Ezektől a vitaminoktól indul be a legerősebben a hajnövekedés - A szakértő szerint fontosak a gyönyörű frizurához

A trichológus, azaz a hajgyógyász szerint ezektől a vitaminoktól lesz igazán dús, ragyogó és hosszú a hajkorona.

vitamin cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyönyörű hajkoronára vágyók leggyakrabban a samponokhoz, balzsamokhoz és a különböző pakolásokhoz nyúlnak, és bár ezek is fontosak, a belső táplálás talán még lényegesebb.

A hajszálakat nem elég kívülről ápolni, védeni és hidratálni, ha ugyanis hiányzik valami alapvető tápanyag a szervezetből, akkor hiába minden méregdrága kence. A csodás hajzuhataghoz jó néhány vitaminra is szükség van: egy trichológus, William Gaunitz árulta el, melyek ezek. A következők beindítják a növekedést, és fényessé, egészségessé teszik a szálakat.

C-vitamin

Bár a C-vitaminról mindenkinek az immunrendszer erősítése és a ragyogó bőr jut eszébe, az igazság az, hogy ezeken kívül is számos jótékony hatása van. A szakértő kiemelte, hogy fokozza a vas felszívódását, ami a haj számára az egyik legalapvetőbb tápanyag. Emellett abban is segít, hogy a fejbőr hatékonyabban küzdhessen meg a különböző mikrobákkal, és egészségesebbé váljon, ezáltal pedig a frizura is szebb lehessen, gyorsabban növekedhessen.

E-vitamin

Az E-vitamin egy zsírban oldódó antioxidáns, ami képes semlegesíteni a káros szabad gyököket a bőrben, a hajban és a testben egyaránt. Emellett felturbózza a kollagéntermelést, és csökkenti az oxidatív stresszt, ezáltal pedig felgyorsítja a hajnövekedést is. William Gaunitz hozzátette, egy kutatás során az alanyok nyolc hónapon keresztül szedtek E-vitamint, és azt tapasztalták, hogy 34%-kal fokozódott a hajnövekedésük. Egyes tanulmányok szerint ráadásul még a fejbőr vérkeringését is javítja, ami szintén beindítja a növekedést.

A cikk az ajánló után folytatódik

Teszteld magad otthon!

A D-vitamin hiány számos más betegséggel együtt jár, beleértve a szív-és érrendszeri-, az autoimmun betegségeket, a cukorbetegséget és a depressziót. Ellenőrizd egyszerűen a D-vitamin szinted annak meghatározása érdekében, hogy szükséges-e szedni D-vitamin kiegészítőket.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

D-vitamin

A D-vitamin valójában egy hormonszerű előanyag, és számos pozitív hatása mellett rendkívül fontos szerepe van a hajnövekedésben. Alacsony szintje hajhullást és -ritkulást okozhat. Mivel azonban zsírban oldódó vitaminról van szó, érdemes egy vérvételből megnézetni a szintjét, mielőtt bárki komolyabb pótlásba kezdene. 

Folsav, azaz B9-vitamin

A folsav, azaz a B9-vitamin segíti a szervezetet az új sejtek létrehozásában, így hatással van a hajra, annak erősségére, vastagságára és növekedésére is. A szakértő hozzátette, a várandósvitaminoknak is nélkülözhetetlen összetevője, és nagy szerepe van abban, hogy a kismamák haja olyan gyönyörű dús, hosszú.

Niacin, azaz B3-vitamin

A niacin, azaz a B3-vitamin az egész szervezet, így a fejbőr vérkeringését is javítja. Ezáltal az egészségesebbé válik, a hajhagymák beindulnak, velük együtt pedig a hajnövekedés is. A szakértő hozzátette, érdemes más hajerősítő vitaminokkal és ásványi anyagokkal kombinálni a látványos hatásért.

+1 ásványi anyag: a vas

William Gaunitz szerint a haj szempontjából a vas az egyik legkritikusabb ásványi anyag, így semmiképp sem hagyható ki a sorból. Ha valaki nem visz be belőle elegendőt a szervezetébe, akkor a haj mennyisége csökkenni kezd, és csak akkor kezd újra visszanőni, ha a szervezet vaskészlete feltöltődik a rendszeres fogyasztástól. A szükséges mennyiség elfogyasztásával tehát megelőzhető vagy megállítható a hajhullás, beindítható a növekedés.

A legerősebb hajnövesztő pakolás

Előfordulhat, hogy mindent megteszel azért, hogy megnöveszd a hajadat, mégsem sikerül annyira felgyorsítanod a folyamatot, mint amennyire szeretnéd. Ilyenkor érdemes nemcsak belülről, hanem kívülről is rásegíteni picit, méghozzá egy szuperhatásos pakolással. Egy lány azt mondja, hogy a következő pakolástól három hónap alatt legalább 12 centit nő a haj. Ebben pedig a netezők is egyetértenek vele. 

Ezt is szeretjük