Így fess hatalmas, igéző szemeket!

Képekkel

Ha már egy pillantással szeretnéd rabul ejteni a kiszemelt férfit, akkor próbáld ki egyszerűen elkészíthető, szexi sminkjeinket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tekintetedet sötét árkokból, fáradtan és fakón veted a világba, az nem árul el rólad túl sok jót, maximum annyit, hogy agyonhajszolt vagy beteg vagy. Pedig - bármilyen meglepő is számodra - a férfiak többsége először az arcra, a szemekre fókuszál. Gondolj csak a hosszú, nyáresti flörtölős szemezésekre!

Aki veled beszélget, az a szemedbe néz, ezért a legtöbb sminknél érdemes arra helyezni a hangsúlyt.

Ha munkába indulás előtt nincs időd bonyolult ecsetmanőverekkel bíbelődni, vagy egyszerűen csak nem vagy túl gyakorlott a feladathoz, akkor sem kell napszemüveg mögött bujkálnod, mert vannak olyan egyszerű és gyors műveletek, amikkel te is igéző szemeket varázsolhatsz magadnak.

Természetes nappali smink

Munkába rohanáskor senki sem szereti túlbonyolítani a smink kérdését, ám mégis szeretnénk egész nap megnyerő külsővel megjelenni. Az első lépés, amit szemeid kiemeléséhez meg kell tenned, hogy korrektort használsz.

Ez nemcsak a sötét árkok és foltok eltüntetésére szolgál, hanem egy pici optikai csalást is eszközölhetsz vele. A világos színek ugyanis nagyítják a szemet.

Fontos azonban, hogy a bőröd színéhez legközelebb eső árnyalatot válaszd, tehát ne legyen túl világos és túl sötét sem. Maximum egy-két fokkal térjen el az arcszínedtől, különben úgy festhetsz, mint aki napszemüvegben aludt el a napon. A korrektort az ujjbegyeddel vagy ecsettel is felviheted a szemkörnyékre, majd gyengéden ütögesd a bőrödbe.

Az idei sminktrend szerencsére nagy hangsúlyt helyez a természetességre is, így könnyen megtalálhatod azokat a színeket, melyek nemcsak jól állnak neked, de még beleférnek a nappali megjelenésedbe. Ilyen lehet az arany, a bronz, a fahéj, a karamell, a méz- és a pezsgőszín, a selyemfényű bézs, valamint a tearózsa árnyalata.

Ezek a színek akár önmagukban is kiemelhetik, és tágra nyithatják szemeidet, nem muszáj keverni, illetve bonyolult tónusozásba fogni. Így gyakorlatilag 2 perc alatt felkenhető, persze fontos, hogy finoman eldolgozd.

Nagy cicaszemeket varázsolhatsz magadnak, ha a belső szemzugodat fényesebb, világosabb árnyalatokkal emeled ki, amihez elég pár mozdulat. Barna szeműek még hangsúlyosabbá tehetik tekintetüket, ha fekete szemceruzával vagy tussal finom, vékony vonalat húznak a szempillák tövébe.

Ha ehhez túl bizonytalannak és ügyetlennek érzed a kezeidet, akkor a pilláid spirálozásával akár be is fejezheted a műveletet. A szempillaspirál minden smink esetében elengedhetetlen, ha igéző, hatalmas szemekre vágysz.

Csábos tekintet nyári estékhez

Idén a kedvelt színek között trónol a napos narancs, hát miért ne jelenne meg a sminkedben is? Nagyon intenzív szín, így bizonyára te is érezni fogod, hogy csínján kell bánni vele. Fontos, hogy ez legyen az egyetlen domináns árnyalat az arcodon, ne harcoljon vele se az alapozód színe, se az arcpirosító. A narancs éppúgy jól állhat a porcelánfehér bőrűeknek, mint a bronzos árnyalatúaknak. Gyönyörűen kiemeli a kék, a szürke és a fakózöld szemeket!

Barna bőrön kicsit egzotikusabb hatással bír, míg a fehér bőrszínen alkalmazva szoborszerű, babás külsőt kölcsönöz. Fontos, hogy a narancssárga ne terítse be az egész szemhéjadat, elég csak a külső szemzugban megvillantani, alul-felül kifelé haladva. Belső szemzugodban valami világosabb, semleges színt használj, ami lehet selyemfényű is, ezáltal megnöveli a szemeidet. A narancs viszont szigorúan matt legyen!

A grafitszürkét felejtsd el!

A füstös, érzéki szemek sohasem mennek ki a divatból, ám fontos észben tartani, hogy a sötét színek inkább kicsinyítik a szemet, míg a világos tónusok megnagyobbítják. A klasszikus grafitszürke árnyalatokból összemosott szín ezenkívül öregíthet is, viszont a fényes, üde és élénk árnyalatok frissítően hatnak.

Kezdetnek elég, ha két színnel próbálkozol, egy világosabbal és a vele harmonizáló sötétebb árnyalattal. Két tónus összedolgozása ugyanis még nem feltétlenül kívánja meg a profizmust, otthon is könnyedén mehet. Persze nem árt, ha előtte gyakorlod picit az ecsetmozdulatokat, és kitapasztalod a színeidet, hogy ne randi előtt kelljen a kardodba dőlnöd.

Bármilyen színt választasz, a technikája ugyanaz marad: első lépésként a világosabb árnyalatot kell felkenned, majd szépen eldolgoznod. Majd jöhet a sötétebb tónus, amivel árnyékolod a külső szemzugodat és a szempillák tövét. A belső szemzugodba és a szemhéjad közepére mehet egy kis selyemfény, hogy még izgalmasabb legyen a tekinteted. Végezetül pedig vidd fel a szemspirált.

Milyen színeket válassz?

  • Kék szemhez jól passzolnak a szem csillogását fokozó színek, mint az arany, a fahéj és a mézszín, a pezsgőszín, a világos levendula, az ibolyaszín, a rózsaszín és a zöld árnyalatok. Árnyékoló tónusoknak ezek sötétebb változata, a bronz, a fakó rozsdaszín, a narancs, a kávébarna, a padlizsánszín és az olívazöld az ideális.
  • Barna szemekhez remekül állnak a finom, krémes színek, mint a halvány arany, a selyemfényű bézs, a barack- és pezsgőszín, a fahéj, valamint a tearózsa és bármilyen zöld árnyalat. Árnyékoláshoz bátran választhatsz harsányabb színeket, csokoládébarnát vagy fémes barnákat, intenzív narancsot, padlizsánlilát vagy olajzöldet.
  • A zöld szemeket igazán vibrálóvá tehetik a pezsgős, fahéjas, rozsdás, levendulás árnyalatok. Árnyékoláshoz a mély lila tónusok, a bronzos színek és a barna színárnyalatai felelnek meg a leginkább.

Ha elkészültél a hatalmas babaszemekkel, nincs más hátra, mint élesben is kipróbálni!

Ezt is szeretjük