Tényleg nem szabad menzesz előtt hajat festeni? Fodrász válaszolt
A fodrász elárulta, valóban igaz-e, hogy a menstruációs ciklusra is oda kell figyelni, ha festeni szeretnéd a hajadat.

hajfestes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hajfestésről van szó, a legtöbben csak azért néznek a naptárjukba, hogy megtalálják azt az időpontot, ami a munka és az egyéb teendők mellett is belefér a napjukba. Ám hallani olyan tanácsokat is, melyek szerint nemcsak a szabad órákat és napokat kellene nézni a hónapban, hanem valami egészen mást is.

Biztosan te is olvastad már azt, hogy a menstruációs ciklust is érdemes lenne figyelembe venni ilyenkor a hajad és a saját érdekedben is. De tényleg igaz az, hogy menzesz előtt nem ajánlott színezni a tincseket? Egy hajszobrász elárulta.

Szabad menzesz előtt hajat festeni?

Sophia Hilton fodrász nagyon is egyetértett ezzel a tanáccsal, és azt is kifejtette, hogy miért. Ez ugyanis nemcsak városi legenda, hanem valós alapja van, és okkal figyelmeztetnek erre mindenkit. A hormonális változások, az ösztrogénszint csökkenése és a gyulladáskeltő molekulák szintjének megemelkedése miatt a menstruációt megelőző napokban a szervezet érzékenyebb lesz, alacsonyabbá válik a fájdalomküszöbe. 

A fejbőr hamar kipirosodik, kisebesedik ilyenkor, és rengetegen tapasztalnak irritációt, erős égő érzést vagy akár egyéb kellemetlenséget is. Hozzátette, saját vendégei is beszámoltak már hasonlókról, ezért igyekszik mindenkit figyelmeztetni arra, hogy ne a menzesz előtt jelentkezzen be festésre, főleg ne akkor, ha világosíttatni szeretne a hajtövein.

Nem csak az irritáció miatt nem ajánlott

Ráadásul nem csupán a hasonló következmények miatt nem ajánlott ilyenkor fodrászszékbe ülni. A piros betűs napok előtt közvetlenül, illetve alattuk a festékre is másképp reagálhat a haj a hormonális változások miatt, és előfordul, hogy máshogy fogja be a szálakat a szín, más lesz a végeredmény, mint amilyen egyébként lenne. Sőt, az is megesik, hogy hamarabb kikopik majd az árnyalat. Nem beszélve arról, hogy sok nő veszi észre ilyenkor, hogy fénytelennek, sprődnek, száraznak tűnnek a tincsei, így a tükörbe nézve nem biztos, hogy elégedett lesz majd a hajszobrász munkájával - és nem azért, mert nem végezte jól a dolgát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha tehát meg szeretnéd előzni a kellemetlen következményeket, próbáld az időpontodat a ciklusodhoz igazítani! A fodrászok nagy része nem tesz fel hasonló, intim kérdéseket, de a legjobb, ha te a biztonság kedvéért így foglalod le a következő dátumot. Főleg akkor, ha nagyobb változtatást, látványosabb színváltást tervezel.

Mi történhet, ha nem teszteled a termékeket használat előtt?

Bár a termékeken legtöbbször ott szerepel apró betűvel, hogy használat előtt tesztelni kell őket a bőr egy kis felületén, ezt rendkívül kevesen tartják be. Szerencsére sokan megússzák a dolgot, de vannak olyanok is, akik viszont borzasztóan rosszul jártak. A netezők képeken mutatták meg, milyen durva allergiás reakciókat tapasztaltak meg emiatt.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük