Fiatalít, frissé teszi az arcot, és azonnal hat
Mi az?
Egyetlen sminkszerrel életet lehelhetsz az arcodba reggel, és szexivé varázsolhatod randi előtt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valamilyen problémáról van szó, akkor a legjobb, ha azonnali megoldás van a kezünk ügyében, és ez különösen igaz akkor, ha a reggeli készülődés során szembesülsz azzal, hogy nem a legjobb formádban keltél, vagy éppen csak hazaestél a munkából, és már indulnod kell tovább.

Egy apró, de annál hatékonyabb fegyver bevetésével búcsút inthetsz a fáradt, nyúzott arcnak, és egy percen belül éveket fiatalíthatsz magadon. Nem kell csodaszerre gondolni, csupán az arcpirosítóról van szó, mely egy nő neszesszeréből sem hiányozhat.

A pirosítót nagyanyáink még hegyi levegőnek nevezték, nem véletlenül. A sok szabadban, friss levegőn eltöltött óra oxigénnel tölti meg a bőrt, mely így egészségtől ragyogó és pirospozsgás lesz. Ha azonban nincs lehetőséged vagy kedved minden héten kétszer kirándulni, és nem is kertvárosban élsz, akkor csalj frissességet az arcodra egy kis sminkkel.

Milyet válassz?

Pirosítóból is számos változatot kapni a piacon, van folyékony, por alapú és kompakt változat is, ha nem vagy gyakorlott sminkes, akkor az utóbbit ajánljuk. A szín mindenképpen legyen természetes, ha a meleg színcsoportba tartozol, akkor válassz lazacszínt, ha pedig a hideg árnyalatok állnak jól, akkor jeges rózsaszínt. A pirosítónak szinte láthatatlannak kell lennie, ezért nem jó, ha elüt az arctól. Amiket mindenképpen kerülj el, azok a barna árnyalatok, beleértve a bronzosítókat is, mert ezek öregítenek ahelyett, hogy felfrissítenék az arcot.

Így vidd fel!

A pirosító felvitele nem nehéz, de nem árt hozzá egy kis rutin. A sminkelés során az utolsó előtti lépés legyen, a szempillaspirál felvitele előtt. A legegyszerűbb, ha nagyméretű ecsettel hordod fel az arcra a festéket, mert ezzel könnyebb eloszlatni. Természetesen, ha neked a kisebb jobban kézre esik, akkor dolgozz azzal.

A pirosítót a járomcsontra, a homlokra, az orrnyeregre és az állra kell felvinni. Az orcákon mindig felfelé futó mozdulatokkal dolgozz, és figyelj arra, hogy az arc almácskáinak szélén ne bukjon át a festékvonal, és lefelé se legyen túl nagy a folt. Ez a határozott, mégis elmosott vonal karaktert ad az arcnak, és egészséges kinézetet kölcsönöz neki.

A homlokon, illetve a halántékon alkalmazott pirosítóval formálhatod az arcot: az a rész tűnik keskenyebbnek, ahova a pirosító kerül, ha tehát széles a homlokod, akkor a szemöldök külső vonalához igazítsd. Az orrnyeregre felvitt pirosító a természetességet erősíti.

Az állon, illetve az alatta alkalmazott pirosítóval eltüntethető a toka, mert árnyékot hoz létre a bőrön, így vékonyabbnak, keskenyebbnek tűnik a terület.

Bakik, amiket ne kövess el!

Talán a legkönnyebb abba a hibába beleesni, hogy túl sokat viszel fel a pirosítóból. Ez elsősorban akkor eshet meg, ha nem jó a fürdőszoba megvilágítása, éppen ezért mindig ellenőrizd természetes fénynél is.

Ha nem jó színt választasz, élettelenné teheted az arcot. A tompa, szürkés színek, igen ez pirosítóban is előfordul, fáradttá tesznek, míg a túl élénkek természetellenesen hatnak. A legjobb, ha megcsipkeded az arcod, és ehhez hasonló színt választasz.

Ha alapozót használsz, akkor nem szabad kihagynod a pirosítót, mert a matt arcbőr senkinek nem áll jól.

Ezt is szeretjük