összeboronálhatod. Az ára 17 995 forint. Az Otto internetes katalógusából A-vonalú, tengerészkék modellt rendelhetsz, 23 780 forintért. Szintén az Otto weboldalán tehetsz szert a bolyhozott, meggypiros düftinkabátra, 38 645 forintért. A Bon Prix választékából egy királykék, rövid szabású darabot foghatsz ki magadnak, 10 199 forintért. A Wellensteyn webáruházában melegen bélelt, szőrmével díszített parka típusra lelhetsz, élénkvörös színben, 64 900 forintért. Ugyanitt egy sportos, de nőies sziluettű megoldással is gazdagodhatsz, rubinvörös árnyalatban, mely szintén 64 900 forintért kerülhet a virtuális kosaradba.

Kockás minták, retro hangulatú tónusok

Amíg a tervezők a múltban kotorásznak ihletért, addig az időutazó kockás anyagok is vígan lebzselhetnek a divatban. Nem is baj, hiszen sokoldalú kaméleonként vonultatják fel a diszkréten visszafogott, valamint a bohókás színkeverékeket. Ráadásul minél több árnyalat tobzódik a mintázatukban, annál több tónust használhatsz fel az öltözékedben.

A Zara szürke alapú, vörös és kék kockás télikabátja 24 995 forintért lehet a tiéd. Az Otto két nőies darabot tartogat számodra: a vörös-fekete kombinációjú modelljük 29 725 forintba kerül, és ugyanennyiért vásárolhatod meg az olajzöld kockás, egyszerű fazonjukat.

Barna, de nem semleges

Idén leginkább barna színben telített a kabátkínálat, melynek morózusabb tónusai melegségük ellenére is elveszhetnek a tél sötét színvilágában.

Ezt azonban könnyedén elkerülheted, ugyanis a barna kevert árnyalatai nemcsak világosabbak, hanem élénkebbek is lehetnek energiaszegény társaiknál, ráadásul az aktuális trendek a virgoncabb, vidámabb földtónusokban is bővelkednek.

Ilyen a sárgás homokszín, az okkerbarna, illetve a narancsos rozsdabarna. Ha dupla figyelemfelkeltő hatásra vágysz, tetézd meg leopárdmintával!

A New Yorker aranysárgás szőrmebundája 11 990 forintért kapható. A Mango hasonlóval kecsegtet hosszított fazonban, 33 995 forintért. Szintén a Mango kollekciójából juthatsz hozzá a mustárszínű irhabundához, 179 995 forintért. A Zara sötét teveszőrszínű kabátját 24 995 forintért kaparinthatod meg, az okkerbarna megoldásukért pedig 35 995 forintot kell áldoznod. A Bon Prix választékában steppelt, rozsdabarna modellre bukkanhatsz, 10 199 forintért.

Ezt is szeretjük