92 éves nőn mutatták meg, mi történik a bőrrel naptej nélkül - Teljesen más a bőre ott, ahol nem használt fényvédőt
A 92 éves hölgy bőre nagyon más a nyakán, mint az arcán: ennyit számít, hogy fényvédőt használt.

idos no krem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az UV-sugarak káros hatásairól és a bőr védelmének fontosságáról rengeteget lehet olvasni, hallani, sokan mégsem veszik elég komolyan a témát, és nem használnak naptejet, vagy nem megfelelően alkalmazzák ezeket a krémeket. 

Fényvédőkre nem csak nyáron van szükség, és nem csak azért, hogy ne égj le: fontos szerepük van a rosszindulatú bőrelváltozások kialakulásának megelőzésében és a bőröregedés késleltetésében, mértékének csökkentésében is.

Mi történik a bőrrel naptej nélkül? Látványos fotó

Az interneten nemrég napvilágot látott egy egészen megdöbbentő fotó, ami után valószínűleg azok is elkezdik használni a naptejet, akik eddig egyáltalán nem tartották szükségesnek. A Journal of The European Academy of Dermatology and Venereology oldalán egy 92 éves nőről osztottak meg egy látványos képet. A hölgy negyven éven át mindennap fényvédős krémmel kente az arcát, a nyakáról azonban teljesen megfeledkezett, erre sosem vitt fel belőle. 

Reminder...Our neck needs loving too. SPF shouldn't stop at the face! Shared from Wiley Library, here's a prime example...

Közzétette: Fresh Face Bar – 2022. szeptember 7., szerda

A felvétel olyan, mintha két különböző ember nyakát, illetve arcát látnánk. Arcbőre sokkal egyenletesebb, simább és feszesebb, meg sem tippeltük volna ez alapján a korát, nyakán azonban nagyon erőteljesek a ráncok és a pigmentfoltok is. 

A bőröregedés természetes, megállíthatatlan folyamat, azonban a káros UV-sugarak felgyorsítják, ezt nevezik photoagingnek. A bőr korral való változását, a ráncok kialakulását nem lehet elkerülni, lelassítani és előnyösebbre fordítani viszont igen. És ehhez nem csupán a megfelelő krémekre van szükség, hanem a fényvédelemre is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az UV-szűrős krémek, naptejek használata nem csak akkor fontos, ha tűző napon tartózkodsz, vagy napozol. Mindennap szükség van rájuk a fénynek kitett területeken, nyáron pedig legalább 30 faktoros terméket kell választani, de világos, érzékeny bőrűeknek 50 faktorosra van szükség. Ha lehet, még télen is kenj magadra fényvédőt - az is jó ebben az időszakban, ha az alapozód vagy a nappali krémed nyújt 20-30 faktoros védelmet.

Emberek, akik azt mondták: nem kell naptej

A következő fotók mindenki számára vicces, de nagyon is elrettentő példaként szolgálnak: a netezők megmutatták, hogy jártak pórul ők vagy ismerőseik, amikor úgy döntöttek, teljesen fölösleges az a naptej. A képek alapján nagyon megbánták a döntést.

Borítókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük