Undorító lenne a szőrös láb? Ezek a nők büszkén mutogatják
Egy online közösségben a nők előszeretettel mutogatják borotvát nem látott lábukat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A női test Európában a 21. században nem lehet szőrös, legalábbis jó nagy ellenérzést vált ki, ha valaki így lép az utcára. Mi is számtalan cikket írtunk a témában, hogy lehet minél egyszerűbben, gyorsabban eltüntetni a szőrszálakat.

Egy kép a mikroblogról

Vannak azonban néhányan, akik nem a sima bőrükre büszkék, hanem arra, hogy szép hosszúra növesztették a lábukon a szőrt.

Szőrös női lábak

Elsőre valószínűleg a legtöbben felszisszennek és igénytelenséget kiáltanak, de lehet, hogy érdemes kicsit jobban megvizsgálni a kérdést. A Hairy Legs Clubot egy olyan lány hívta életre, akinek a szokásosnál jobban szőrösödik a lába, és rosszul érezte magát, mert az nagyon hamar borostás lett. Elgondolkodott azon, hogy milyen sok elvárásnak kell megfelelnie egy nőnek, milyen ideált kellene megtestesítenie, és hogy ebben hol helyezkedik el a sima bőr. Tényleg csak az lehet nőies, aki borotvál, gyantáz, epilál?

A tumblr-oldal hihetetlenül népszerű, nők ezrei töltöttek fel magukról képeket, jobban mondva nem magukról, hanem a szőrös lábaikról, és leginkább otthon készített képeket. Sokan közülük beszélnek felszabadító érzésről, de érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon miért nem vállalják az arcukkal is ezt a dolgot? Talán mégsem biztosít olyan nagy szabadságot a szőrös láb?

A kommentekben van, aki arról beszél, hogy csak télen nem borotválja magát, egy másik nő viszont annak ellenére nem szedi le a szőrt a lábáról, hogy a férje kifejezetten utálja. Vajon mennyi értelme van így ennek? Vajon szexista elvárás lenne, hogy a nő legyen sima, vagy teljesen akceptálható kérés?

Tényleg az önelfogadást segíti, ha megnöveszti valaki mondjuk a hónaljszőrét, még úgy is, hogy a környezete emiatt szörnyülködik? Meddig érdemes elfogadni magunkat, meddig érdemes természetesnek lenni? Ha a szőrt megnöveszti valaki, akkor a haját miért vágatja le, és miért festi a lábkörmét? Megannyi érdekes kérdés, melyeknél nem lehet rögtön rávágni a választ.

A szőrtelenség nem a 20. század második felének találmánya, már az ókori Egyiptomban is csupaszok voltak, ahogy Indiában is, az persze más kérdés, hogy sok ősi kultúrában nem csak a nőknek kellett szőrteleníteni.

Ezt is szeretjük