Márkás, minőségi cipő, vagy silány hamisítvány? Ezt nézd meg rajta, hogy felismerd a különbséget

Ezekből az apró jelekből ismerheted fel, hogy nem eredeti, hanem hamis cipőt szemeltél ki.

A hamis cipők felismerése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ha hivatalos márkaboltban vásárolsz, nem kell aggódnod azon, hogy hamisítvánnyal térsz majd haza. Azonban, ha outletekben, turkálókban, kevésbé ismert, elvileg márkás cipőket forgalmazó üzletekben, webshopokban szereznél be egy-egy új lábbelit, akkor mindig bizonyosodj meg róla, hogy valóban eredeti-e az, amit kiszemeltél.

Az online üzletek esetén nehezebb dolgod lesz, hiszen itt csak azután tudod szemügyre venni a cipőt, miután megérkezett a rendelés, de vannak olyan részletek, melyeket akárhol is vásárolsz, érdemes megnézni. Márkás, minőségi darab, vagy silány hamisítvány? Ezekből a jelekből állapíthatod meg a különbséget.

Innen ismerheted fel, hogy eredeti vagy hamis a cipő 

Mire figyelj, ha online rendelnél?

Ha olyan webshopból vásárolsz, ami nem hivatalos márkabolt, és nem is rendeltél még tőlük korábban, mindenképpen olvass utána, hogy megbízható-e, és hogy valóban minőségi termékeket kínálnak-e. Az oldal minősége is árulkodó lehet, de az is, ha rossz minőségűek, vagy túl kicsik a képek, nem tudod őket felnagyítani, illetve, ha csak minimális, pár szavas vagy értelmetlen mondatokból álló leírást találsz a darabról. 

Nézd meg a lehetséges fizetési módokat, valamint azt, hogy vissza lehet-e küldeni a cipőt, ha nem felel meg, és olvass véleményeket is a webshopról. Érdemes rákeresned a darab eredeti árára, arra, hogy máshol mennyiért kínálják, és nem árt gyanakodni, ha szokatlanul olcsón találod meg valahol. Ha egy általad még ismeretlen oldalról vásárolnál, és van rá lehetőség, fizess utánvéttel, hogy bebiztosítsd magad.

A doboz is árulkodó

A nagy cégek elméletileg sosem gyártanak hibás dobozokat - vagy csak igen ritkán -, ezért is érdemes megnézni a csomagolást. Ha sérült, deformált, használtnak tűnik, vagy netalántán teljesen hiányzik, és csak papírba van csomagolva a cipő, akkor semmiképp ne vedd meg. De a furcsa betűtípusok, a helyesírási hibák, a rossz nyomtatás is hamisítványt sejtethet. Többek közt a méretnek, a gyártási helynek, a vonalkódnak, a márkának, a cipő nevének vagy fajtájának és a termék kódjának is szerepelnie kell rajta, ha eredeti darabról van szó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szagold meg a cipőt!

Lehet, hogy ez egy kicsit furcsán hangzik, de ha kinyitottad a dobozt, érdemes kicsit beleszagolni. A silány minőségű lábbeliknek gyakran erős, csípős, kellemetlen szaguk van, hiszen rossz, olcsó anyagból készülnek, a márkás daraboknak viszont maximum csak enyhe „új cipő”-, esetleg bőrillatát kellene hogy érezz.

A varrás, a ragasztás és az anyag

A márkás cipőknél nem nagyon találhatsz rosszul varrott részeket, elvarrási hibákat, lógó cérnákat, és a cérna színe is passzol az anyaghoz. A hamisítványoknál ellenben bőven akadhat példa mindegyikre, sőt arra is, hogy nem tökéletes a ragasztás, vagy elfolyt a ragasztó, és nyomot hagyott a körülötte lévő anyagon. A textilt vagy a műbőrt, bőrt is érdemes alaposan szemügyre venni. A rossz minőségű utánzatoknál előfordul, hogy kijöttek a szálak, kopott, koszos az anyag, itt-ott benyomódott vagy karcos, de ha bármilyen más hibát látsz rajta, az is gyanúra adhat okot.

Könnyű vagy nehéz?

A márkás darabok általában könnyedebb, minőségi anyagokból készülnek, az olcsó másolatok pedig nehezebből. Egy sportcipő esetén például szinte biztosra veheted, hogy nem eredeti, ha túl nehéznek találod egy kézzel felemelve. A legjobban úgy tudod megállapítani, ha van már összehasonlítási alapod, például megnéztél, megfogtál már a márka boltjában egy hasonló darabot.

Ha a fenti jeleket tapasztalod, légy nagyon óvatos, mert valószínűleg hamisítvánnyal akarnak átverni az üzletben.

Vásárlók, akik pórul jártak a netes rendeléssel

Szerencsére ma már számos megbízható, jó minőségű online felületről lehet ruhát venni, ami a ruhaüzletekkel azonos minőséget és kinézetet kínál. A legtöbb átverés a gyanúsan olcsó darabokkal kecsegtető, ellenőrizhetetlen tulajdonosú internetes oldalakhoz és hirdetésekhez köthető, így azoktól óvakodni érdemes. A vásárlók ugyanis sokszor valami egészen mást kapnak, mint ami a modellen megtetszett nekik.

Csak egy csinos ruhát szerettek volna, nem azt kapták, amire vágytak: csúnya netes árverések

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük