Szépség férfiszemmel

Megkérdeztük őket

A szépségápolás fő célja, hogy csábítóak legyünk a férfinem számára. Megkérdeztük az illetékesek véleményét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nőiesség ezer éves titka a szépség, melyre napjainkban teljes iparág épül. Másrészt hiába a sok segítség, a termékek és kezelések, a nők nagy része folyton elégedetlen önmagával, a mindennapi problémák okát hajlamosak a külsejükben keresni. Így például, ha nem élnek párkapcsolatban azzal magyarázzák, hogy azért, mert dagadt vagyok, vagy mert szív alakú a fejem.

A legilletékesebbeket kérdeztük a szépségről. Azokat, akik elismerő pillantásáért fogyóznak, sminkelnek a nők: valódi férfiakat, akik környezetük szerint értenek a nőkhöz. Beszélgetőpartnereim Gergő 24 éves, mérnök; István 30 éves rock zenész; és András 21 éves joghallgató voltak.

- Kevés nő van megelégedve önmagával, virágzik a plasztikai sebészet és sokan ok nélkül fogyókúráznak. Mi a véleményetek erről?

Gergő: Legfontosabb, hogy az ember saját magával legyen megbékélve. Enélkül csak másokban is a hibát keresi, ez hosszú távon nem vezet eredményhez. Egy nőnek fontos, hogy legyen önbizalma, nem szabad az épp aktuális, tévében látott szépségideálokhoz hasonlítani önmagukat, hiszen ezek pusztán egy kitalált világ kreált figurái.

István: Bár én is a karcsúbb lányokat szeretem, de az egészségesen vékonyakat, azokat, akik sportolnak. A folytonos fogyókúra, és koplalás miatt sokszor elvesztik a nőies domborulataikat, mint például a fenék vagy a mell, és ez szerintem kevés férfinak jön be.

András: Az a baj, hogy sok nőnek nincs egészséges önértékelése. Ha egy pasinak nem tetszenek, akkor rögtön az alakjukban keresik a hibát. Ha egy nő elégedetlen önmagával, akkor a világgal is elégedetlen, tehát semelyik normális pasi nem jön be neki, és ezért elérhetetlen férfiakra vadászik, és a kör bezárult.

- Nektek mi tetszik meg külsőleg egy lányban?

Gergő: Legyen ápolt, igényes. Nem feltétlenül az öltözködés az irányadó, az összhang sokkal fontosabb.

István: Az arc az első. Mert lehet bármilyen bomba alakja, de az arc, a szép szemek, a száj a legszembetűnőbb, ezért ez a legfontosabb. De én személy szerint megnézem a nő vádliját is, nagyon szép, ha egy nőnek formás a lába.

András: Az ápoltság a legfontosabb, aztán pedig hogy az egyéniség és a megjelenés passzoljon, találja meg, hogy például milyen színek állnak jól neki. Testrészek közül a kerek formák a nyerők nálam, és a bájos arc. Arányaiban legyen szép egy nő: egy vékony nőnek nem kell feltétlenül, hogy nagy mellei legyenek, de az is természetes hogy az átlagosnál nagyobb cicik, nagyobb fenékkel járnak.

- Említettétek, hogy fontos, hogy egy lány igényes legyen! Meddig tart az igényesség és honnan érzitek, hogy egy lány túl sokat foglalkozik magával, bejön-e ez nektek?

Gergő: Fontos persze, hogy igényes legyen, de ez nem feltétlenül jelenti a túlzott magamutogatást. Az exhibicionista lányoknál kezdődik a túl sok.

István: Egy lány legyen hiú. Én fiú létemre is az vagyok, és ugyanezt elvárom a partneremtől is. Például figyeljen az alakjára, ha kell járjon edzőterembe. A szolid sminket is díjazom, persze a túl sok az gáz. Általában, egy fiú szemében egy lány mindig túl sokat foglalkozik magával, de ez még a jobbik rossz.

András: Szerintem külön kell választani azt, hogy valaki szexi, és hogy szép. Mert lehet dekoratív egy lány fél kiló sminkkel és hosszú vörös műkörmökkel, de reggel, pizsamában már nem biztos, hogy szépnek találom. Adottság, hogy kinek mi áll jó: van, akihez illik a tetovált szemöldök, és hasonlók, de van, akin idegenül hat a túl erős smink.

- Sok „macsó” férfitól hallani, hogy a belső szépség kifejezést a csúnya nők találták ki. Szerintetek létezik az egyéniségből fakadó szépség?

Gergő: Közhely hogy a szépség múlandó, ugyanakkor nagy igazság: ha a nő öregszik is, a belső szépsége megmarad. Van, hogy a kisugárzás többet jelent, egy csinos alkatnál. Sőt, szép nő nem is létezik kisugárzás nélkül, a kettő együtt kell, hogy megjelenjen.István: Van belső szépség ez egyértelmű. De nálam ez csak akkor működik ha társul a külsővel is. Mert valljuk be, ha egy lány külsőre nem vonz, akkor több mint valószínű, hogy nem fogok megismerkedni vele bármilyen rendes is legyen. De persze van ez fordítva is, ha egy lány bombanő, de nagyon rossz a természete vagy üresfejű, akkor szépség mit sem ér. Nekem az nagyon fontos, hogy tudjunk beszélgetni, hogy legyen véleménye zenéről, sportról, politikáról, filmről vagy vallásról.

András: Abszolút létezik, hiszen alapvetően vonzó egy lány kedvessége, humora. Fontos, hogy egy nő tisztába legyen az értékeivel, ez összefügg az önértékeléssel. Átlagos külsőből is lehet nagyon sokat kihozni, nincs olyan nő, akin nincs valami szép, és szerintem azt kell hangsúlyozni. Az a fontos, hogy a külső és a belső harmonizáljon: ne akarjon többet mutatni, mint ami valójában.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük