Jó a pattanások ellen, ránctalanít és hidratál

Mi az?

A joghurt nagyon sokféleképpen használható a bőrápolásban, és ezt tudományosan is alátámasztották.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A bőr kulcsfontosságú szerepet játszik a kiszáradás, a károsodás vagy a kívülről érkező negatív hatások - például kémiai hatások, például szennyeződés, dohányzás, mechanikai, fizikai - UV-sugárzás, a hőmérséklet-, valamint a fertőzések kivédésben.

A bőr megmutatja a szervezet általános egészségi állapotát és életkorát. Habár a bőr öregedése genetikailag programozott, egészségére és működésére hatással vannak a környezeti tényezők is - ez különösen igaz az olyan külső hatásoknak kitett részek esetében, mint például az arc.

Az életmód, az ételek, az éghajlati viszonyok, az UV-sugárzásnak való kitettség mértéke és gyakorisága, a szabadgyökök, a toxinok és az allergének, a vegyi anyagok és a mechanikus károsodások mind olyan külső tényezők, amelyek nagy valószínűséggel megváltoztatják a bőr egészségét. A hormonális és immunológiai állapot és a pszichológiai stressz szintén olyan tényezők, amelyek módosíthatják a bőr minőségét és biológiai funkcióit, így a bőr különféle változásokon mehet át. Ilyen változás többek között az immunrendszer működési zavara, a gyulladás, a napozás okozta bőrkárosodás, a szárazság, a ráncosodás, az elszíneződés és a szövetszaporodás különféle változatai.

Napozáshoz

A bőrre igen sokféle környezetei stressz hat folyamatosan, amely idővel képes jelentős változásokat okozni a bőr önszabályozó rendszerében. Több epidemiológiai tanulmány rámutatott arra, hogy az UV-sugárzás drámai változást okoz az immunrendszer funkcióiban.

Csodás hatású, fiatalító arcpakolások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bebizonyították, hogy ha bizonyos védekező sejtek száma csökken, alaki változások, torzulások következnek be bennük, valamint megváltozik ellenanyag-termelő képességük. A bőr e rendellenességei módosíthatók vagy megelőzhetők bizonyos probiotikumok alkalmazásával.

Bizonyos joghurtkultúrák fogyasztásával megakadályozhatók az UV-sugárzás bőr- és immunrendszerre gyakorolt veszélyes hatásai, valamint megerősíthető a szervezet bőrvédelme az antigénekkel szemben. A joghurt fogyasztása tehát segít az UV-sugárzás által kiváltott bőrkárosodás megelőzésében és a fény elleni védelemben.

Érzékeny bőrre

A probiotikumok jótékony hatással lehetnek az úgynevezett reaktív bőrszimptómákra is. A reaktív bőr jellemzője, hogy különösen érzékeny a fizikai vagy kémiai hatásokra, és csak részlegesen képes visszaállítani a bőr regeneráló képességét. E a bőrállapot egyre gyakoribb manapság, és sokak életét megkeseríti. Epidemiológiai tanulmányok rámutattak arra, hogy körülbelül a nők felének és a férfiak harmadának érzékeny a bőre.

13 tipp, hogyan állítsd meg a bőröregedést

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az érzékeny bőrű személyek elsősorban a bőrrel kapcsolatos kellemetlenségekre panaszkodnak, mint például forróság-, égető, csípő vagy viszkető érzés. Ezek a jelek mutatkozhatnak hosszabb ideig a test egy bizonyos pontjain, vagy gyorsan múló bőrvörösséggel is kapcsolatba hozhatók. A legtöbb esetben a tünetek kizárólag az arcon jelentkeznek. 

A joghurt fogyasztása és külsőleg történő alkalmazása segíthet a különböző tünetek enyhítésében. A legjobb, ha natúr joghurtot fogyasztasz, amit friss gyümölccsel és mézzel dúsítasz, így biztos lehetsz abban, hogy semmilyen felesleges anyaggal nem terheled a szervezetedet.

Külsőleg

A joghurt igazi jolly joker, minden bőrtípusra használható, ha kell hidratál, ha arra van szükség, akkor nyugtat, de még enyhe hámlasztónak is beválik. A nyári hónapokban különösen hasznos, ha kozmetikai célra is tartasz otthon egy dobozzal a hűtőben, mert a leégett bőrre is jól alkalmazható.

Frissítő hámlasztó pakolás

A legegyszerűbb pakolások egyike, ami leginkább hámlasztásra való, ha a joghurtot tiszta gézbe teszed, majd egy kicsit kicsöpögteted, végül felkened a megtiszított arcra. Várd meg amíg megszáérad, és ujbeggyel dörzsöld le a bőrről. Így eltüntetheted a finom ráncokat és minden szennyeződést. Ezt a módszert bátran használhatod érzékeny bőrön is, ami sok esetben nem viseli el a radírozást és a hámlasztást, és ezért megvastagszik, de ez a pakolás még jót is tesz neki.

Ránctalanító pakolás gyümölcsökkel

A joghurt nemcsak magában használható, de jó alapot képez szinte bármilyen pakoláshoz. Bármivel is keverd, először mindig hagyd lecsöpögni a fent leírt módon, különben túl folyós lesz. Hidratáló arcmaszkhoz keverd uborkával, ha ránctalanítani szeretnél akkor eperrel vagy áfonyával társítsd.

Mézzel keverve az egyik legjobb tisztító összeállítást kapod a világon, amivel csak kevés profi szalonkezelés veszi fel a versenyt.

Köszönet a Nestlé Életmód Iránytűnek a cikk megírásához nyújtott segítségért.

Ezt is szeretjük