Márkás ruhadarab, vagy olcsó, silány hamisítvány? Ezt nézd meg, hogy felismerd a különbséget
Könnyedén felismerheted a rossz minőségű, hamis ruhákat, ha ezeket a részleteket jó alaposan szemügyre veszed rajtuk.

vasarlas cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hivatalos márkaboltban vásárolsz, nem kell félned attól, hogy átvernek, és hamis darabokat adnak el méregdrágán. Ha azonban outletekben, használtruha-üzletekben, esetleg kevésbé ismert, elméletileg márkás ruhákat is forgalmazó boltokban, webshopokban nézelődsz, érdemes mindig megbizonyosodnod arról, hogy tényleg valódi, minőségi-e a kiszemelt szett.

Legyen szó felsőről, ruháról vagy nadrágról, a következőket mindenképp érdemes alaposan szemügyre venned rajta. Így ismerheted fel a legegyszerűbben a silány másolatokat.

Az anyag és a varrás

A hamisítványok mindig sokkal rosszabb anyagból készülnek, így ez az első jel, amit észrevehetsz rajtuk. Húzd meg egy kicsit, fordítsd a fény felé, próbálj átnézni rajta. Ha nem ugrik vissza, túl gyenge, túl vékony és áttetsző, esetleg már most olyan, mintha bolyhosodna, akkor nagy eséllyel nem egy márkás darabot tartasz a kezedben.

A varrást szintén fontos megnézni. A minőségi, esetleg dizájnerdarabokon tökéletesen szabályos, nincsenek hibák, kilógó szálak, felfeslett részek. Ezeken az öltések sokkal sűrűbbek, egyenesebbek, tisztábbak, szinte teljesen hibátlanok.

Gombok és cipzár

A gombok rendkívül árulkodóak lehetnek. Egyrészt azért, mert minőségi ruha esetén erősen, szépen fel vannak varrva, nem mozognak túlságosan, és nem is tűnnek túl ingatagnak. Másrészt pedig azért, mert a drágább, márkás ingek, felsők, nadrágok vagy szoknák esetén a gombokra logót vagy márkanevet is nyomnak. A másolatoknál viszont ez nagyrészt hiányzik.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hamisított ruhák cipzárjai általában gyengék, könnyűek, húzáskor gyakran megakadnak, és nehezen használhatóak. Az eredeti darabokra vastagabb, stabilabb és jobb minőségűt raknak, mely erősen van rögzítve az anyaghoz, nem csuklik el, könnyű le- és felhúzni.

A logó fontos nyom lehet

Ha olyan termékről van szó, melyen a márka logója is szerepel, akkor ezt mindenképp vedd szemügyre alaposan, közelről. Az eredeti ruhákon ez mindig arányos, tökéletes, egyeznek a színek, semmiben sem tér el az eredetitől. A hamisítványoknál az árnyalat, az alak vagy néhány apró részlet is különbözhet, sőt van, hogy a márkanévben van egy-egy betű eltérés.

Mindezeken kívül az is gyanús, ha túlságosan is olcsó a kiszemelt szett, illetve szintén kételkedésre ad okot, ha nincs rajta márkával ellátott árcímke, vagy a címkére tollal írtak árat - leárazások esetén utóbbi azonban még nem feltétlenül jelent problémát.

Valódi és irreális árak kvíze

Most kipróbálhatod, mennyire jól tippeled meg a különböző táskák, ékszerek, cipők és ruhák árait. A következő képeken olcsó és megfizethetetlen termékeket egyaránt mutatunk, és neked csak annyi a dolgod, hogy megtippeled, mennyi a valódi ára. Néhányon meg fogsz lepődni, az biztos. Te mennyit találtál el?

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük