7 szépségtipp a kényes területekre

Van néhány testrészünk, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig nyáron extra ápolásra szorulnak. Add meg nekik, ami jár!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden nőnek vannak mostoha testrészei, amikről a napi szépségápolás során megfeledkezik. Pedig nem rejtett helyekről van szó, így az ápolatlanság nagyon is szembetűnő.

Az arc és a szemek

Az arcodról biztosan nem feledkezel meg, de nyáron olyan apró szépséghibákkal találkozhatsz, amivel máskor nem. A homlok és a haj vonalán egész sor apró pattanás alakulhat ki.

Ennek oka a fokozott izzadás. Ne nyomkodd őket, hanem használj antiszeptikus hatású tonikot. Jó ötlet, ha zsebkendővel néha leitatod az izzadtságot.

Egyszerűen megelőzheted a szarkalábakat, ha napszemüveget viselsz, és ezért nem hunyorogsz.

A keblek

A mélyen dekoltált nyári felsők nem kedveznek a keblek bőrének, hiszen a napsugarak bőven érik őket. Ez ráncokat jelent a későbbiekben, így alkalmazz napvédőt.

Ha a cicik nagyok, és hozzáérnek a mellkas alsó részéhez, akkor a bőr az izzadás miatt kipállhat, sőt akár még gombák is megtelepedhetnek ebben a számukra ideális környezetben. Használj hintőport reggel, hogy felszívja a nedvességet. Amikor pedig lehetőséged van rá, itasd fel az izzadtságot.

A popsi

A napsugarak jótékony hatással vannak a pattanásokra. Nyaralás után a hátról és az arcról teljesen el is tűnhetnek. A fenekünk azonban a legritkább esetben van kitéve a napnak. A nudista strand kivételével mindig ruha fedi. Sok nő életét megkeserítik az itt megjelenő pattanások és pörsenések. A legjobb ellenszer, ha minden nap egy puha kefével átdörzsölöd zuhanyzás közben. Használhatsz testradírt is. Utána pedig pattanás elleni tonikot.

Lábizzadás

Kellemetlen lehet, ha állandóan izzad a lábad a melegben. A természet patikája szerencsére megoldást kínál rá. Készíts lábfürdőt! Egy marék szárított zsurlót és egy marék kamillavirágot forrázz le fél liter vízzel. Hagyd állni legalább 15 percet. Öntsd a fürdőkádba vagy egy lavórba, és adj hozzá még annyi vizet, hogy ellepje a lábadat. Áztasd 15 percig, majd alaposan töröld meg.

A sarkak

Kevés rondább dolog van, mint amikor egy kecses női szandálból száraz, repedezett bőr kandikál ki. Nyáron nagyon hamar kiszárad a lábfej bőre, érdes lesz és szürkés. Akár minden nap érdemes habkővel átdörzsölnöd, a sarkakat és a talpat, hogy ne alakuljon ki bőrkeményedés. A lábfej többi részét pedig kefével átmasszírozni. Utána ne felejtsd el bekenni az egész lábfejed hidratáló krémmel. A sarkaidra tehetsz zsírosabb krémet is.

A kéz

A kéz többet árul el a valós életkorunkról, mint az arc. Főleg, hogy a kéz bőre, hasonlóan az archoz, állandóan ki van téve a napsugaraknak, ezért a fotoöregedésnek is. Ne hagyd ki tehát a fényvédelmet a kezeiden sem!

Benövő szőrszálak

A hónaljon és a bikini vonalon az állandó szőrtelenítés és az erős szőrszálak miatt könnyen előfordulhatnak benőtt, gyulladt szőrszálak, illetve szőrtüszők. Ezt úgy tudod elkerülni, ha ezeket a területeket minden héten kétszer radírozod. Mivel finom bőrről van szó normál arcbőrre való radírt használj! Szőrtelenítés után használj nyugtató tonikot. Ha pedig benőtt a szőrszál, ne nyomkodd, ne piszkáld, mert csak csúnya heg marad a helyén.

Ezt is szeretjük