Csak ennyi kell, hogy 100%-kal jobban nézz ki a fotókon

Apró trükk a szemeiddel

Egy-két perc gyakorlás a tükör előtt elég, hogy jobban nézz ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még a legszebb emlékeket is elronthatja egy kicsit, ha később azzal szembesülsz a fotókon, hogy nem nézel ki jól, hiába öltöztél fel csinosan, dobtad be a legvonzóbb mosolyodat. Mutatunk azonban néhány apróságot, amit érdemes megtanulnod, hogy ez ne forduljon többet elő.

Még a modellek is folyamatosan tanulják, gyakorolják, hogyan is kell pózolni a fotókon, így senki sem állítja, hogy ez nagyon egyszerű. Akad azonban egy nagyon szimpla trükk, amit bevetve könnyen nézhetsz ki sokkal előnyösebben a képeken akkor is, ha nem vagy fotogén!

Hunyoríts, de csak kicsit

Ugyan a nagy szemeket tartjuk általában szépnek, mégsem ajánlott egy cseppet sem, hogy mereszd őket, amikor villan a vaku. Éppen ellenkezőleg! Egy kicsike hunyorítás kifejezetten csábítóvá, sejtelmessé teszi a tekintetedet.

Ahogy ennek a lánynak a fotóján is látszik, nagyon sokat számít, hogy mit csinálsz a szemeddel. Amikor hunyorítasz, felfelé mozdul az orcád, ami előnyösen formálja az arcodat, sőt, a szemöldököd is rendezettebb ívet kap.

Nem szabad azonban a hunyorgást túlzásba vinni, hiszen ez kiemeli a ráncokat, vagy éppen nagyon mesterkéltté teszi a fotót.

Így nézz a kamerába

Nagyon előnyös, hogy ha akkor is a kamerába, illetve annak irányába nézel, ha éppen nem szemből fényképeznek. Ilyenkor ugyanis aki a fotóra néz, ösztönösen a tekintetedet keresi, így nagyon hangsúlyos lesz a szemeid szépsége.

Ami a fejtartást illeti, a toka számára a legelőnyösebb, ha kihúzod magadat, kinyújtod a nyakadat, és egy nagyon kicsit előrebillented a fejedet. Ezzel azt is eléred, hogy valamennyire felfelé kelljen nézned, ami nyitottabbá teszi a tekintetedet, és nagyobbnak mutatja a szemedet. Nem kell azonban felülről fényképezned magad, vagy nagyon felfelé nézni a kamerába, mert ettől csak magasnak tűnik a homlokod, és aránytalannak az arcod.

Még több tipp, hogy jól nézz ki a képeken

Megmutatjuk, milyen apróságokra érdemes odafigyelned a száddal és testtartásoddal kapcsolatban. Ha ezeket is megtanulnod, már tényleg profin fogsz szerepelni a fényképezőgép előtt!

Fotó: www.instagram.com/hannahbettx

Ezt is szeretjük