3 összetevő, amire allergiás lehetsz az ajakápolódban!
A legtöbben ott vannak!
Nem csak a kőolajszármazékokat kell figyelni bennük!

nagykep?cikkid=168729&kep=ajakapolo11-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden nő tudja, hogy nincs is rosszabb a kicserepesedett ajkaknál! Kiszárad, ég, hámlik, fáj. A drogériákban milliónyi terméket ajánlanak megoldásként, melyek közül sok akár függőséghez is vezet, legtöbbjük pedig káros összetevőket is tartalmaz, például kőolajszármazékot.

Sok esetben sajnos, a folyamatos szárazságot kiküszöbölve, rákenve ajkaidra csak egyre több kell belőle. Arról nem is beszélve, hogy amíg nem találod meg a tökéletes ajakápolót, legtöbbször még rosszabb hatást érhetsz el a termékekkel, mint azok nélkül. Ennek oka az is lehet, hogy allergiás vagy valamelyik összetevőre.

Találd meg a megfelelő ajakápolót

A megfelelő ajakápoló hidratál, és nem hagyja kiszáradni a szádat. De azon túl, hogy megtalálod az az ápolót, amit nem kell 20 percenként újrakenni, figyelni kell az összetevők listáját is. Egyrészt azért, hogy próbálj olyan terméket keresni, ami nem tartalmaz kőolajszármazékokat, másrészt azért, mert több összetevő is allergiás reakciót válthat ki bizonyos embereknél.

A szájon lévő bőr nagyon vékony és érzékeny, ezért nem mindegy, hogy mit kensz rá. Meleg ajkaid felmelegítik az ajakbalzsamot, és így megfelelően be tud szívódni a hidratáló is. A benne lévő összetevők pedig egy védőréteget képeznek az ajkadon, ami nem engedi a nedvességet elpárologni, tehát folyamatosan hidratált marad tőle a szád. Persze csak akkor, ha megtalálod a számodra megfelelő összetevőket.

Ilyen védelmet nyújtó összetevő lehet a méhviasz, hidratálásnak pedig például a shea vaj. Persze ezeken kívül is meg kell vizsgálni, mi mindent tartalmaznak még, ugyanis bizonyos komponensek sokkal könnyebben irritálnak, vagy okoznak allergiás reakciót, mint mások. Mire allergiásak a legtöbben az összetevők közül?

Illatanyag

Ezekkel nagyon óvatosan kell bánni. Az illatosított, túlillatosított ajakbalzsamokra, a parfümöt, illatanyagot, színezéket tartalmazó ápolókra sokkal nagyobb eséllyel lehetsz allergiás, mint a natúr termékekre.

Ezek általában nem természetes anyagok, amiktől finom illatú lesz a termék, de könnyen irritációt okozhatnak a bőrrel érintkezve. A fahéj például az egyik legjellemzőbb illatanyag, ami sokaknál irritációt okozhat. Továbbá ezek az anyagok okozzák a függőséget is, ami miatt egyre gyakrabban kell kenni a szádat ahhoz, hogy ne száradjon ki.

Mentol és fenol

Míg ezek az összetevők kellemes, hűvös hatást biztosítanak ajkaidnak, és kicsit duzzasztják is őket, van, akinél a duzzadás jóval nagyobb méreteket ölt, ugyanis allergiás lehet rá. A mentol és a fenol még érzékenyebbé teszi az ajkaidat, amitől aztán idővel még könnyebben irritálódhat.

Ezt is szeretjük