Legyél kebelcsoda
Feszes mellek, finom bőr
Sok nő nincs megelégedve a kebleivel. Itt sem a méret számít, hanem az, hogy feszes-e. Ha szeretnél csábító kebleket, olvasd el tippjeinket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Veszélyben a mellek szépsége

Bár itt az ősz, a divat nem fedi el a kebleket. Így nem csak nyáron, hanem a hidegebb időszakban is oda kell figyelni rájuk.

A mellek méretével előbb-utóbb ki lehet békülni, de bizony az idő a dekoltázs ellen dolgozik. A melleken nagyon hamar meglátszik minden, ami a testet érinti. A bőr itt nagyon finom, akárcsak az arcon, ezért különleges ápolásra van szüksége.

A keblek ellenségei

Mielőtt belefognánk a mellápolásba, nézzük, mi az, ami kifejezetten árt a mellek szépségének:

 • Helytelen testtartás. Ha nem húzod ki magad, akkor a melleid nem fognak szépen mutatni. Kis melleknél pedig csúnya ráncokat okoz a mell alatt, ami a mellek méretéből fakadóan sajnos látszik.
 • Alvás. Természetesen az alvás nem árt, de a rossz pozíció mindenképpen. Ha oldalt vagy hason fekszel, akkor a melleid között a bőr folyamatosan gyűrődni fog, ami egy idő után állandósul.
 • Káros napsugarak. Mivel a dekoltázsod majdnem olyan érzékeny, mint az arcod, a napfény itt is pusztító munkát végezhet, ha nem látod el védelemmel.
 • Hirtelen fogyás, hízás. A fogyástól csúnyán összeesik a mell, a hízástól pedig striák képződhetnek rajta.

Ezeken kívül a melleket megviseli a szoptatás, a homonok ingadozása és a fogamzásgátlók szedése.

Ápolás

Mit tehetsz a cicik szépségéért? Sok mindent. Alapszabály, hogy legalább annyi időt szentelj rájuk, mint az arcod ápolására.

 • Ne hagyd, hogy a bőröd kiszáradjon. Minden nap krémezd be zuhanyzás után.
 • Hogy felfrissítsd, hetente egyszer nagyon gyengéden radírozd át. Barna cukrot keverj össze egy kevés kímélő tusfürdővel, és óvatosan masszírozd át az egész dekoltázsodat, egészen a kulcscsontig.
 • Használhatsz kifejezetten a dekoltázs ápolására kifejlesztett krémet vagy zselét. Ezek általában több feszesítő anyagot, kollagént, Q10-et tartalmaznak, mint a hagyományos krémek. A mell kötőszövete ugyanis laza, mégpedig azért, hogy ha arra van szükség, kitágulhasson, és helyet adjon a tejnek.
 • A nyakadat se hagyd ki. Hogy sokáig ránctalan legyen, a krémezést mindig alulról felfelé irányuló mozdulatokkal végezd.
 • Egy feszesítő pakolás bizony a dekoltázsnak is jól jön. A radírozás után hatékonyabb a pakolás is. Használj nyugodtan arcra való feszesítőt.
 • Ha kozmetikushoz mész, kérj dekoltázskezelést is.
 • A mellápoláshoz hozzátartozik a rendszeres önvizsgálat is. Egyszer egy hónapban - mindig azonos időpontban, hogy a melleid ugyanolyan állapotban legyenek - tapogasd, simogasd át, hogy nincs-e valamilyen korábban nem tapasztalt változás. A hónaljadat se felejtsd ki! Ha bármilyen apró változást érzékelsz, irány a nőgyógyász. Nem baj, ha vaklárma, inkább az legyen, mint későn felfedezett mellrák.

A mellplasztikáról itt olvashatsz »

Mellnövelő kapszulák - Hogyan hatnak?

Sok mellnövelő csodakapszulát lehet kapni már nálunk is. Ezek általában fitohormonokat tartalmaznak, vagyis növényekből nyert, a női nemi hormonokhoz hasonlóan viselkedő hormonokat. Mielőtt kipróbálnád, tájékozódj!

Torna

Mozgás nélkül a bőröd petyhüdté fog válni. Ezért érdemes hetente két-három alkalommal mellizom-erősítő tornát végezni. Használhatsz súlyzókat, de ha nincs, az sem gond, kapj fel két 1,5 literes ásványvizes palackot. Az ismétlésszám mindegyiknél 3x20-25 darab.

Ha olyan sportot űzöl, ami megterheli a melleidet - például aerobic, de akár a futás is -, vegyél jó minőségű sportmelltartót, hogy ne ártson a mozgás.

 • Feküdj hagyatt, vedd kézbe a súlyzóidat, a mellkasod felett tartsd nyújtva a karjaid úgy, hogy egymással párhuzamosak legyenek, és a tenyerek egymás felé nézzenek. Ez a kiinduló pozíció. Ebben a kartartásban vidd hátra a fejed mögé a súlyzókat, majd vissza a kiinduló pozícióba.
 • Következő gyakorlat: hanyattfekvésben nyújtsd ki oldalra a karjaid, benne a súlyzókkal, majd emeld őket a mellkasod fölé.
 • Még mindig hanyattfekvésben vegyél fel olyan pozíciót, mintha fekvőtámaszban lennél. A súlyzókat emeld a mellkasod fölé. A gyakorlat közben fordítsd egymás felé a tenyereidet.
Ezt is szeretjük