Hogy spórolj a lehető legtöbbet a ruhavásárláson? Nem csak a turkálókban takaríthatsz meg pénzt

Ha szeretnél spórolni a ruhákon, akkor érdemes megfogadnod ezeket a tanácsokat. Sokkal kevesebbet költesz majd ruhákra a segítségükkel.

Hogy spórolj a ruhákon?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy csinos férfi vagy nő láttán sokan gondolják, hogy biztos azért öltözködik olyan jól, mert rengeteget költ ruhákra. Persze erre is van bőven példa, de valójában úgy is lehet valaki stílusos, hogy nem szórja el a pénzét drága darabokra.

A ruhavásárláson sok apró változtatással lehet spórolni, nemcsak az számít például, hogy hol, hanem az is, hogy hogyan vagy mikor szerzed be az új darabokat. És nemcsak az üzletekből, a webshopokból vagy a turkálókból lehet pénztárcabarát módon megújítani a gardróbodat. Adunk pár hasznos tippet, amikkel sokat spórolhatsz.

Így spórolj a ruhavásárláson

Charity shopok

A charity shopok a fenntarthatóságot és egymás megsegítését tűzték ki céljuknak. Bár magyarra fordítva adományboltot jelentenek, nemcsak leadni, hanem vásárolni is tudsz itt ruhákat. Úgy működnek, hogy az emberek beviszik megunt, de jó állapotú, mások számára értéket képviselő darabjaikat, használati tárgyaikat, a vevők pedig olcsón juthatnak hozzá ezekhez.

Ilyen például itthon a Cseriti, ami Budapesten már 12 boltot üzemeltet, de a charity shop kifejezésre rákeresve számos más hasonló koncepciójú üzletet találhatsz. És tévhit, hogy csakis a megélhetési problémákkal küzdők vásárolhatnak ezekben: a lehetőség mindenki számára nyitva áll, és akár leadsz, akár veszel, mindenképp jót teszel.

Ruhacsere

Mindenkinek vannak olyan ruhái, amik szinte kifogástalan állapotban vannak, de valami miatt mégsem hordja őket. Ezért is jó ötlet, ha a barátnőiddel, kolléganőiddel tartotok időnként egy ruhacserét. Ilyenkor mindenki elviheti ezeket a darabokat, és válogathattok belőlük. Sokszor, ami valakinek már felesleg, az másnak igazi kincs.

Ne csak a webshopokban nézelődj!

Gondoltál már rá, hogy az interneten a különböző, hagyományos webshopokon kívül is találhatsz ruhákat? A Facebook marketplace-en például érdemes nézelődni, de léteznek különböző csoportok, közösségek is, ahol cserélhettek, vásárolhattok egymást közt használt, megunt darabokat. A „ruhacsere” vagy „használt ruhák” kifejezésre keresve több lehetőséget is feldob majd a közösségi oldal, de akár a Jófogáson vagy a Vaterán is érdemes körülnézni.

Vadászd a kedvezményeket, vásárolj okosan!

Ha maradnál a hagyományos webshopoknál, akkor is érdemes bevetned néhány trükköt. Jó ötlet például megvárni a különböző akciókat, kihasználni a kuponokat - a hírlevélre való regisztrációkor például a legtöbb üzlet ad - vagy előre gondolkodni és a szezon végi akciók során beszerezni a jövő évre a ruhákat.

Azzal is spórolhatsz, ha előre összeírod, mire van szükséged, és egyszerre rendeled meg egy oldalról őket, így valószínűleg nem kell majd szállítási költséget fizetned. De egy adott ruhadarabot érdemes több üzletben, webshopban is megnézned, mert nagyok lehetnek az árkülönbségek. Ahol pedig van klubtagság, ott, ha teheted, csatlakozz, mert még több kedvezmény vár majd rád.

Sokoldalú alapdarabok

Azzal is kímélheted a pénztárcádat, ha alaposan átgondolod, mik azok a darabok, amikre valóban szükséged van, és amiket sokféleképp viselhetsz. Érdemes minden szezonra beszerezned praktikus, változatosan hordható jolly joker ruhákat, mint például egy kényelmes, de nőies farmer, fekete és fehér póló, fehér ing, egy sikkes blézer, egy csinos egészruha, egy farmer- vagy bőrdzseki, egy csíkos felső és egy fekete nadrág.

Ezekből ajánlott jó minőségűeket vásárolnod, hogy ne kelljen gyakran újravenned őket. Azokat pedig, amikről már előre tudod, hogy maximum egy-két alkalommal vennéd fel őket, jobb, ha meg sem veszed. Ha spórolni szeretnél, kerüld azokat a szetteket is, amik csak az aktuális trendeknek felelnek meg, vagy esetleg nem passzolnak teljesen a stílusodhoz.

Ruhadarabok, amik soha nem mennek ki a divatból

Hogy hosszú távon kíméld a pénztárcádat a felesleges kiadásoktól, valamint a környezetet az egyre nagyobb mennyiségű textilhulladéktól, érdemes a tudatos vásárlásra fókuszálnod. Ehhez nagyban hozzásegíthet az, ha olyan ruhákat veszel meg, amiket éveken keresztül viselhetsz. Összegyűjtöttük azokat az örök darabokat, melyekből érdemes jó minőségűt beszerezned, mert nemcsak hogy mindig sikkesek lesznek, de igen sokoldalúan viselhetők. A következők jó, ha ott lapulnak a szekrényedben.

10 ruhadarab, ami soha nem megy ki a divatból: érdemes jó minőségben beszerezni őket

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük