Fiatalodj 5 évet egyetlen sminkszerrel!
Hogy használják a sminkmesterek a pirosítót?
Néhány trükkel nemcsak üdébbnek, de fiatalabbnak is tűnsz majd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó smink teljesen új embert varázsolhat belőled, ezért fontos, hogy elsajátítsd a megfelelő technikákat a tökéletes make-uphoz. Ha az alapozás szabályaival már tisztában vagy, akkor itt az idő, hogy a pirosítót is megtanuld használni, hiszen az üde arcbőr akár éveket fiatalíthat rajtad.

A pirosító és bronzosító remekül alkalmazható együtt, hogy élettelivé varázsolja az arcod, és természetes, egészséges ragyogást adjon neki. Ezt az elragadó ragyogást egy kétlépéses eljárással érheted el. Minden nőnek csak előnyére válik a bronzos szín, mert melegséget és természetes szépséget csempész a bőrre.

Tévhitek a pirosítóról

Mielőtt megtanulod, hogyan kell helyesen bronzosítani és pirosítani, először azokat a tévhiteket kell eloszlatni, amelyek arról szólnak, hogy hová és hogyan kell feltenni az arcpírt.

  • Soha ne tedd fel a pirosítót az orrodhoz kétujjnyinál közelebb, mert az ujjad vastagságától függően ez esetben a pirosító a végén még az arcod oldalán landolhat az arcod almácskái helyett!
  • Soha ne tegyél pirosítót az orrod hegyével egy vonalba eső pont alá. Ha megfogadod ezt a tanácsot, és véletlenül aranyos, pisze orrod van, a pirosító könnyen az arcod almácskái fölé kerülhet.
  • A pirosítót fordított háromszög alakban vidd fel az arcodra, hogy határozottabb formát adj neki. Az arc világosítására és árnyékolására alapozót és púdert használj - nem pedig pirosítót. Utóbbi arra való, hogy életet és színt vigyen az arcra.
  • Az érett nőknek, ahogy öregszenek, egyre följebb kell tenniük a pirosítót. Miközben az öregedéssel a bőr veszíthet a rugalmasságából, az arccsont ugyanott marad! Ha tudod, hogyan határozd meg helyesen az arccsontod elhelyezkedését, mindig az arcod megfelelő pontjára fogod feltenni a bronzosítót és a pirosítót.

Elő az almákkal!

Most, hogy már tudod, milyen hibákat követhetsz el a pirosító felvitele közben, a következő lépés az arccsontod helyének megállapítása. Ez adja ugyanis a sminkelés alapját, és ez biztosítja, hogy üde rózsaszínnek tűnjön az arcod, ne pedig úgy nézz ki, mint ha a bohóciskola mesterképzésére járnál.

Pirosítótechnika

Ha inkább vizuális típus vagy, akkor innen ellesheted, hogyan kell felvinni a pirosítót az arcodra!

A legbiztosabb módszer, ha elmosolyodsz, hiszen így jobban láthatóvá válik az arccsontod. Vedd célba az orcád almáját, és tedd oda a mutatóujjadat. Ezután helyezd a hüvelykujjadat a füled felső részére, oda, ahol a fejeddel találkozik. Csúsztasd lefelé a hüvelykujjadat a mutatóujjad felé. Az a csont, amit így kitapintasz, nem más, mint az arccsontod, egyenesen erre vidd fel a festéket.

Így használd őket!

Nem mindegy, hogy bronzosítóval vagy pirosítóval emeled ki az arcodat. Míg előbbi napsütötte, élettel teli arcot varázsol viselőjének, addig a pirosító inkább a természetes megjelenést hangsúlyozza.

A pirosító használatánál mindig legyél mértékletes, és olyan színt válassz, amitől melegebb tónusúnak fog tűnni az arcod. Ha púderes változatot használsz, akkor egy ecset segítségével vidd fel az arccsontod környékére a porszemcséket, majd először az almácskák irányába, utána pedig a fül felé dolgozd el a sminket.

Krémes megoldás esetén az alapozás után, de még a púderezés előtt az ujjbegyeddel vidd fel a krémet az arcodra, majd fixáld púderrel. Fontos, hogy legyen két külön ecseted a bronzosítóhoz és a pirosítóhoz, mert így mindkét festéket tisztábban és higiénikusabban tarthatod.

Cikkünk megírásában Robert Jones Sminkelés mesterfokon című könyve segített.

Ezt is szeretjük