Így tűnhetsz 10 centivel magasabbnak
Optikai trükkök
Ha alacsony vagy, néhány ügyes öltözködési trükkel centikkel megnyújthatod a sziluetted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magasság az egyetlen paraméter, amit még tömegesen nem manipulálnak szépészeti műtétekkel, bár kísérletek már voltak rá. A nők átlagos testmagassága Közép-Európában 160-165 centiméter. Ha alig ütöd meg az alsó értéket, már alacsonynak számítasz, de ez egyáltalán nem probléma.

Szerencsére az alacsony nők éppúgy tűnhetnek nyúlánknak, mint a modellalkatú, irigyelt társaik: alkalmazd bátran a következő ötleteket, és optikailag máris nőhetsz legalább tíz centimétert!

Kosztümök minden mennyiségben

Az alacsony k legjobb barátja a kosztüm. A magyarázat egyszerű: mivel minden kosztüm kétrészes, alul és felül is ugyanazt a színt és anyagot fogod viselni. Az azonos tónusokat egybefolyó vonalként érzékeli a szem, így kosztümben az alakod is karcsúbbnak hat.

A legjobb, ha vásárláskor a nadrágkosztümöt részesíted előnyben, a minták közül pedig a hosszanti csíkozást, hiszen a vertikális csíkok optikailag szintén nyújtják az alakodat.

A nadrág minden esetben legyen hosszú, takarja a cipő sarkát is - tűsarok esetén a feléig lógjon le -, emellett egyenes szabásvonalú legyen, ne répafazon, illetve semmiképpen se trapéz.

Az őszi-téli divat nagy befutója idén a tweed lesz, a népszerű szövet jó választás a kosztüm esetén is. Ha inkább szoknyás típus vagy, mint nadrágos, az alsó rész szabásánál inkább a ceruzaszoknyát részesítsd előnyben, mert ez szinte mindenkinek jól áll. Ha nagyon erős vagy combban, az A-vonalú szabás lesz előnyös számodra, illetve a szezon meglepetése, a pörgős, bő szoknya.

Idén divatosak a felül mellényes, már-már férfias kosztümök is. A mellény alá vehetsz a kosztüm színével harmonizáló selyemblúzt vagy pólót, ezzel szintén nyújthatsz az alakodon.

Bármilyen ruhát viselsz, alapszabály, hogy magassarkúval párosítsd. Bár nem a legkényelmesebb viselet, a platformos cipőkkel akár tíz centit is hozzáadhatsz a magasságodhoz anélkül, hogy túlzottan megterhelnéd a lábad. Arra azonban figyelj, hogy kecses, ne túl vastag talpú darabot válassz.

Hosszú lábak, hangsúlyos derék: egyberuha

Idén a lábszárközépig érő ruhahossz lesz a trend, szabásban pedig a szűk és a bő szoknyás, derékhangsúlyos ruhák egyaránt hódítanak majd. Te is nyugodtan viselhetsz ilyen fazonokat, de, ha alacsony vagy, szigorúan csak magassarkúval.

Fontos, hogy soha ne hordj a ruhákhoz túl vastag övet, mert ez kiemelheti ugyan a darázsderekadat, de optikailag kettévágja az alakodat, és még alacsonyabbnak fogsz tűnni. A csinos, vékony bőrövek, melyek színben passzolnak a ruhához, sokkal jótékonyabban emelik ki tested szépségeit.

Az anyagok terén kerüld a túl vastag, kötött holmikat, bármilyen divatosak is az idén, és inkább a vékonyabb szövésű kelméket válaszd.

V alakú kivágás, trükkös kiegészítők

Legyen szó ruháról vagy csak egy egyszerű felsőrészről, a V-kivágás nagyszerű választás lesz számodra, hiszen nemcsak az alakodat nyújtja meg optikailag, de a nyakad is kecsesebbnek tűnik majd. A magasabb vagyok hatást tovább fokozhatod, ha kiegészítőnek hosszú nyakláncokat és hosszú, csüngős fülbevalót viselsz.

A táskát illetően inkább kisebb méretűeket hordj, és kerüld az óriástáskákat, bármennyire divatosak és praktikusak, mert optikailag összenyomják a sziluettedet. Szerencsére idén ősszel és télen a mini és a borítéktáska is nagyon divatos lesz a jól megszokott XXL-es méretűek mellett.

Ne feledd, az alacsonyabb nőket a magas férfiak különösen kedvelik. Apró termetük miatt ugyanis sokkal sebezhetőbbnek tűnnek, akiket mindig védelmezni, óvni, szeretni kell. Hidd el, a párválasztásnál egyáltalán nem számít, ha alacsony vagy, és, ha alkalmazod tanácsainkat, egy idő után az önbizalmad is nőni fog, és téged sem zavar majd!

Ezt is szeretjük