Egyszerű cantienica gyakorlatok hasra, popsira, lábra, mellre - A narancsbőr is eltűnik!

Feszesítő-alakformáló gyakorlatok, melyektől a narancsbőr a múlté!

Egyszerű cantienica gyakorlatok hasra, popsira, lábra, mellre - A narancsbőr is eltűnik!
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A Cantienica egy olyan, Svájcból származó alakformáló módszer, mely a kötőszövetekig hatol.

Az izmokat teljes hosszában erősíti és nyújtja, melynek hatására javul a kötőszövetek vérellátása, több oxigénhez jut, és így feszesebbé válik.

Sok kicsi narancsbőrre megy!

Ahhoz, hogy a legjobb formádat hozhasd, három dolog kell: erő, rugalmasság, kitartás. A Cantienica-program az izomzat legmélyebb rétegeit dolgoztatja meg: az igen apró mozgások gondoskodnak arról, hogy az izmokban és a szövetekben jobb legyen a vér- és oxigénellátás, aminek hatására egyszerűen eltűnik a narancsbőr.

A Cantienica alakformáló gyakorlatokba beépítésre került a medencealapi izmok edzése is, hiszen a szépség egészen pontosan a test középpontjában, a medencefenéknél kezdődik. Ez a farokcsonttól a szeméremcsontig, illetve az egyik csípőízülettől a másikig terjed. Ha kellőképpen edzetté válik, te is fitt leszel!

Így csináld!

Saroknyomás

Ülj le egy szék elülső szélére, az ülőcsontra helyezve a test súlypontját! A két lábfej párhuzamos egymással, a térd derékszögben hajlik. A két kar a mell előtt behajlítva, a könyök a váll magasságában. Megnyújtva a hát alsó részét, told lefelé a szék ülőkéjére a két ülőcsontot-ülőgumót, a fejtetőt pedig húzd felfelé! Nyomd az egyik, majd a másik sarok középső részét nagyon finoman a talajba, és figyeld meg, hogyan mozdul a két ülőcsont!

Az ülőcsontokat mozgató izmok alkotják a medencealapot. Amikor a gyakorlatok leírásában a medencealap megfeszítése a feladat, próbáld meg a két ülőcsontot a fenék és a comb külső felszíni izmainak megfeszítése nélkül összehúzni! Így tudod aktiválni a medencealapi izmokat.

Oroszlán-nyújtó

Állj négykézlábra! A kezeddel a vállad vonalában támaszkodj meg! A térdeid csípőszélességben legyenek egymástól! Feszítsd meg a medencealapodat a gátnál, azaz a hüvelybemenet és a végbélnyílás között, a két ülőcsont összehúzásával! Addig feszítsd, amíg nem érzed, hogy az ülőcsontjaid egymás felé mozdulnak, majd lazíts! Ismételd hússzor!

Feszes mellek

Állóhelyzetben vagy törökülésben feszítsd meg a medencealapot a két ülőcsont összehúzásával, a fejtetőt pedig nyújtsd felfelé! Hajlítsd be a jobb karodat a test előtt vízszintesen, a bal karodat pedig függőlegesen! Támaszd, majd nyomd egymásnak és lazítsd el a két csuklót! Negyvenszer fejts ki enyhe nyomást, majd a másik kezeddel is végezd el a gyakorlatot!

Lapos has

A gyakorlatok előtt végezd el a következő nyújtást: képzeld magad elé a fejtetőt, mint egy zsinór felső végpontját, a farokcsontot pedig mint az alsó végpontot! Nyújtsd mindkét irányba egyszerre a zsinórt! Így megnyújtva a hátat és a hasat, a tréninggel gyorsabban érhetsz el eredményt.

Szitakötő

Feküdj hanyatt, feszítsd meg a medencealapod a két ülőcsont összehúzásával! A hátadat lazítsd el, a két lábad derékszögben hajlítva emeld a levegőbe! A kezed kulcsold össze a fejed mögött! A fejtetőt nyújtsd felfelé, majd hajlítsd előre, megemelve a felsőtested a lapockacsúcsig! Ez a nyújtás a nyakat formálja.

