4 hatékony hajhullás elleni módszer
Ősszel szinte mindenkit utolér a hajhullás. Állítsd meg, hiszen sok módszer áll a rendelkezésedre. Például az alábbi négy.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajhullás természetes jelenség, mégsem örül neki senki. Különösen ősszel nem, amikor bizony fokozódhat, és a párnádon, fésűdön jóval több hajszálat találsz, mint szoktál. Ilyenkor sokan pánikba esnek, pedig jobb, ha inkább körülnézel, hogy mit is tehetsz, és utánajársz, hogy mi okozza.


Az őszi fokozott hajhullás is teljesen természetes, aminek több oka is lehet. Nyáron a hajad több vitamint és napfényt kap, aminek köszönhetően gyorsan nő, viszont elérve a növekedés végső fázisát, gyorsabban is hull ki. Mivel több hajszál kerül ebbe a szakaszba, a hajhullás drasztikusnak is tűnhet.

A hajhullás lehet, hogy nem is hajhullás, csak hajvesztés. Hogy mi a különbség? A hajhullásnál a haj tövestül távozik, míg a hajvesztés azt jelenti, hogy a nyáron kiszáradt, károsodott haj letörik. Ilyenkor nincs probléma a hajhagymákkal, csak nem vigyáztál eléggé nyáron a hajadra.

A fokozott hajvesztés oka lehet, hogy a szervezet nem képes ellátni a fejbőrt a hajnövekedéshez szükséges tápanyagokkal. A következmény nem egyszerűen csak az, hogy a hajnövekedés lelassul, hanem a hajszálak vékonnyá és töredezetté válnak, majd a növekedés teljesen megáll. A tápanyagok hiányában a hajhagymák elalszanak.

Mit tehetsz hajhullás ellen?

A hajhullás komplex probléma, okozhatják a fentiek vagy a stressz, esetleg hormonális problémák, sőt, a vérszegénység is - szerencsére van olyan fajtája, amit viszonylag egyszerűen orvosolhatsz.

  • Először is figyelj oda, hogy megfelelően táplálkozz. A hajápolás szempontjából a legfontosabb tápanyagok a B-vitamin csoport tagjai, a cink, a vas és különböző fehérjék. Ezeket a hüvelyesek, a diófélék, a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, a tojás és a húsok tartalmazzák.
  • Bánj óvatosan a hajaddal, ne szárítsd ki túlságosan, például hajvasalással és alkoholtartalmú formázókkal. Ápold alaposan és rendszeresen, tartsd be a hathetes követési távolságot a hajfestésnél.

Ezenkívül bevethetsz különböző hajhullás elleni készítményeket, kezeléseket. Ezek közös vonása, hogy nem két perc alatt hatnak, általában hónapokig használandók, de az eredményért megéri.

Egy jól bevált szer

A Bánfi hajszesz régóta ismert termék. Különböző gyógynövény-kivonatok alkoholos oldatát tartalmazza, mely csökkenti a hajhullást, és serkenti az új haj növekedését. A hajszesz használata javítja a fejbőr vérkeringését, így fokozva a hajhagymák tápanyag-ellátottságát. A hajszeszt legalább három hónapig érdemes használni, a kúra kezdetekor hetente legalább kétszer. A megmosott, még nedves fejbőrbe kell masszírozni, majd törülközőbe csavarni a hajat, és várni 20 percet, majd ismét samponnal hajat mosni. A Bánfi hajszesz mellé beszerezhetsz sampont és balzsamot is, melyek szintén tartalmazzák a különleges gyógynövény-komplexet. A balzsamból hetente egyszer pakolást is készíthetsz. A termékek nem drágák, 800 forint körül kaphatóak.

Belső segítség

Ha a fent olvasott vitaminokat és más tápanyagokat nem tudod természetes formában a szervezetbe juttatni, akkor másképp kell hozzájuttatni a hajhagymákat a nekik járó betevőhöz. A boltok és patikák polcain rengeteg szépségvitamin kínálja magát. Az egyik kifejezetten a hajhullás problémájára szakosodott. A Forcapil kapszulát kúraszerűen kell alkalmazni legalább két hónapig. Két hétig napi kétszer két kapszulát, utána pedig két hónapig napi kétszer egy kapszulát kell bevenni. A Forcapil hatóanyagai a DL-methionin, az L-cisztin, a B-vitaminok, a biotin és a cink-pidolát. Kiegészítésként használhatod a praktikus, szórófejes Oldatot, melyet minden nap a fejbőrre kell szórni, és alaposan bemasszírozni.

Ampullakúra

Szintén időszakosan használandóak a Vichy Dercos hajhullás elleni ampullái. Egy szabadalmazott molekulakombináció segít megállítani a hajhullást. Az Aminexil rögzíti a hajgyökeret, mert nem hagyja megszilárdulni az őt körülvevő kollagént. Az SP94 molekula a hajszál belsejébe hatol, és ott a hajat alkotó elemekké alakul át, így erősítve azokat. Három hetes használat után a hajhullás csökken. Az ampullakúrából árusítanak nők, illetve férfiak részére készültet is. Praktikus az egyszer használatos adagoló fiola. Sajnos nem a legolcsóbb, 12 fiola ára 10 ezer forint körül mozog.

Mezoterápia

A hatékony arckezelések kapcsán már említettük a mezoterápiát. Ez a módszer nagyon jól alkalmazható a hajhullás kezelésében is, és nemcsak az időszakosan jelentkezőnél, hanem akkor is, ha ritkul a hajad. A terápia erősíti a gyenge hajhagymákat, serkenti a haj növekedését, javítja a haj szerkezetét, rugalmasabbá, erősebbé teszi a hajat. A módszer a probléma helyére juttatott hatóanyag-komplexen alapul. Apró tűkkel juttatják be a keveréket, de ez csak kellemetlen lehet, fájdalmas nem. A kezeléssorozat több alkalomból áll, és körülbelül a negyedik kezelés után látható az eredmény. Az Aesthetica Klinikán egy kezelés 14-16 ezer forint közötti áron érhető el, és nyolc alkalmat javasolnak a tartós eredmény érdekében.

OLVASD EL EZT IS!

kapszula lead
  • hajhullás
  • hormonok

Ritkulni kezdett a hajad?

Ezt is szeretjük