Ránctalanító, antioxidáns, bőrerősítő
Mi az?
A különleges déli termény, az avokádó igaz tápanyagbomba, és szinte minden bőrproblémára hatékony megoldást nyújt.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Nemcsak a természet patikája kifogyhatatlan, de kozmetikai szalonja is elég sok szolgáltatást nyújt az arra érdeklődőknek. Legyen szó ránctalanító kezelésről vagy fogyasztásról, szinte mindent megtalálhatsz. A gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök szinte mindenre megoldást jelentenek.
Májusban, bár szinte hihetetlen, még mindig a hideg idő jeleit kell elsősorban eltüntetni az arcról, illetve vitaminnal feltölteni a bőrt, hogy felkészülhessen a nyár okozta problémákra.
Az avokádó remek segítőtárs lehet abban, hogy megújítsd és energiával töltsd fel a bőrödet, valamint eltüntesd az apróbb ráncokat.
Ránctalanító
A déli zöldség magas zsírtartalma miatt alkalmas a bőrápolásra, különösen arra, hogy hidratálja és kisimítsa a bőrt. Az olaj mélyen beszívódik a bőrbe, így könnyen orvosolhatóak vele a száraz bőr tünetei. Az avokádót egész évben érdemes használni, hogy az olajmentes bőrt karban tartsa, hiszen ez a bőrtípus öregedik a leggyorsabban.
Avokádópakolás
- fél avokádó
- tojásfehérje
Törd össze a puha avokádót villával, majd keverd össze az enyhén felvert tojásfehérjével. Ez a keverék a legjobb ránctalanító, mert ellátja megfelelő mennyiségű olajjal a bőrt, a tojásfehérjében lévő kollagén pedig feszesít.
Antioxidáns
A szabadgyökök káros hatásairól már rengeteg helyen szó esett. Az öregedés folyamatának gyorsulásáért is felelős romboló szabad oxigénatomok lekötésére használja a szervezet a különböző antioxidánsokat. Ilyen az avokádóban nagy mennyiségben található E-vitamin is. A vitaminok lekötik a sejteket oxidáló szabad atomokat, így azok kevésbé rombolják az egészséges sejteket.
A napsütéses hónapok előtt érdemes feltölteni az antioxidáns-raktárakat, hiszen az egyik legerősebb szabadgyök-szaporító a napsugárzás. Fogyassz minél több A-, E- és C-vitamin-tartalmú ételt, hogy elkerüld a fotóöregedést.
Bőrerősítő
Nemcsak antioxidáns tulajdonságai miatt érdemes fogyasztani rendszeresen a krémes zöldséget. A bőrnek elsősorban magas olajtartalma kedvez, és tévedés, hogy csak a száraz bőrön segíthet.
Ha felborult a bőr faggyúháztartása, és ez pattanások, valamint olajos bőr formájában jelentkezik, akkor a legtöbben őrült szárításba kezdenek, pedig lehet, hogy ezzel csak rontanak a helyzeten. A zsírsavakra ennek a bőrtípusnak is szüksége van, és javíthat az állapoton, ha elegendő mennyiségű jut belőlük a szervezetbe. Fogyassz hetente kétszer avokádót, egy-két hónap után érzékelhető lesz a változás.
Zsíros bőr esetén nem szabad megfeledkezni a hidratálásról sem, mert a sok pattanás és fénylő bőr ellen való kozmetikum vízhiányt idézhet elő.