Sötét karikák és puffadt szemek ellen
Így használd jól a szemránckrémet
Ha nem megfelelően alkalmazod, többet árthat, mint használ.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sok a munka, de keveset pihensz, rosszul alszol, vagy csak a rossz időtől vagy fáradtabb, akkor bizonyára veled is előfordul, hogy karikás és püffedt lesz a szemed környéke.

Erre remek megoldás lehet egy jó szemkörnyékápoló - amit 20-25 év körül már amúgy is érdemes használni -, ám jó, ha tudod, hogyan használd.

Milyen a jó szemkörnyékápoló?

A jó szemkörnyékápoló első számú ismérve, hogy nem tartalmaz ásványi olajat. Ez azért lényeges szempont, mert ha van benne, akkor beszívódva elnehezítheti a szemkörnyék érzékeny, gyenge bőrét, gyengítve az elasztinrostokat.

Ennek hatására a szemkörnyék ráncosodni kezd. Azért is kerüld az ilyen szemkörnyékápolókat, mert ezek beszívódva püffedtté teszik a szemkörnyéket.

A jó szemkörnyékápoló kettes számú ismérve, hogy nincs benne illatanyag. Érthetetlen, miért is készítenek egyáltalán sok arcápolót illatanyagokkal, hiszen amikor csak lehet, jobb kerülni a plusz adalékanyagokat, így az illatanyagokat is.

Szemkörnyékápolókra különösen igaz, hogy vigyázni kell az illatanyagokkal, hiszen a szem érzékeny szerv. Válassz illatanyagmentes szemkörnyékápolót, különben a szemed könnyezhet, irritálódhat. Már a drogériában olvasd el a címkén az összetevőket! Ha azt látod: fragrance, perfume vagy parfum, tedd is vissza a terméket a polcra rögtön.

Hogyan használd a szemkörnyékápolót?

Először is, kezdd el idejében a használatukat. 20 éves korod után már kezdj el foglalkozni a területtel, hogy elkerülhesd a korai ráncosodást, és időben kitolhasd az öregedés jeleinek jelentkezését.

Fontos, hogy maga a mozdulatsor is megfontolt legyen, ahogy használod a krémet. Mivel a szemkörnyék bőre érzékeny, vigyázva vidd fel a szemkörnyékápolót. Soha - sminklemosásnál se - ne dörzsöld erősen, vagy húzd nagyon le-fel a szemkörnyék bőrét, mert az megnyúlhat, és ráncosodni kezdhet. Ujjbegyeddel gyengéden kend fel a szemkörnyékápolót. Extra tipp, hogy ha a gyűrűsujjadat használod, még gyengédebbre sikerülhetnek a mozdulatok.

Az is fontos, hogy hová viszed fel a szemkörnyékápolót. Az arccsontod fölé, majdnem a szempillavonalig kend, de vigyázva, hogy ne kerüljön a szempillák tövéhez közvetlenül a krémből, mert minden pislogásnál mehet belőle egy kicsi a szemedbe, és irritálhatja azt.

Ezt is szeretjük