Pattanások a hajvonalon - Mitől nőnek oda, és mit lehet velük csinálni?
Több oka is lehet annak, ha a hajvonalon pattanások jelennek meg. Eláruljuk, melyek ezek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A felnőttkori pattanások korántsem nevezhetőek normálisnak, ezért utána kell járni annak, mi váltja ki őket.

A hajvonalon megjelenő gyulladások például kifejezetten árulkodóak, ha pedig az okot már ismered, akkor könnyen megoldást is találhatsz az eltüntetésükre.

Allergiás reakció

Mint a kozmetikumok, úgy egyes hajfestékek, samponok és balzsamok is irritációt válthatnak ki a bőrön, ami a bőrpír és viszketés mellett gyakran pattanások megjelenésével is párosulhat.

Ennek oka az összetevőkre való túlérzékenységben rejlik, a hajápoló termékek ugyanis gyakran szilikonnal készülnek, amely veszélyes allergén a szépségiparban.

Pontosan ezért - már csak a megelőzés érdekében is - érdemes olyan termékeket használni, melyek sem kőolajszármazékokat, sem hozzáadott szilikont nem tartalmaznak: ez nem csupán a pattanások szempontjából hasznos, de hosszú távon a bőröd és a hajad egészségét is szolgálja.

Smink

A sminkelés egyik alaptézise, hogy az alapozót, a púdert és más fixálókat egészen a hajtőig fel kell kenni, hogy az összhatás természetes legyen.

Ez azonban sokszor azt eredményezi, hogy körben, a haj vonalán a sminkréteg sokkal vastagabb, így a bőr nehezebben tud lélegezni, az eltömődött pórusok pedig begyulladhatnak.

A zsíros bőr ápolása

A zsíros bőr hajlamos a pattanásosodásra, ezért nem mindegy, hogyan kezeled. Segítünk!

Persze mindez könnyen orvosolható, ha te is szinte minden nap sminkeled magad, érdemes figyelni arra, hogy a homlok területén is egységesen dolgozd el a make up-ot, ezt a legegyszerűbben alapozó ecsettel tudod elérni. Illetve nem szabad elmismásolni a smink lemosását sem, ne csak a homlokod közepéről töröld le festéket, hanem körben, a hajtöveknél is.

Csodaszérumok bőröregedés ellen az Yves Rocher-tól

Építsd be bőrápolási rutinodba az Yves Rocher Anti-Age Global éjszakai szérumát, melynek hatóanyagai egyedülálló, kétfázisú formulájának köszönhetően a bőr legmélyéig hatolnak. Innovatív textúrája a hialuronsav gélnek köszönhető, amely dupla koncentrációban tartalmaz rügynektárt és amelyben értékes olajok keverednek össze. A nappali Sejtmegújító szérum-eszencia és a Kétfázisú regeneráló éjszakai koncentrátum tökéletes duó, együttes napi használatuk kivételes sejtmegújuláshoz vezet.

Promóció

Izzadtság

Az izzadtság legelőször a homlok tetején, közel a hajvonalhoz üt ki, az is könnyen okozhat pattanásokat a területen, főleg, ha amúgy is sokat gyöngyözik a homlokod. Lényegében a bőr a haj alatt könnyen bepállik, a baktériumok elszaporodásának pedig kedvez ez a meleg és nedves környezet, különösen, ha frufrud is van.

Nyilván az izzadást kivédeni nem lehet, illetve nem is szabad, mert fontos része a szervezet méregtelenítésének, ezért két dolgot tehetsz. Amennyiben izzadós vagy, nem árthat, ha a hajadat gyakran feltűzöd, hogy a bőröd lélegezni tudjon. Ugyanakkor érdemes lehet napjában akár többször is áttörölni a területet egy nedves törlőkendővel, ami segít megakadályozni a baktériumok elszaporodását.

Ezt is szeretjük