Képek! 14 nyári ruha, ami 10 kilóval többnek mutat

Kerüld őket!

Az ártatlan ruhafazonokat is kövérítő szörnyeteggé tehetik az előnytelen minták és fodrok. Ezekkel vigyázz!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egybeszabott ruha a nyár legpraktikusabb öltözéke, hiszen bármikor kifejezésre juttathatja a benned tomboló női energiákat. A változatos fazonvilága pedig arra is alkalmat ad, hogy a finom megjelenésedet kényelmes, bő szabásokkal és lenge anyagokkal ötvözd, melyek kellemesebbé tehetik a forró napokat. Az efféle trükkös megoldások azonban nemcsak a kánikulában kamatoztathatják jótékony tulajdonságaikat, hanem akkor is áldásosak lehetnek, ha van egy kis súlyfelesleged, amit el akarsz rejteni a pásztázó tekintetek elől.

Ám a divat eklektikussága könnyen kicselezhet, mert a karcsúsító vonalakat olykor felülírhatja egy előnytelen minta vagy fodor, mely kíméletlenül hozzátold pár centit a valós kerületedhez.

Nézd meg, milyen ruháktól kell óvakodnod, hogy ne ess csapdába az optikai csalódások elvarázsolt kastélyában, ahol az útvesztők görbe tükrökkel vannak kikövezve.

Stoptáblás ruhatrendek

Az idei divat alapvetően egy olvasztótégely, ami a vidámságot, a retro elemeket, az extrémitást, illetve a nőies eleganciát elegyíti. Ennek megfelelően a ruhakínálat csak úgy tobzódik a színes, kaotikus mintákban, melyek közül a túlméretezett trópusi motívumok, a tengerészcsíkok, a szemkápráztató pöttyök, valamint a romantikus virágözönök jelenthetnek veszélyt a sziluettedre.

Ugyanígy a fazontrendek sem teljesen ártatlanok, ha kövérítésről van szó: az ötvenes-hatvanas évekből visszakacsintgató, merev szoknyás kartonruhák, illetve a hetvenes évekből előrángatott sátorszabások nem mindig előnyösek, vagyis nagyobb eséllyel zömökebbnek mutathatnak.

Azt persze nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a széltében futó minták és az alakot kettévágó szabásvonalak mindenkit egyformán tömbösítenének, hiszen attól is függ az optikai hatás, hogy milyenek az arányaid, illetve hová esnek a feltűnő díszítőelemek, amik veszedelmes szörnyeteggé válhatnak, amennyiben a tested legszélesebb területeivel találkoznak.

A szezon legszélesítőbb ruhái

Képgalériánkból megtudhatod, melyek azok a ruhák, amik még a gazellatermetű nőkön is kifoghatnak, illetve milyen fazonokat kerülj, ha nem akarsz ducinak tűnni.

Ezt is szeretjük