Így fess gyönyörű, füstös szemeket egyetlen termékkel!
A füstös szem ultranőies, egyetlen pillantásoddal bárkit levehetsz a lábáról.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A füstös szem szinte mindenkinek jól áll. Lehet finomra készíteni, és drámaivá is varázsolhatja a tekintetet. A több szín alkalmazása izgalmassá, ugyanakkor harmonikussá teszi a végeredményt. Kis gyakorlással könnyen megtanulható, hogyan is kell elkészíteni.

Ráadásul már nem szükségeltetik három-négy sminkszer ahhoz, hogy elkészíthesd. Valószínűleg a dekorkozmetikumokat gyártó cégek is rájöttek, hogy ez az egyik legnőiesebb kikészítési mód, így már számos négyosztatú szemhéjpúder közül választhatsz.

Ha ügyesen forgatod a szivacsos applikátort, akkor még szemceruzára sem lesz szükséged.

Hogyan készítsd el?

Bár majdnem az összes termékhez mellékelnek leírást, sőt, van, amelyiken számok segítik, hogy milyen sorrendben kell felvinni a színeket, nem árthat egy leírás, hogyan is kell elkészíteni a füstös szemeket.

A szép szemek titka a sorrendben rejlik. Először a sötét színeket kell felvinni, illetve ezzel kontúrozni a szemet, majd utána a világosabbakkal kiemelni. Három vagy négy színből csodálatos sminket készíthetsz. A füstös szemek általában szürke vagy barna színekből állnak össze, de kékből és lilából is el lehet készíteni.

A legsötétebb színnel, ami általában fekete, húzd ki a szemed felül, majd óvatosan alul is, de ott csak az íriszig. Ezután a felső szemhéjra vigyél fel sötét szemhéjpúdert, amit egybe is moshatsz a kontúrral. Ennek a vonalnak nem kell vastagnak lennie. Erre jöhet a világosabb szín, amit vigyél fel egészen a szemöldökcsontig. A füstös szemekhez jó, ha kétszer is spirálozol.

Bár minden szemhéjpúderhez adnak applikátort, nem árt, ha van a kezed ügyében hosszabb végű, többféle vastagságban, hogy jól eldolgozhasd a festéket.

Többszínű púderek

Négy lépésben

Füstös barnaAz Astor új négyes szemhéjpúderében mindent megtalálsz, még a fekete kontúrt is. A púderbe számokat nyomtak, és a csomagoláson kis ábra segíti, hogy mit kell tenned. A szemfesték négy árnyalatban kapható, különböző szemszínekhez - fekete a barna szemhez, lila a zöld szemhez, barna árnyalatok világosbarna szemhez és kékek a kékhez. Talán a feketével kiegészülő barna árnyalatokat lehet a legjobban használni, ez ugyanis minden szemszínhez tökéletes. A jól tapadó púderrel könnyű dolgozni, az eredmény pedig sokáig a helyén marad. A négy színt tartalmazó Color Vision színpaletta 2900 forintba kerül.

Sztárok ihlették

Linda Evangelista színeiA L'oreal szépségnagyköveteit valószínűleg te is ismered, hiszen rengeteg hirdetésben felbukkannak. Az ő közreműködésükkel készült kollekció segítségével te is tündökölhetsz. Válaszd azt a sztárt és kedvenc árnyalatát a Color Appeal Star Secrets Trióból, akihez a leginkább hasonlítanak saját színeid. A füstös szemek elkészítéséhez a Penelopé Cruz és Linda Evangelista nevével fémjelzett összeállítások a legjobbak, de, ha szereted a finomabb színeket, akkor a Laetitia Casta szeméhez való rózsaszín és barna kombináció lehet a nyerő. A felvitelt szintén számok segítik. A szemhéjpúderek ára 2700 forint körül alakul, és összesen nyolc árnyalatban kaphatóak.

Változatos színek

Elragadó szilvaHa nem csak a klasszikus füstös sminket szeretnéd kipróbálni, viszont szívesen dolgoznál csak egy termékkel, akkor ajánljuk neked a Maybelline Eye Studio Quad elnevezésű szemhéjpúdereit. A hat árnyalatban kapható festékekkel festheted természetesre, de feltűnőre is a szemed. A dobozban található applikátor két vége különböző, egyik a satírozáshoz, a másik a kontúrozáshoz tökéletes. Az összeállításban a gyakrabban, illetve nagyobb mennyiségben használt színekből több van, így nem fordulhat elő, hogy újat kell venned, mert az alapszín kifogyott, a kontúr viszont még majdnem tele van.

Természetesen

Ha nem szereted a feltűnést, viszont hangsúlyoznád a szemeidet, akkor válaszd az Oriflame Giordani Gold sorozatából a négyes szemhéjpúdert. A Harmony fantázianevű összeállításban homok-, pezsgő- és rózsaszín, valamint csokoládébarna árnyalat található, melyekkel ugyanúgy elkészítheted a füstös szemfestést, csak a hatás nem lesz olyan drámai, így akár nappalra is felteheted. Az ízléses, arany dobozos csomagolásban tükör is rejtőzik, így akár az irodában, az asztalodnál is kiigazíthatod a sminkedet a két applikátorral, amit szintén a púderek mellé csomagoltak. Ára 3800 forint, de most akciósan 2700-ért is megrendelheted.

Ezt is szeretjük