Legyél karcsú, fogyókúra nélkül!

Egyetlen tuti trükk

A stylistok és divattervezők titka a monokróm öltözködés. Megnyújt és karcsúsít. Persze nem mindegy, melyik is az az egy szín.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A módszer

Szeretnéd, ha igazán jól néznél ki, és jól is éreznéd magad a ruhádban? Persze, ki nem? Vannak bizonyos divattól független szabályok, amik betartásával mindig előnyös lehet a megjelenésed. A monokróm öltözködés olyan trükk, amit szinte minden divatszerkesztő, designer és stylist használ a világban.

Mindenki azonnal karcsúbbnak és magasabbnak tűnik egyszínű ruhákban. Ráadásul mindig elegáns és végtelenül egyszerű megoldás - nem kell hozzá nagy tudomány. A monokróm öltözködés alapjaiban abban merül ki, hogy egyetlen színt viselsz - bármilyen színt - tetőtől talpig. Ha egyszínű ruhákat viselsz, az egy erőteljes, folyamatos függőleges vonalat alkot, ami hosszítja az alakot.

Bár egyetlen színről beszélünk, annyi textúrát adhatsz az öltözékedhez, amennyi csak jólesik.

Fantasztikusan fel lehet dobni az öltözéket a különböző anyagok izgalmas keverékével - képzelj csak el egy puha hasított bőr zakót kasmír garbópulcsival, gyapjú flanel nadrággal és egy selyemsállal.

Még ha mindegyiknek ugyanaz is a színe, az anyagok különbözősége egy érdekes, gazdag dimenziót kölcsönöz az öltözetnek. Ráadásul a különböző anyagokkal hangulatokat is kifejezhetsz, különböző hatásokat válthatsz ki.

A karcsúság a részletekben rejlik

Természetesen a szabály "hajlítható", a divatban nincs szűken szabott ösvény. Valószínűleg előfordul időnként, hogy az embernek nincs kedve egyszínűbe öltözni. Még akinek több fekete lapul a ruhásszekrényében, mint egy apácának, annak is kedve támad néha több színt magára rántani. Egy kis csalás rendben van, amíg nem törik meg a monokróm varázs.

A színkeverés a sötétebb tónusokkal működik jobban, mert azok elnyelik a fényt, és szinte határvonal nélkül olvadnak egymásba. Az élénkebb színek keverése viszont annyiban rizikósabb, hogy a figyelem általában oda irányul, ahol a két szín találkozik, így különösen ügyelj arra, hogy ilyenkor milyen szabású ruhát hordasz. Ha a derekad vékonyabb, ne viselj csípőben végződő alsót, és a felsőd pont a nadrág, szoknya derekáig érjen. Ha viszont a csípődet érdemes hangsúlyoznod, oda kerüljön a két eltérő színű ruhadarab találkozási vonala.

Az azonos színek finom árnyalatbeli különbségei határozott egységet adnak a megjelenésnek, és hosszítják az alakot. Ráadásul a felül világos, alul sötétebb megoldás gyorsan felfelé, az arcodra irányítja a figyelmet, így nem kapnak hangsúlyt a kevésbé látványos elemek.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy fontos jótanács

A fentiek alkalmazásával sokat lendíthetsz a megjelenéseden, ha közben nem követed el a leggyakoribb hibát: a méretválasztást. A nem modell-paraméterekkel megáldott nők a lepel és a fűző hibájába is hajlamosak beleesni. Ha valaki túlméretezett ruhákban jár "ápol és eltakar" alapon, valószínűleg sokkal kövérebbnek látszik majd. Ha viszont cipőkanállal préseli magát a naciba-trikóba, amiből valószínűleg kibuggyan itt-ott némi párnácska, ugyancsak felhívja a figyelmet a leadandó kilókra. Ráadásul nehéz elképzelni, hogy kényelmes ennyire szűk ruhákban járni. A legjobb választás az alakot követő fazon, ami mindig hagy egy kis játékteret a test mozgásának.

Egy éppen nem feszes nadrág, egy kényelmes, karcsúsított blézer, vagy egy olyan blúz, ami nem vet ráncot vízszintesen, amikor begombolod, számos kilóval láttat majd karcsúbbnak.

Ha szeretnél még divatról olvasni, és érdekel az öltözködés, akkor kattints a Fittélet honlapjára!
Ezt is szeretjük