Mégis szexi lenne a hónaljszőr? A tudomány szerint nagyon is
Tudományos alapja van annak, hogy a szőrös hónalj miért lehet vonzó a férfiak számára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítés sokak szerint olyan tevékenység, amely hozzátartozik az ápolt külsőhöz, ebből az következik, hogy a szőrös megjelenés hanyagságra utal.

A tudomány ezzel szemben azt állítja, hogy a hónaljszőr még vonzó is lehet a másik nem számára. Olvass tovább, és megtudhatod, miért!

A szőrzet szerepe

Az intim és a hónaljszőrzet is védelmi szerepet tölt be, ugyanis megakadályozzák két bőrfelület egymáshoz súrlódását. Nem véletlen az sem, hogy a kamaszkor idején indulnak növekedésnek, amikor a verejtékmirigyek is egyre aktívabbá válnak.

Egy másik elméletet is említenek, amely szerint a szőrzet erős, feromonokban gazdag illatanyagot áraszt, ami révén kulcsszerepet játszik a vonzalomban. Mivel pedig elvezeti a verejtéket a bőrről, ez az illat sokkal jobban érezhetővé válik azon a bőrfelületen, amely szőrös.

Hogyan működnek a feromonok?

Ahogyan a webmd.com cikkében olvasható, egymás illata meghatározó lehet a párválasztásban. Az fog vonzódni hozzánk a leginkább, akinek a betegségekre való immunitása genetikailag eltér a miénktől. Ez elősegítheti, hogy egészséges utódok születhessenek.

Hét dolog, ami valójában nem is vonzó

Az, hogy mi vonzó, és mi nem a másik nem számára, olykor csupán a mértéken múlik. Nézd meg, milyen dolgokat gondolhatsz vonzónak, ami a férfiakat valójában taszítja!

Ezt is szeretjük