Szépülj a Holddal!
Mikor mit érdemes?
A Hold különösen erősen hat a női szervezetre. Éppen ezért segítőd lehet a szépségápolásban is, hogy mikor mit végezz a fürdőben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy a Hold lassan vándorol az égen, egymás után érinti az állatövi jegyeket. Attól függően, hogy épp melyiknél tartózkodik, más-más energiát küld felénk.
A holdfázisok hasonlóan befolyásolják a mindennapi tevékenységeket, mint a csillagjegyek.

Ha tudod, hogy a Hold éppen hol tartózkodik, akkor könnyen felhasználhatod pozitív energiáit, változó minőségét.

Szépségápolás a Holddal

Kövesd a Hold útját, így minden porcikádra sor kerül a szépítkezésben.

Fogyó holdnál

  • Ha zsíros a bőröd, akkor ebben az időszakban menj alapos tisztításra a kozmetikusodhoz, vagy végezz otthon mélytisztítást. Ilyenkor a bőr sokkal jobban viseli, ha nyomkodják, dörzsölik. A szennyeződések is könnyebben fognak távozni a bőrről.
  • A lazító, relaxáló, méregtelenítő masszázs sokkal hatékonyabb, ha ilyenkor végzik.
  • Bármilyen fogyókúrába is kezdesz, mindig igazítsd a fogyó holdhoz, így gyorsabban és kevesebb szenvedéssel szabadulhatsz meg a kilóktól.

Növekvő holdnál

  • Ez a táplálás és gyógyítás ideje. Növő holdnál a bőr nyitott, és könnyebben hasznosítja a tápanyagokat, érkezzenek akár kívülről, akár belülről.
  • Ha vitamin- vagy ampullakúrába akarsz kezdeni, akkor azt növő holdnál tedd. Hidratáló kezeléseket is ilyenkor érdemes végezni.
  • Ősszel mindenképpen ajánlatos a hajat és a bőrt erősítő étrendkiegészítőket szedni, ha pedig ebben az időszakban kezded el, az eredménnyel biztosan meg leszel elégedve.
  • Ha erősítő vagy regeneráló masszázst szeretnél, akkor erre az időszakra jelentkezz be.

Hajápolás

Ha követed a Holdat, akkor hajadat erővel fogja megtölteni, hajszálaid rugalmasak lesznek, nem törnek, és hajkoronád dúsabbá is válhat. Azonban következetesnek kell lenned, és nem szabad türelmetlenkedni. Két hónap után látszani fog az eredmény.

  • Rák- és Halak-napokon lehetőleg ne moss hajat, és ne vágasd.
  • Hajvágásra a legjobbak az Oroszlán- vagy Szűz napok.

Bak-napok a kéz- és lábápolásra

Manikűrhöz és pedikűrhöz válaszd a Bak-napot. Áztasd a kezed és a lábad negyed órára meleg vízbe. A vízbe tegyél pár csepp kamilla- vagy cirtomfűolajat. Ezután habkővel távolítsd el a bőrkeményedést onnan, ahonnan szükséges. Reszeld le a körmeidet.
Masszírozd át a lábfejedet és a kezedet jojobaolajjal, amibe tegyél pár csepp rózsolajat is. Ez átmelegíti a végtagokat.

Finom fürdő a Holddal

Attól függően, hogy mikor merülsz el a habokban, különböző hatást érhetsz el. Ezt fokozhatod, ha a vízbe a megfelelő illóolajokat teszed.

Frissítő fürdő

Ha a Hold a levegőjegyek egyikében tartózkodik - Ikrek, Mérleg, Vízöntő-, akkor a fürdő frissítő hatású lesz. Adj a vízhez bergamott-, citrom- vagy mentaolajat.

Nyugtató fürdő

Ha a Hold a vízjegyekben jár - Rák, Skorpió, Halak -, akkor a fürdő nyugtató hatású lesz. Ilyenkor a legjobb, ha levendula- vagy kamillaolajat használsz.

Érzéki fürdő

Érzéki fürdőt vehetsz, ha a Hold a tűzjegyekben jár, vagyis a Kosban, az Oroszlánban vagy a Nyilasban. A hatást fokozhatod, ha rózsa- ilang-ilang- vagy jázminolajat használsz.

Gyógyító fürdő

A gyógyító fürdők a földjegyek napjain a leghatékonyabbak, vagyis a Bika, a Bak vagy a Szűz jegyében. Az eukaliptusz- vagy kamillaolaj a jó választás.

Ezt is szeretjük