Hogyan kell kinyomni egy pattanást, hogy ne maradjon nyoma?
Videón, hogyan csináld helyesen
Csak így nyomkodd a pattanást!

nagykep?cikkid=165017&kep=pattanas kinyomasa-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pattanásokat általában jobb békén hagyni, amíg maguktól meggyógyulnak, ám sokan néha ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy kinyomják őket. Ha te is közéjük tartozol, mutatjuk, hogyan végezheted ezt el szakszerűen, hogy ne okozz kárt a bőrödön!

Ha nem megfelelő módon jársz el, akkor a pattanásból egy gyulladt, nehezen gyógyuló seb lesz az arcodon, mely később sötét heget hagyhat. Ha vért látsz a bőr felszínén, az máris arra utal, hogy nagy eséllyel a nyomkodásnak nyoma marad!

Így kell kinyomni egy pattanást

Először ellenőrizd, hogy a pattanás megfelelően érette-e, melyet abból vehetsz észre, hogy a teteje fehéres-sárgás színt vesz fel. Ha korábban kezded nyomkodni, azzal azt kockáztatod, hogy a genny nem kifelé távozik, hanem befelé szétterjed a bőr alatt, így még nagyobb részt érint majd a gyulladás. 

A visszafertőződés meggátolására kezdésként távolíts el minden sminket a teljes arcodról még akkor is, ha csak egy pattanással szeretnél elbánni. Ezt követően jöhet egy bőrradírozás, majd az érintett területen és még néhány centiméteres sugárban használj antibakteriális fertőtlenítőt, például teafaolajat vagy alkoholmentes arctisztítót. Ezt követően a hámlasztáshoz használhatsz szalicilsav-tartalmú készítményt, mely felpuhítja az pattanás környékét. 

Ahogy a videóban is láthatod lejjebb 2:30-tól, a kezeidet is elő kell készítened, hogy ne maradjanak körömnyomok. Jó megoldás az ujjkesztyű használata vagy a kozmetikai steril zsebkendő. Magukat a helyes mozdulatokat 3:10-től láthatod, melyek között nagyon fontos, hogy a bőrt először széthúzd, ami megnyitja az utat a genny számára. A távozó dolgokat töröld le rendszeresen és minden törlés után válts zsebkendőt!

Végül tisztítsd le a bőrfelületet újra, akár benzoil-peroxid-tartalmú sebfertőtlenítővel. Mivel ez erősen szárít, sohase használd a teljes arcodon! A nyomkodást követően még legalább fél óráig ne feküdj le, hiszen ilyenkor baktériumok kerülhetnek a még nagyon friss sebre, és kerüld a seb piszkálását!

Így csökkentsd a pattanásokat

Ha házi praktikát keresel a pattanások eltüntetésére, akkor ezeket a nagyon hétköznapi szereket vesd be. Biztosan van belőlük nálad is otthon!

Ezt is szeretjük