18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Chlamydia, HPV és kiütések?

Ijesztő veszélyeket rejt az intim zóna szőrtelenítése

Nem csak a benőtt szőrszálakról van most szó!

Valószínűleg már nem kell senkinek bemutatni az intim területek szőrtelenítésének előnyeit, ami az utóbbi időszakban az elvárt ápoltsággal és higiéniával fűződött össze a közgondolkodásban. Éppen ezért sokkal kevesebb hangsúly kerül az eljárás hátrányaira, melyek korántsem elhanyagolhatóak - a benőtt szőrszálakon és a nyűgös módszerek túl is.

Az AsapSCIENCE és a Thought Café közösen, alaposan kivizsgálták az intim zóna szőrtelenítésének hatásait, és arra jutottak, hogy a hátrányok és a lehetséges veszélyek könnyen túlnőhetnek az előnyökön. Olvasd csak el az egészen rémisztő felsorolást!

A szőrtelenség hátulütői

Amikor egy trend gyakorlatilag elvárássá növi ki magát, nehéz kivonni magad alóla. Az AsapSCIENCE egy hónapos amerikai felmérése például kimutatta, hogy az adott időszakban a több mint ezer megkérdezett egyetemi hallgató közül a nők 96%-a, míg a férfiak 87%-a döntött úgy, hogy részben vagy egészében megszabadul az intim területen növő szőrzettől. Kiderült azonban az is, hogy ez nem feltétlenül jó ötlet.

Viszketés, benőtt szőrszálak és kiütések

A kutatás szerint a résztvevők mintegy 75%-a tapasztalt a szőrzet eltávolítása után valamilyen erősségű viszketést, ami akár gombás fertőzés jele is lehet. Emellett a megkérdezettek 40%-a kiütésektől is szenvedett már, amióta elkezdte szőrteleníteni a szóban forgó területeket. A benőtt szőrszálak pedig gyakorlatilag hozzátartoznak a bikinivonalhoz.

A tünetek megjelenésének valószínűsége szorosan összefügg azzal, hogy mennyi szőrt távolítasz el. A rövidebbre, de nem tőből vágott fazon például kevésbé hajlamos ezekre a problémákra. Emellett a szőrtelenítéshez használt eszközök rendszeres fertőtlenítése, a frissen borotvált bőrfelület megfelelő ápolása - például krémmel - és a higiéniára való kivételes odafigyelés is segít kiküszöbölni ezeket a kellemetlen dolgokat.

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Szexuális úton terjedő betegségek

Noha az intim szőrzetben élő tetvek megjelenésének valószínűsége nagyban csökkenthető rendszeres szőrtelenítéssel, sok más betegségre annál hajlamosabbá tesz a gyakorlat. A szőrtelenítés során a bőrön keletkező apró sérülések, például vágások remek lehetőséget biztosítanak a kórokozók megtapadására. A kutatás szerint direkt összefüggés figyelhető meg a herpesz, a gonorrhea, a chlamydia és a HPV-fertőzések gyakorisága, illetve a szőrtelenítés között, sőt, a sérülések lehetőséget biztosítanak a HIV terjedésének is.

Ezek megelőzésére javasolt, hogy a sebek gyógyulásának idején ne ismételd az adott területen a szőrtelenítést, míg nagyobb, friss sérülések esetében a szexuális együttléttől is érdemes tartózkodni.

Maradandó károsodás

Az amerikai baleseti sebészetek statisztikái szerint a nemi szerveken keletkezett sérülések leggyakoribb oka a balul sikerült szőrtelenítési kísérlet. Itt nemcsak borotvavágásokról van szó, hanem a forró gyanta okozta komoly égésekről, krémallergiákról és az interneten olvasott rossz tanácsokról is.

Éppen ezért javallott ezeken a területeken a fokozott óvatosság, és nem árt, ha ebben a témában csak komoly fenntartásokkal fogadsz el praktikus tippeket!

Evolúciós okok

Tudtad, hogy az ember az egyetlen emlős, mely kimondottan csak az intim zónákban növeszt magának vastag szőrzetet? Miért?

A tudósok egyik elmélete, hogy a szőr elsősorban azért jelenik meg az embereken a pubertás időszakában, mert ez jelzi a fajtársak számára, hogy az egyed készen áll a szaporodásra. Emellett a szőrzet arra is alkalmas, hogy felfogja az erős illatanyagokkal rendelkező feromonokat, melyek szintén a lehetséges partnerek odavonzását szolgálják. A harmadik indok a védelem, ami nemcsak a kórokozók távoltartására vonatkozik, de a nemi szerv épségére is, melyet a szexuális együttlét során a súrlódástól kell megóvni.

Noha az első kettő manapság már tárgytalan, a harmadik továbbra is érvényes, ezért többszörösen érdemes megfontolni, hogy a bikiniszezon elmúltával folytatod-e a nagyon rendszeres szőrtelenítést.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük