Miért ne igyál kávét gyantázás előtt? 4 dolog, ami irritációt okoz
Néhány dologra fokozottan ügyelni kell szőrtelenítés előtt, ha el akarod kerülni a kellemetlen következményeket.

gyantazas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyantázás legnagyobb előnye, hogy helyesen végezve tökéletesen selymes bőrt varázsol, ami sokkal hosszabb ideig marad sima, mint borotválással. A hátránya viszont a fájdalom, illetve az irritáció, ami utána jelentkezhet.

Sok minden okozhat kellemetlen tüneteket szőrtelenítés után. Még olyan apróságok is, melyekről a legtöbben nem sejtik. Ha azt szeretnéd, hogy ne kelljen megküzdened a nem kívánt következményekkel, akkor a következő dolgokra mindenképpen ügyelj.

Kávé? Szigorúan tilos

Gyantázás előtt érdemes kihagyni a reggeli vagy a délutáni kávét, és alkohol fogyasztása sem javasolt előtte néhány órával. Ez a két ital érzékenyebbé teszi a bőrt, ami aztán nemcsak, hogy erősebb fájdalomhoz, de utólagos irritációhoz, pirossághoz egyaránt vezethet.

Radírozás és hámlasztás

Gyantázás után az érintett testfelület érzékenysége miatt egy-két napon keresztül nem szabad testradírokat, hámlasztókat alkalmazni. Ezek eltávolítják az elhalt hámsejteket, így ilyenkor irritálhatják a bőrt, valamint égő érzést szintén okozhatnak. A későbbiekben viszont fontos a rendszeres alkalmazásuk a szőrtüszőbenövés elkerülése érdekében.

Harisnya és cicanadrág

Szőrtelenítés előtt és után ügyelni kell arra, hogy kényelmes ruhákba bújj. Ha intim gyantáról van szó, kerüld a műszálas tangákat, a lábak szőrtelenítése előtt pedig a cicanadrágot és a harisnyákat. Egy pamut anyagú, feneket jobban takaró bugyi vagy egy lazább farmer a legjobb választás, mert az előbbi ruhadarabok dörzsölik a bőrt, ami kellemetlen érzést és irritációt okoz. Ráadásul a nyári melegben könnyebben befülled bennük a sérült terület, így pedig a fertőzések melegágyává válhat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kerüld az összebújást!

Intimgyanta után ajánlott kerülni a szexuális együttlétet 48 órán keresztül. Ilyenkor a bőr sokkal kényesebb, és nemcsak, hogy könnyebben kidörzsölődik és kivörösödik a terület, de a fertőzésekre is hajlamosabb lesz. A kellemetlen következmények elkerülése végett tanácsos betartani a két napos várakozási időt.

Gyulladt szőrtüszők ellen

Mindegy, hogyan szőrtelenítesz, az érintett területet mindig érdemes utókezelni egy kis bőrnyugtatóval, különben kellemetlen problémákkal nézhetsz szembe. Mutatunk erre néhány hatásos házi szert.

Ezt is szeretjük