Hol vannak az arcodon pattanások? Ez okozza őket, és így tudod eltüntetni
A pattanások nemcsak zavaróak, de a belsődről is üzennek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A pattanások jellemzően a legalkalmatlanabb időben jelennek meg az ember arcán, fontosabb események előtt, ami lehet egy randevú, de akár komolyabb tárgyalás is. Nos, ez nem véletlen, a stressznek sajnos vannak ilyen hatásai. De, vajon mit üzennek a zavaró kis foltok?

Abból, hogy hol bukkannak fel, következtetni lehet a belső szervek állapotára, zavarára. Az alábbiakban az időszakosan felbukkanó pattanásokról beszélünk. Az állandóan jelen lévő aknét bakteriális fertőzés okozza.

Pattanások a homlokon

Az arcdiagnosztika szerint a homlokon megjelenő problémák az idegrendszerrel állnak összefüggésben, de emésztési problémákról is üzenhetnek. A hormonális változások is okozhatnak a homlokon, illetve a dekoltázson pattanásokat, de ez egyáltalán nem kóros, a legtöbb nő menzesz előtt tapasztalja. Amennyiben a hajtőnél jelentkeznek a gyulladt foltok, valószínűleg nem belső oka van, hanem allergiás reakció lehet a samponra, illetve balzsamra.

Pattanások a halántékon

Egyes vélemények szerint a halántékon, szemvonalban vagy a járomcsont tetején megjelenő pattanásokat a lelassult anyagcsere, a felhalmozódott méreganyagok okozzák, ezért összefüggésbe hozzák ezeket az epebántalmakkal, illetve az elégtelen nyirokkeringéssel.

Azt is érdemes megfigyelni, ha gyakran jelentkezik itt piros, gyulladt folt, hogy vajon nem birizgálod-e sokat az arcod ezen a területen, a kezedről ugyanis olyan baktériumok juthatnak a bőrre, melyek elősegítik a pattanások kialakulását.

Pattanások az orron

A T-vonalban sokaknak zsíros a bőre, így nem meglepő, ha itt alakul ki pattanás, ha azonban nem jellemző a bőrödre, elképzelhető, hogy a rossz vérkeringés okozza. Az arcdiagnosztika szerint szívproblémák is állhatnak a háttérben.

Természetesen elképzelhető, hogy egy nem megfelelő sminktermék okozza a gondokat.

Pattanás az állon

Ha az arc alsó felén tűnnek fel a gyulladt pontok, akkor érdemes egy nőgyógyászati, illetve hormonvizsgálatra elmenni, mert lehet, hogy a női szervek rendetlenkednek, de a veseműködéssel is összefüggésbe szokták hozni ezeket. Amennyiben ez rendszeresen megfigyelhető a menzesz előtt, akkor normális változásról van szó.

Ezt is szeretjük