Hihetetlen, milyen menő cuccokat varr férje elnyűtt ingjeiből kislányainak egy édesanya

Régi férfiingekből mesés kislányruhákat varázsol az anyuka.

Férfiingből kislányruha
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az Amerikai Egyesült Államokban évente 13 millió tonna ruha kerül szemétlerakóba, de Európában is elképesztően magas ez a szám, a britek például egymillió tonnányi textilanyagot égetnek el évente.  A fast fashion üzletek - a nevükben is benne van - gyors és megfizethetődivatot, tömegcikkeket kínálnak az embereknek silányabb minőségben. A vásárlók szinte hetente az új kollekciók darabjaival tölthetik fel a gardróbjukat, az állandó akciókkal pedig olyan szetteket is beszerezhetnek, amelyek aztán a szekrény mélyére kerülnek.

Az olcsó divatnak és a nagyipar ruhagyártásnak megvannak a maga hátulütői, hiszen olyan anyagokat használnak, amelyek súlyosan terhelik a környezetet: az előállítás masszív szén-dioxid-kibocsátással, vízpazarlással és vegyszeres szennyezéssel jár, egyes anyagok pedig ötszáz év alatt bomlanak le. A régi, nem használt ruhákat nem kell mindig kiselejtezni, hiszen az újrahasznosítás jegyében egy kis átalakítással káprázatos dolgok születhetnek belőlük. Ha már egy-két régi holmidat újraalkotod, vagy feldobod egy kicsit, nemcsak spórolhatsz, de a környezetszennyezés ellen is tehetsz. 

Egy kis átalakítással káprázatos dolgok születnek

A Utah államban élő, rajztanárként dolgozó négygyerekes anyuka, Stephanie Miller is fontosnak tartja, hogy a tömegcikkek megvásárlása helyett abból kísérletezzen, amit otthon talál. Férje rég nem hordott ingeiből álmodott új, divatos és mesés holmikat kislányainak. A leányzók annyira megszerették az átalakított, csinos ruhakölteményeket, hogy most már saját maguk választhatják ki, melyik kidobásra szánt ingből készüljön az új hacuka. Az édesanya nemcsak lányainak, de kisfiának és saját magának is készített már régi-új viseletet.

Az apuka kockás ingéből egy leggingsszel hordható, fodros ujjú cuki ruhácskát varázsolt az édesanya.

Az overall nemcsak a felnőttek, de a gyerekek körében is menő választás. Az anyuka még az eredeti gombokat is felhasználta a rövidnadrágos variációhoz.

A legnagyobb lányának a kiszuperált ingből egy csinos és modern ceruzaszoknyát varázsolt hosszított pántokkal és középen végigfutó gombokkal.

Az anyuka kreativitása nem ismer határokat. Az ejtett vállú, derékban megkötős overall cuki és kényelmes választás kislánya számára.

Stephanie-nak a varrás ismertséget hozott, a szomszédok és a környék lakói is gyűjtik számára a kidobásra szánt ingeiket, az elkészült kreációkért pedig az egész internet rajong.

Így varázsolj divatos darabot a régi pólókból

Pár egyszerű ötlettel feldobhatók, átvariálhatók és újra divatossá tehetők ezek a szimpla kis darabok. Ráadásul nem is kell nagy kézügyesség ahhoz, hogy vagány és szexi felsőket varázsolj belőlük, a végeredménynek pedig csak a fantáziád szab majd határt.

Csak egy régi, kinyúlt póló: pár vágás, és dögös felső lesz belőle

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük