A leghatékonyabb ránctalanító kezelések
Ahogy halad az idő, a bőr veszít feszességéből és regenerálódó képességéből. Ilyenkor már nem elég a ránctalanító krém.

beauty and style
Top olvasott cikkek

40 felett, és különösen a menopauza után olyan élettani változások következnek be, amelyek sajnos nem kedveznek a bőr állapotának. Minden évben csökken a bőr zsírtartalma és kollagéntermelése.

A csökkenő ösztrogénszint pedig szintén befolyásolja a bőrállapotot. Ez a hormon ugyanis nagyban hozzájárul a haj és a bőr szépségéhez. A fentieket sajnos nem lehet elkerülni, de életmódbeli változásokkal és kis odafigyeléssel sokat segíthetsz rajta.

Az egészséges és teljes táplálkozás, ha minden tápanyagot beviszel a bőrbe, rengeteget javít rajta. Figyelj arra, hogy ne legyen zsírszegény a táplálkozásod, hiszen a bőr folyamatosan csökkenő zsírmennyiségét pótolni kell. A vitaminok fontosságáról már sokat olvashattál, az egyikre pedig különösen figyelni kell. A csökkenő kollagéntermelést kicsit visszafoghatod, ha sok C-vitamint fogyasztasz, ugyanis ez a vitamin részt vesz a kollagéntermelésben, ami pedig a bőr feszességét is adja. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, nem tudod túladagolni. A legjobb, ha természetes formában fogyasztod. A legtöbb C-vitamint a zöldpaprika, a kivi és a citrusfélék tartalmazzák.

Az sem árt, ha a korodnak megfelelő ápolásban részesíted, vagyis ránctalanító krémet, szemránckrémet használsz.
Ha úgy érzed, ez mégsem elég, akkor számos kezelés és kisebb-nagyobb kozmetikai beavatkozás áll a rendelkezésedre, hogy megőrizd a ránctalanságod, vagy eltüntesd a már meglévőket. Mielőtt az egyik mellett tennéd le a voksodat, nézz utána mindegyiknek.

Kémiai hámlasztás

Az ősz a bőrmegújítás ideje, ennek egy változata a kémiai hámlasztás. Nem éppen kíméletes, de nagyon hatásos. Az eljárás során savas keverékkel kezelik a bőrt, így leválasztva az elszarusodott, megvastagodott felső réteget. A bőr felfrissül, megújul, az apróbb ráncok eltűnnek. Különösen alkalmas pattanásos, zsíros bőr kezelésére.
Maga a művelet nem vesz sok időt igénybe, és különböző savakkal végzik, például gyümölcs-, tej- vagy glikolsavval. A hámlasztást követő regenerálódás azonban egy hetet is igénybe vehet, amit érdemes otthon tölteni. A kezelést követően ugyanis intenzív hámlás indul be, ami nem a legszebb látvány.

Utána viszont az arc és a dekoltázs, ha azt is kezeltetted, egyenletes és sima lesz. A kezelés félévente ismételhető, és minden bőrtípuson alkalmazható.

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés módszerét legjobban a már kialakult, mély ráncok eltüntetésére lehet használni. A bőr alá, illetve a ráncokba célzottan töltőanyagot juttatnak, ami megemeli a bőrt, így a ráncok eltűnnek. Általában érzéstelenítő krémmel kenik be a kezelendő felületet, de mélyebb ráncoknál helyi érzéstelenítést is alkalmazhatnak. A töltőanyagot injekciós tűvel juttatják a bőrbe, majd elmasszírozzák, hogy egyenletes legyen. A ráncfeltöltés hatása azonnal látható. A kezelést követő 24 órában kerülni kell a túlzott mimikát, hogy ne csússzon el az anyag a helyéről. Előfordulhat bőrpír, illetve kisebb véraláfutás, de ezek pár nap alatt eltűnnek.

Kollagénterápia

A kollagén felelős a bőr rugalmasságáért, azonban az évek során csökken a kollagéntermelés. Ez a kezelés a bőr kollagéntermelését stimulálja. A kezelés előtt érzéstelenítő krémet visznek a kezelendő felületre, majd tűket tartalmazó készüléket görgetnek a bőr felületén, apró sérüléseket okozva. Ennek hatására fokozódik a kollagéntermelés. A végleges eredmény három-négy hónap után alakul ki, de a változás szinte azonnal látható.
A bőr kipirulhat, de ez általában 24 órán belül lelohad.
A kollagénterápia nemcsak ránctalanításra, hanem aknék, hegek, striák eltüntetésére, valamint a narancsbőr csökkentésére is alkalmas.

Mezoterápia

A mezoterápia azok számára lehet megoldás, akik kerülni akarják a durvább beavatkozásokat, illetve nincsenek még mélyebb ráncaik. A mezoterápia a kezelt terület egészére vitamin- és hatóanyag-keveréket juttat. Mivel a keveréket nem kenik, hanem apró tűk segítségével juttatják a bőrbe, azok olyan mélyen hatnak, ami más módszerrel nem lenne lehetséges. A kezelés csak minimális fájdalommal jár, az esetleges bőrpír pedig fél nap alatt elmúlik. A mezoterápiás arcfiatalítás több kezelésből áll. A vitaminoknak, ásványi anyagoknak, illetve egyéb hatóanyagoknak köszönhetően a bőrkép látványosan javul, a sejtek regenerációja felgyorsul. Frissebb, fiatalosabb lesz, az apró ráncok elhalványulnak.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük