Ránctalanító, antioxidáns, bőrerősítő
Mi az?
A különleges déli termény, az avokádó igaz tápanyagbomba, és szinte minden bőrproblémára hatékony megoldást nyújt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak a természet patikája kifogyhatatlan, de kozmetikai szalonja is elég sok szolgáltatást nyújt az arra érdeklődőknek. Legyen szó ránctalanító kezelésről vagy fogyasztásról, szinte mindent megtalálhatsz. A gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök szinte mindenre megoldást jelentenek.

Májusban, bár szinte hihetetlen, még mindig a hideg idő jeleit kell elsősorban eltüntetni az arcról, illetve vitaminnal feltölteni a bőrt, hogy felkészülhessen a nyár okozta problémákra.

Az avokádó remek segítőtárs lehet abban, hogy megújítsd és energiával töltsd fel a bőrödet, valamint eltüntesd az apróbb ráncokat.

Ránctalanító

A déli zöldség magas zsírtartalma miatt alkalmas a bőrápolásra, különösen arra, hogy hidratálja és kisimítsa a bőrt. Az olaj mélyen beszívódik a bőrbe, így könnyen orvosolhatóak vele a száraz bőr tünetei. Az avokádót egész évben érdemes használni, hogy az olajmentes bőrt karban tartsa, hiszen ez a bőrtípus öregedik a leggyorsabban.

Avokádópakolás

  • fél avokádó
  • tojásfehérje

Törd össze a puha avokádót villával, majd keverd össze az enyhén felvert tojásfehérjével. Ez a keverék a legjobb ránctalanító, mert ellátja megfelelő mennyiségű olajjal a bőrt, a tojásfehérjében lévő kollagén pedig feszesít.

Antioxidáns

A szabadgyökök káros hatásairól már rengeteg helyen szó esett. Az öregedés folyamatának gyorsulásáért is felelős romboló szabad oxigénatomok lekötésére használja a szervezet a különböző antioxidánsokat. Ilyen az avokádóban nagy mennyiségben található E-vitamin is. A vitaminok lekötik a sejteket oxidáló szabad atomokat, így azok kevésbé rombolják az egészséges sejteket.

A napsütéses hónapok előtt érdemes feltölteni az antioxidáns-raktárakat, hiszen az egyik legerősebb szabadgyök-szaporító a napsugárzás. Fogyassz minél több A-, E- és C-vitamin-tartalmú ételt, hogy elkerüld a fotóöregedést.

Bőrerősítő

Nemcsak antioxidáns tulajdonságai miatt érdemes fogyasztani rendszeresen a krémes zöldséget. A bőrnek elsősorban magas olajtartalma kedvez, és tévedés, hogy csak a száraz bőrön segíthet.

Ha felborult a bőr faggyúháztartása, és ez pattanások, valamint olajos bőr formájában jelentkezik, akkor a legtöbben őrült szárításba kezdenek, pedig lehet, hogy ezzel csak rontanak a helyzeten. A zsírsavakra ennek a bőrtípusnak is szüksége van, és javíthat az állapoton, ha elegendő mennyiségű jut belőlük a szervezetbe. Fogyassz hetente kétszer avokádót, egy-két hónap után érzékelhető lesz a változás.

Zsíros bőr esetén nem szabad megfeledkezni a hidratálásról sem, mert a sok pattanás és fénylő bőr ellen való kozmetikum vízhiányt idézhet elő.

Ezt is szeretjük