Ezt követően a könyököd nézzen oldalra, miközben egyszerre 5-10 cm-nyit - 15-20-szor - előretolod mindkét lábad a levegőben és visszahúzod. A hasad felső része maradjon laza, csak a mélyizmok dolgozzanak!

Szép popsi

Feküdj hanyatt, behajlított térdekkel! A lábfejek, a térd, a csípő egy vonalban legyenek! Karok a talajon oldalra nyújtva. Feszítsd meg a medencealapot a két ülőcsont összehúzásával, majd húzd a két ülőcsontot a térdhajlat irányába egészen addig, amíg egy-két csigolya felemelkedik a talajról! A has maradjon teljesen laza!

Maximum 3-4 csigolya megemelése után pulzálj a medencealapi izmokkal, azaz húzd össze a két ülőcsontot, lazítsd el, majd ismét feszítsd-lazítsd! A fenék kívül szintén maradjon teljesen laza! Ismételd negyvenszer!

Nagy lábolló

Feküdj a bal oldaladra! A jobb karodat tedd csípőre, a térdedet a tested előtt hajlítsd be derékszögben! Nyújtsd a hátad addig, amíg a derekad kissé fel nem emelkedik a talajról! Ez edzi a hátizomzatot. Feszítsd meg a medencealapot ülőcsont-összehúzással, és a jobb térdedet nyújtsd ki, majd kissé emeld meg a lábad a levegőbe! A lábfej maradjon laza! Újra feszítsd meg a medencealapot, és lazítsd el! Mindkét lábbal ismételd a feszítést-lazítást negyvenszer!

Karcsú lábak

A Cantienica az erőépítéssel egy időben nyújtja az izmokat, ezért a gyakorlat hatására a lábad erősebb, de vékonyabb lesz.

Medencenyújtó

Ülj a sarkadra! A lábfejek, a térd és a csípő alkossanak háromszöget! Ha térdproblémákkal küzdesz, nyisd szét a lábad! A karokat fond össze a hát mögött! Enyhén döntsd előre a törzsed! Feszítsd meg a medencealapot, majd a fenekedet 10 cm-re emeld el a sarkadtól! Nyújtsd meg a hát alsó részét, és a farokcsontot apró mozdulatokkal a köldök irányába nyújts, először a talaj felé lefelé, majd a köldök felé nagyon picit felfelé mozdítva!

Ritmikus mozgással erősítsd a medencealapi izmok feszítését, majd lazítsd el a két ülőcsontot, és újra feszítsd! Ismételd meg hússzor! Akkor jó, ha erős feszítést érzel a combodban.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Térdelőnyújtás

Helyezkedj térdelőállásba! Az egyik lábaddal lépj előre, a comb és a lábszár derékszöget zárjon be, talpak maradjanak a talajon! A karokat lazán kulcsold össze a melled előtt! A vállakat engedd lefelé és kifelé! Feszítsd meg erősen a medencealapot, és a medencét forgasd a köldököd irányába! Ha a térdelő lábadban erős feszítést érzel, akkor biztos, hogy jól csinálod. Nyomd röviden a letámasztott sarkad a talajba, és lazítsd! Ismételd a saroknyomást-lazítást negyvenszer, majd végezd el a gyakorlatot a másik oldalon is!

Albatrosz

Ülj a talajra terpeszülésben! A lábujjak mutassanak felfelé. Hajlítsd be a bal térdet, és támaszd a talpad a jobb combodnak! Feszítsd meg a medencealapod ülőcsont-összehúzással! Nyújtsd ki mindkét karod a magasba, és lassan engedd le a törzsed a nyújtott lábadhoz!
A jobb karodat helyezd a lábadra, vagy a láb belső oldala mellé! Tartsd ki a testhelyzetet három lélegzetvételig, majd végezd el a másik oldalon is!

Az extrém hatékonyságért reggelente vegyél be két kovaföldkapszulát, a benne található szilícium ugyanis megköti a gyomorsavakat és erősíti a kötőszövetet, ami feszessé és simává válik tőle. A hosszan tartó siker érdekében ajánlott a kúrát legalább 3 hónapig folytatni.

Ezt is szeretjük