A legdivatosabb frizurák 2010 őszén
Próbáld fel te is!
A nyári lazaságot egy rendezettebb, nőiesebb frizuratrend váltja ősszel. Válogass a legújabb fazonok közül!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az évszakváltás mindig izgalmas időszak egy nő számára, hiszen ilyenkor szinte kézzelfogható a változás szele, mely nemcsak az üzletek ruhakínálatát cseréli ki, hanem a frizurákat is a legújabb stílusokhoz igazítja. Ha a felszabadult nyári életritmusod kissé leharcolta a hajad, ideje feldobnod egy új fazonnal, ami az ősz hangulatához is passzol.

Az újonnan megálmodott hajkoronák szorosan követik az öltözködésben kialakult trendeket, tehát nem titok, hogy a nőiesség maximális hangsúlyozása lesz a cél, mely lágyan leomló tincseket kíván.

A retróláz a frizurák terén is hódít, így ismét megelevenednek a különféle korszakok nőideáljai, és persze sajátos hajkreációik, melyek ma is képesek elkápráztatni a pasikat.

Variációk hosszú hajra

Az őszi divat a szupernőiesség jegyében zajlik majd, emellett azonban visszahozza a köztudatba az öntudatos, karakteres nőt. Így a legkézenfekvőbb a hosszú, szélben lobogó, dús sörény lesz, mellyel a lehető legváltozatosabban ki tudod fejezni stílusodat.

Csibészes romantika

A vidéki romantikához igazodva többféle frizurát is készíthetsz lágy esésű hajzuhatagodból. A gyermekien bájos loknik most is uralni fogják a trendeket, de a nyári, kócosan tincses hullámok helyett most inkább a selymesen rugalmas, egészségesen fénylő, filmdívás ondolálás lesz megnyerő.

Rendezett hajcsigáidat azonban szertelen kontyokba is foghatod, akár lazán a fejtetődre biggyesztve, néhány kósza tincset elengedve, illetve a tarkódra tűzve, kuszán megcsavarva, egymásba tekerve, mintha csak maguktól gabalyodtak volna össze a rakoncátlan hullámok.

A puritán és a vagány romantikához kapcsolódva hanyagul összecsapott hajfonatot és szélfútta, rockos frufrut képzeltek el a mesterfodrászok. Ehhez a stílushoz a loknikat bátran kifésülheted oly módon, hogy csak a hajvégeid kunkorodjanak szétomló csigákba. Ahhoz, hogy a hajtömeged dús volumennel és rugalmas eséssel bírjon, elengedhetetlen a lépcsőzetes vágás, ám most ezek a rétegek nem különülnek el élesen egymástól, hanem lágyan összemosódnak.

Ne bízd a véletlenre! Az általunk kínált online frizurapróba segít, hogy meggyőződhess róla, a divatos hajkoronák közül melyik illik hozzád a legjobban!

Drámai elegancia

A feszesebb, angolosan nőies romantikát követve új életre kelnek a ’40-es évek mozivásznait beragyogó stílusikonok hajcsodái. A waxszal és körkefével gyúrt, magas fényű hullámok finoman és előkelően keretezik az arcot. Ha olyan frizurát szeretnél, mint egy korabeli hollywoodi díva, meríts ihletet Ava Gardner változatosan elkészített hajkoronájáról.

Trendi fazonok félhosszú hajhoz

Ha szereted az arany középutat, de emellett változatosságra is törekszel, ideális lehet számodra a ’60-as éveket idéző bubifrizura, akár frufruval vagy anélkül, oldalt elválasztva.

A makulátlanul sima, a kócosan hullámos és a ’20-as éveket idéző, mereven ondolált haj is egyformán divatos lesz ősszel, ráadásul ezeket a frizurákat egyetlen fazonból is kihozhatod. Ha vékony szálú a hajad, akkor a legegyszerűbb módon a befelé szárított, klasszikus bubival adhatsz neki tartást.

Amennyiben a romantikus stílusú öltözéked makrancos loknikat kíván, vedd elő a hajcsavaróidat, és a végeredményt toldd meg egy kis tupírral. A szélfútta tincsekért waxszal simítsd át oldalirányba a hajvégeket, és kócold egymásra. Ez kifejezetten frufrus változattal mutat jól, mely titokzatosan öleli körbe a tekintetet. A ’20-as évek szögletes hullámaihoz használj csipeszeket, majd vizes fényű hajlakkal rögzítsd.

Szexis rövid frizurák, cseppet sem fiúsan

Ősszel a rövid haj sem lesz teljesen rövid, legalábbis meghagyja a sokoldalú formálhatóság lehetőségét. A fő irányadó vonal a ’60-as években elterjedt, geometrikus Vidal Sassoon-hajvágás lesz, mely Twiggy-nek köszönhetően vált híressé.

A tömör frufrus gombafrizura is meghatározó lesz, melyből könnyedén varázsolhatsz bohókásan hullámos, szélborzolt hatású, ’80-as évekbeli hajat. A hátrazselézett, vizes csillogású változat is megjelent a kifutókon, így elegáns partikon ezt a stílust is bevetheted, akár úgy, hogy egyenesre simítod a frizurádat, vagy tincsesen hátralapogatod erőtlen hullámaidat.

Ezt is szeretjük