Így szüntesd meg végleg a makacs bőrkeményedést!

Filléres házi módszerek

Ha szeretnéd, hogy a lábaid előtt heverjenek a férfiak, ügyelj arra, hogy szép látvány fogadja őket.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szandálok, papucsok időszakában nagyobb figyelmet kell szentelned lábad ápoltságának, mert eléggé hervasztó, ha formás vádlidat, szépen lakkozott körmeidet beárnyékolja a bőrkeményedés. Márpedig egy rosszul megválasztott cipő, ami itt-ott dörzsöli a lábad, vagy nyom, rövid időn belül ehhez a problémához vezethet. A sérült területeken a bőröd megvastagszik, így próbál a lábad védekezni a sokszor fájdalmas irritáció ellen.

Cipőt, de milyet?

Könnyen megelőzheted a bőrkeményedés kialakulását a megfelelő cipő megválasztásával. Amikor lábbelit vásárolsz, fontos, hogy jó méretet válassz. Nem kell kapkodni, hiszen már úgyis rászántad az időt, így, ha úgy érzed, hogy kicsit nyom, próbáld fel az eggyel nagyobb számot is. Vagy esetleg próbálkozz ugyanazzal a mérettel, csak egy másik dobozból, mert előfordulhat, hogy már kitágult, deformált, esetleg gyártási hibás a termék.

Lehet, hogy a tűsarkú, illetve a hegyes orrú cipő igazán nőies és szexis viselet, amivel mély benyomást tehetsz a férfiakra, azonban nem szabad állandóan viselni. Ugyanez vonatkozik a túl lapos talpúakra is, hiszen a vékonyka talpréteg miatt erősebb nyomás nehezedik a lábakra.

Habkő

Ez a mini aszteroidára hasonlító kis eszköz az egyik legjobb társad lehet a bőrkeményedés elleni küzdelemben. Pár száz forintért megveheted a drogériákban, és ugyanolyan csodára képes, mint a pedikűrös, aki több ezer forintot is elkér egy-egy kezelés alkalmával. Ahhoz, hogy jól le tudd dörzsölni az elhalt hámsejteket, először szükséged lesz egy alapos lábfürdőre.

Engedj egy tálba vagy a kád aljába forró vizet - persze, ami még számodra elviselhető -, és tegyél bele egy-két evőkanál olívaolajat. Áztasd benne a lábad 15-20 percig, ez idő alatt a víz és az olaj teljesen megpuhítja a kényes részt. Ha nem szeretnél unatkozni, ülj a tévé elé, olvass egy fejezetet a könyvedből, vagy fejts rejtvényt, így gyorsabban telik az idő. Ha végeztél, dörzsöld át a habkővel a problémás területet, ne túl erősen, de huzamosabb ideig. Ezt ismételd meg mindennap, amíg el nem tűnik a bőrkeményedés, utána pedig hetente egyszer. Meglátod, futóműveid napok alatt újjászületnek.

Cukor, te drága

Nem valószínű, hogy eddig úgy gondoltál a cukorra, mint olyan szerre, ami a testednek jót tehet. Pedig kristályosságának köszönhetően remek lábradír készülhet belőle, hiszen hámlaszt, ugyanakkor gyengéden puhít is. Egy evőkanálnyi kristálycukrot és két evőkanál olívaolajat keverj össze, majd tedd egy vattakorongra. Körkörös mozdulatokkal dörzsöld át vele a kemény részeket, és mosd le. Végül hidratáló lábápoló krémet masszírozz a talpadba, lábfejedbe, sarkadba, és húzz zoknit, hogy puhán tartsa az igénybe vett felületet.

Aloe vera

Már annyit hallani az aloe vera jótékony hatásáról, hogy mára biztosan te is beszereztél egy saját növényt. Fogj hát egy ollót, vágj le egy levelet, és pépesítsd össze!

Kend a masszát a keményedésre, tegyél rá egy-két vattakorongot attól függően, hogy mekkora ez a terület. Kösd be gézzel vagy valami használaton kívüli kendővel, és hagyd rajta éjszakára. Ha esetleg van otthon vazelin, azzal is vegyítheted a pépet, úgy még hatásosabb lesz. Reggel habkővel óvatosan dörzsöld át a lábad, és már húzhatod is nyitott topánodat.

Házi krémek

Bár a boltok polcain milliószámra találod a különbnél különb lábápoló termékeket, otthon is bátran kísérletezhetsz a konyhában talált kincsekkel. Egy-egy evőkanál virágmézet, zsírt és citromlevet keverj össze, és este kend a lábadra. Húzz fel zoknit, majd másnap reggel zuhanyzáskor a mosdókesztyűddel dörzsöld át a területet. Mindennap ismételd meg a műveletet, egészen addig, míg el nem tűnik a makacs bőrkeményedés, majd azután heti egy-két alkalommal.

OLVASD EL EZT IS!

barna bor lead
  • testápolás
  • önbarnító

Foltmentes, csodás barna bőr

Ezt is szeretjük