Chlamydia, HPV és kiütések?
Ijesztő veszélyeket rejt az intim zóna szőrtelenítése
Nem csak a benőtt szőrszálakról van most szó!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg már nem kell senkinek bemutatni az intim területek szőrtelenítésének előnyeit, ami az utóbbi időszakban az elvárt ápoltsággal és higiéniával fűződött össze a közgondolkodásban. Éppen ezért sokkal kevesebb hangsúly kerül az eljárás hátrányaira, melyek korántsem elhanyagolhatóak - a benőtt szőrszálakon és a nyűgös módszerek túl is.

Az AsapSCIENCE és a Thought Café közösen, alaposan kivizsgálták az intim zóna szőrtelenítésének hatásait, és arra jutottak, hogy a hátrányok és a lehetséges veszélyek könnyen túlnőhetnek az előnyökön. Olvasd csak el az egészen rémisztő felsorolást!

A szőrtelenség hátulütői

Amikor egy trend gyakorlatilag elvárássá növi ki magát, nehéz kivonni magad alóla. Az AsapSCIENCE egy hónapos amerikai felmérése például kimutatta, hogy az adott időszakban a több mint ezer megkérdezett egyetemi hallgató közül a nők 96%-a, míg a férfiak 87%-a döntött úgy, hogy részben vagy egészében megszabadul az intim területen növő szőrzettől. Kiderült azonban az is, hogy ez nem feltétlenül jó ötlet.

Viszketés, benőtt szőrszálak és kiütések

A kutatás szerint a résztvevők mintegy 75%-a tapasztalt a szőrzet eltávolítása után valamilyen erősségű viszketést, ami akár gombás fertőzés jele is lehet. Emellett a megkérdezettek 40%-a kiütésektől is szenvedett már, amióta elkezdte szőrteleníteni a szóban forgó területeket. A benőtt szőrszálak pedig gyakorlatilag hozzátartoznak a bikinivonalhoz.

A tünetek megjelenésének valószínűsége szorosan összefügg azzal, hogy mennyi szőrt távolítasz el. A rövidebbre, de nem tőből vágott fazon például kevésbé hajlamos ezekre a problémákra. Emellett a szőrtelenítéshez használt eszközök rendszeres fertőtlenítése, a frissen borotvált bőrfelület megfelelő ápolása - például krémmel - és a higiéniára való kivételes odafigyelés is segít kiküszöbölni ezeket a kellemetlen dolgokat.

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Szexuális úton terjedő betegségek

Noha az intim szőrzetben élő tetvek megjelenésének valószínűsége nagyban csökkenthető rendszeres szőrtelenítéssel, sok más betegségre annál hajlamosabbá tesz a gyakorlat. A szőrtelenítés során a bőrön keletkező apró sérülések, például vágások remek lehetőséget biztosítanak a kórokozók megtapadására. A kutatás szerint direkt összefüggés figyelhető meg a herpesz, a gonorrhea, a chlamydia és a HPV-fertőzések gyakorisága, illetve a szőrtelenítés között, sőt, a sérülések lehetőséget biztosítanak a HIV terjedésének is.

Ezek megelőzésére javasolt, hogy a sebek gyógyulásának idején ne ismételd az adott területen a szőrtelenítést, míg nagyobb, friss sérülések esetében a szexuális együttléttől is érdemes tartózkodni.

Maradandó károsodás

Az amerikai baleseti sebészetek statisztikái szerint a nemi szerveken keletkezett sérülések leggyakoribb oka a balul sikerült szőrtelenítési kísérlet. Itt nemcsak borotvavágásokról van szó, hanem a forró gyanta okozta komoly égésekről, krémallergiákról és az interneten olvasott rossz tanácsokról is.

Éppen ezért javallott ezeken a területeken a fokozott óvatosság, és nem árt, ha ebben a témában csak komoly fenntartásokkal fogadsz el praktikus tippeket!

Evolúciós okok

Tudtad, hogy az ember az egyetlen emlős, mely kimondottan csak az intim zónákban növeszt magának vastag szőrzetet? Miért?

A tudósok egyik elmélete, hogy a szőr elsősorban azért jelenik meg az embereken a pubertás időszakában, mert ez jelzi a fajtársak számára, hogy az egyed készen áll a szaporodásra. Emellett a szőrzet arra is alkalmas, hogy felfogja az erős illatanyagokkal rendelkező feromonokat, melyek szintén a lehetséges partnerek odavonzását szolgálják. A harmadik indok a védelem, ami nemcsak a kórokozók távoltartására vonatkozik, de a nemi szerv épségére is, melyet a szexuális együttlét során a súrlódástól kell megóvni.

Noha az első kettő manapság már tárgytalan, a harmadik továbbra is érvényes, ezért többszörösen érdemes megfontolni, hogy a bikiniszezon elmúltával folytatod-e a nagyon rendszeres szőrtelenítést.

Ezt is szeretjük