Karcsúsító őszi divattippek
Képgalériával!
Az idei őszi-téli trend a nem éppen nádszálkarcsúaknak kedvez, hiszen egyre nőiesebbek a fazonok és a formák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan vége a napsütésnek és a strandolásnak, de amiatt sem kell többet aggódnod, hogy jól áll-e a bikini! Az őszi divat nőies, elegáns és mindenekelőtt karcsúsít.

Idén ősszel reneszánszát éli szinte minden, ami alakformáló és karcsúsító tulajdonságairól vált híressé.

Az esős évszak legnagyobb slágere a megunhatatlan fekete. A szín, ami klasszikusan slankít, sejtelmessé tesz, és kiemeli a bőröd színét. Persze nem kell rögtön Drakula várába képzelned magad! Ha nem kedveled a drámai hatást, rengeteg színes kiegészítőből válogathatsz, hogy felold a sötét benyomást.

A legfontosabb stílusszabályok »


Az ősz egyik legnépszerűbb kiegészítője az öv, amiből minél vékonyabbat választasz, annál karcsúbbnak tűnik vele az alakod. Hordhatod kabáthoz, ruhához, pulóverhez, kardigánhoz és szoknyához egyaránt, de fontos, hogy a derekadon viseld, csípőn ugyanis kihangsúlyozhatja a teltebb vonalakat.

A feketét feldobhatod egy színes kalappal, sapkával vagy sállal is, amit ha derékban ugyanolyan vagy hasonló színű kiegészítővel kombinálsz, megnyújthatod az alakodat.

A kosztümök ideje

A kifutókon fontos szerepet kaptak a kosztümök, amikből a különlegesen nőies és a férfias szabásúak egyszerre vannak jelen. Mindkettőnek meg van az előnye: a nőies, karcsúsított szabás kiemeli a derékvonalat, és nyújtja az alakot, míg a férfias egyenes szabás eltakarja, amit kell. A kabátok és blézerek mérete változó, a lényeg, hogy karcsúsítottat válassz! A hosszú kabát csípőtől lehet bővülő, a rövid kiskabát viszont simuljon a derekadhoz! Ha szögletes szabású és „lebeg”, felerősítheti a csípőt és a feneket.

A sok fekete között azért feltűnik néhány szín és minta. Az ősz többi színe a lila, a bordó és a szürke. Bármelyik finomabbá teszi az alakodat, ha az a meghatározó színárnyalat öltözékedben. Az egyszínű ruhák emellett kiemelik a nyáron szerzett barnaságodat, de ha unalmasnak találod, hordj bátran érdekes kiegészítőket! A vékonyan, függőlegesen csíkozott kosztümök szintén megnyújtják az alakod, a barokkos mintákkal pedig „csalhatsz” egy kicsit, ha olyan ruhát választasz, ami a kényes helyeken egyszínű, máshol viszont mintás.

Ismét a nőiességé a főszerep

Visszatér a klasszikus, vékony magas sarkú cipő is, aminél jobban semmi nem nyújtja az alakot, szinte minden viseletet nőiessé és kecsessé tesz, felhívja rád a figyelmet, és lehetetlen benne slamposan járni.
Az őszi divat további jellegzetes darabjai a magas derekú szoknyák és nadrágok, melyek szépen rásimulnak az alakodra, így karcsúsítják, és lefaragnak belőle. A miniszoknyát idén ősszel száműzték, helyette a hosszabb, térdig érő és háromnegyedes, enyhén bővülő, illetve rakott darabok jellemzőek. Ezek sokkal előnyösebbek a rövid szoknyánál, ha egy kicsit erősebb vagy combban. Újra divat az egyenes vagy enyhén trapéz-szabású „Marlene” nadrág is, ami szintén előnyös. Ha feltűnő színű, érdekes szabású felsőt választasz hozzá, még vékonyabbnak tűnsz. Az ősz enyhébb napjain hordhatsz cicanadrágot is, ami egy csípőt takaró felsőrésszel, tunikával szintén karcsúsító viselet.A kötött holmikban most nagyon nőies és divatos lehetsz, és karcsú is, ha lágy vonalú és vékony kötésű darabokat választasz. A garbó erőteljesebbé tesz, egy kivágás ellenben nyújtja és finomítja az alakod. Ha kicsit teltebb idomokkal áldott meg a természet, kerüld a poncsókat és a nagyon bő, kötött felsőket! Vigyázz a réteges öltözködéssel is, a hűvös napokon inkább viselj egy melegebb darabot, mint néhány kevésbé meleget több rétegben.

A legfontosabb azonban, hogy öltözködj az évszaknak megfelelően, és úgy, hogy jól érezd magad a bőrödben! A világon ugyanis körülbelül tíz olyan nő van, aki azt gondolja, hogy tökéletes az alakja. Az őszi tippek talán közelebb visznek hozzájuk.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük