Így lesz sima és puha az intimfazon
Kezdj el készülni most a bikinis időszakra
A bikinivonal karbantartására több módszer is kínálkozik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy még nem jutott eszedbe, de jövő hét végén már nyitnak a strandok, így az, akinek kedve van, kifeküdhet a plázsra már az első nap.

Előtte természetesen nem árt rendbe tenni a bikinivonalat, amire ugyan az ember télen is gondot fordít, de biztos, hogy ilyenkor jobban odafigyel a nemkívánatos szőrszálakra.

Szőrtelenítés otthon

A szőrtelenítést otthon is el lehet végezni, igaz, van olyan módszer, ami nem ajánlott házi használatra. Bármilyen módszert is követsz, érdemes előtte leradírozni vagy hámlasztani az adott területet. A tévhittel ellentétben nem jó, ha forró vízben puhítod előtt a bőrt, mert megduzzad, és a szőrből kevesebb lóg ki a felszínre, ezért kevesebbet is távolítasz el belőle, illetve gyantázás esetében kisebb felületen ragad meg.

Borotválás

A legkézenfekvőbb, leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás a borotva használata. Így könnyen alakíthatod akár brazil fazonra is az intim területet. Fontos, hogy a borotva jó minőségű legyen. Ezen nem érdemes spórolni, és nem jó, ha a pasi borotváját használod erre a célra.

A lábon még elmegy, azonban itt fertőzésveszélyes lehet. Az olcsó, két-három pengés, eldobható borotvák pedig felsérthetik a bőrt. A borotvahabot csak a külső részen használd, ezek sokszor tartalmaznak ugyanis irritáló anyagokat, ami a bőrnek nem okoz problémát, de a nyálkahártyán és hüvelymeneten semmi keresnivalója. Itt használj intim mosakodót, tökéletesen megfelel a célnak.

A borotvát a használat után fertőtlenítsd le erre alkalmas törlőkendővel, vagy csepegtess rá antibakteriális szappant, végül öblítsd le.

Gyantázás otthon

A gyanta kellemetlen, de legalább hosszan tartó eredményt biztosít. Típustól függően egy és négy hét lehet a simaság időtartama. A gyantázás gyengíti a szőrszálakat, így egyre kevesebbel kell megküzdened. Hátránya, hogy bizonyos hosszúságra meg kell hagyni a szálakat, hogy a gyanta befogja őket.

Otthonra mi a hideggyantát ajánljuk, ami kevesebb maszattal jár, és a használata is egyszerűbb. A legkényesebb részeken használj bajuszra való keskeny gyantacsíkot. Ha nincs problémád a meleggyantával, és gyakorlott vagy, akkor is inkább a külső részeken alkalmazd. Mivel a forró gyanta égési sérüléseket is okozhat, ha teljes csupaszságot szeretnél, akkor keress egy megbízható kozmetikust. Amennyiben még sohasem használtál meleggyantát, a lábadon próbáld ki először.

Mindenképpen szerezz be olajat, amivel letisztíthatod a bőrt, bár sok készítményhez adnak ilyen lapocskákat, jó, ha van még egy kis tartalék. A procedúra után feltétlenül hidratáld a bőröd, a napozás után használatos, majdnem 100%-os aloe vera-gél megnyugtatja a bőrt.

A szőrtelenítő krémet nem ajánljuk intim területre. Erős kemikáliái szó szerint elégetik a szőrszálakat, illetve a bőr felső rétegét is leoldják. Ehhez túl érzékeny ez a terület, a nyálkahártyáról nem is beszélve.

Végleges szőrtelenítés otthon

Ma már otthon is elvégezhető a végleges szőrtelenítés, erre való gépeket 100 és 150 ezer forint között lehet kapni. Ezek a készülékek kisebb teljesítményűek, egyszerre kisebb területet kezelnek, mint a profi gépek, előnyük viszont, hogy ha egyszer megvetted, akkor akármennyit használhatod. A módszer nem azonnali, és picit macerás, ugyanúgy, ahogy a szalonban, itt is meg kell várni a szőr növekedési szakaszát.

Fontos, hogy az ilyen gépeknél mindig betartsd a gyártó utasításait, hogy ne történjen sérülés. Égő, csípő érzést bőrérzékenységtől függően tapasztalhatsz. Ezt a módszert nem érdemes a strandszezonban alkalmazni, illetve csak olyan helyeken, amik nem lógnak ki a bikiniből, mert pigmentfoltossá válhat a kezelt terület, ha nap éri. 

Ezt is szeretjük