7 apró trükk, amivel mindenki jobban néz ki a képeken - A fotós megmutatja jól bevált módszereit
A fotós Instagramján mutatja meg, hogyan készülhet néhány apró változtatással mindenkiről előnyös kép.

foto trukk cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bonnie Rodríguez Krzywicki régóta dolgozik fotósként, és munkája során észrevette, hogy a legtöbb embernek jól jön néhány tanács ahhoz, hogyan mozogjon magabiztosabban a kamera előtt, vagy hogyan pózoljon úgy, hogy a legelőnyösebben fessen egy-egy képen.

Ma már nemcsak klienseinek, hanem az egész világnak ad tippeket ehhez Instagramján, ahol több mint 836 ezren követik. Posztjaiban jól láthatóan és érthetően mutatja meg, milyen testtartást érdemes felvenni a fotókhoz, és más apró trükköket is gyakran elárul.

A fotós trükkjei a pózoláshoz

Összegyűjtöttük néhány tanácsát, amely mindenki számára hasznos lehet. Egyszerű trükkökről van szó, amik mégis látványosan jobbá teszik a felvételeket, ráadásul nem keltenek természetellenes hatást. Remek ötlet például, ha a magas derekú nadrágba belehúzód a felsődet, így ugyanis jobban mutat majd a szett az alakodon, a fotóhoz pedig ahelyett, hogy teljesen a kamerával szemben állnál, fordulj kissé oldalra, és emeld fel a fejedet!

Sokkal magabiztosabbnak tűnsz majd a profi fotós szerint a képen, ha kihúzod magad, és nem a tested elé helyezed a karjaidat, hanem csípőre teszed őket, és picit elfordulsz oldalra. Ezt hívja ő igazi power pose-nak.

Sokkal jobban mutat a képen, ha az egyik lábadat lazán előremozdítod, mintha épp lépnél egyet, és figyelsz arra, hogy ne lefelé, hanem felfelé vagy oldalra nézz.

A szelfiknél figyelj arra, hogy a fény megvilágítsa az arcodat, és szintén sokkal jobb eredményt érhetsz el, ha picit hátra vagy oldalra döntöd a fejedet! Arra is ügyelj, hogy ne túl közelről lődd a képet!

Az ülős fotókból mindig nehezebb kihozni a maximumot, az ember ilyenkor még kevésbé tudja, hogy tartsa magát. A fotós azt tanácsolja, hogy húzd ki a felsőtestedet, ülj egyenesen, emeld meg a fejedet, és húzd fel a lábadat, hogy természetesebbnek, kényelmesebbnek tűnjön a hatás.

De az is jó ötlet, ha összezárod a térdeidet, kihúzod magad, és az öledben pihenteted a karjaidat. 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl feszültnek, beállítottnak tűnnek a fotóik. Próbálj egy kicsit lazábban beállni, például dőlj neki egy korlátnak, tedd keresztbe a lábaidat, így ugyanis sokkal magabiztosabbnak tűnsz majd!

A fotós trükkjeinek alkalmazásával sokkal elégedettebb leszel majd a képeiddel. Akár nyugodtan ötvözheted is a praktikákat, és kialakíthatod azt a pózt, azt a módszert, ami a legjobban passzol hozzád, vagy ami számodra a legelőnyösebbnek bizonyul. Minden csak gyakorlás kérdése.

A modell trükkjei az előnyös fotóhoz

A bloggerek és az Insta-modellek már vérprofivá váltak a pózolásban, nekik könnyedén megy minden beállítás, tudják, melyek a legjobb testtartások, hogyan mutat a legszexibben az alakjuk, és hogyan állhatnak úgy, hogy előnyös, mégis természetes legyen az eredmény. Szerencsére azonban a trükkjeik nem bonyolultak, te is könnyen elsajátíthatod őket. Ebben segít Jessie Khoo blogger és Instagram-modell, aki elárulta jól bevált módszereit.

Ezt is szeretjük